na obisku pri predsedniku g. Pahorju

 
 

O domu


V prijetnem, naravnem okolju našega doma boste našli varnost, toplino, domačnost in skrb vseh zaposlenih, da vam zagotovimo kvalitetno življenje in bivanje.

Preberi več >
 

O domu


Skupaj z vami in vašimi svojci vam bomo pomagali pri oblikovanju takšnega življenja, ki si ga želite in potrebujete. Upoštevali bomo vaše želje, pobude, mnenja in potrebe ter vam pomagali pri oblikovanju vašega novega okolja in pridobivanju novih znancev in prijateljev.

Preberi več >
 

O domu


Posebno skrb namenjamo preprečevanju in zdravljenju vsakovrstnih bolečin: fizičnih, psihičnih, socialnih, duhovnih. Na voljo boste imeli strokovne delavce in sodelavce, ki vam bodo pomagali zmanjšati bolečine in stiske.

Preberi več >
 

O domu


Tudi svojcem namenjamo posebno pozornost, saj so ravno tako ranljivi in prizadeti zaradi odhoda svojega bližnjega iz družine v novo okolje. Strokovni delavci vam bodo na voljo, kadar boste v stiski in vedno kadar boste potrebovali nasvet in podporo.

Preberi več >
 

O domu


V prijetnem, naravnem okolju našega doma boste našli varnost, toplino, domačnost in skrb vseh zaposlenih, da vam zagotovimo kvalitetno življenje in bivanje.

Preberi več >
1 2 3 4

OBVESTILO OBISKOVALCEM
Spoštovani!

Zaradi povečanega števila potrjenih okužb na COVID-19 v domu Tisje, priporočamo, da ob obisku stanovalcev nosite masko in si razkužite roke.

Za informacije nas lahko pokličete po telefonu.

Prosimo za razumevanje in upoštevanje priporočil!
LIČKANJE KORUZE


Ličkanje koruze je star ljudski običaj, ki je bil doma marsikje v Sloveniji. Včeraj pa je bil doma tudi pri nas, zbrali smo se pod kozolcem pri Janezu. Na pomoč so nam priskočili učenci Osnovne šole Šmartno, ki so skupaj z našimi stanovalci ličkali, podajali, zlagali koruzo in vse tudi pospravili. Druženje je bilo prijetno z veliko smeha, dobre volje, odlične energije, glasbe in predvsem odlične družbe. Za konec pa smo se posladkali s pecivom, rogljički, čajem in kakavom. Imeli smo se super.


       
Tudi če zunaj dežuje, grmi in bliska,
nam se od veselja vriska,
saj nas z RDEČIMI NOSKI ne glede na vreme,
toplina, smeh, sonce in sreča prevzame.

    


''Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno''


To je slogan letošnjega Svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni, ki ga obeležujemo na današnji dan.

V Domu Tisje Litija smo se s stanovalci, ob spremstvu zaposlenih in svojcev, sprehodili do mestnega jedra v Litiji. K sodelovanju smo povabili prostovoljce iz OŠ Litija, pridružili so se nam tudi člani VDC Zasavje enota Litija. Na ploščadi pred občinsko zgradbo smo skupaj pripravili kulturni program, kjer smo izpostavili različna tveganja za demenco ter spodbudili tudi najmlajše med nami, da pripomorejo k spodbijanju stigme, prisotne pri Alzheimerjevi bolezni.

V program srečanja smo vključili tudi predstavitev projekta Erasmus + UPSELL - Krepitev potenciala srebrne ekonomije v vseživljenjskem učenju.

 
        

        


Sprehod za spomin matični domNaš sprehod je potekal tako, da smo ob poti postavili točke oziroma postojanke z nalogami za krepitev spomina. Stanovalci so ob uspešno opravljenih nalogah prejeli štempiljko, z vsemi izbranimi štempiljkami pa so na koncu prejeli medaljo. Ponosno lahko povemo, da so vsi sodelujoči uspešno opravili vse naloge, na koncu pa so se še posladkali z odličnim pecivom, popili kavico in skupaj zapeli nekaj njihovih najljubših domačih viž. Imeli smo se super in veseli smo, da nas je pozdravilo tudi sonce.


     


      ''NIKOLI PREZGODAJ, NIKOLI PREPOZNO''
Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, 21. september 2023


Prijazno vabljeni, da se nam pridružite na Sprehodu za spomin, ki bo 21. 9. 2023, ob 9.30. uri potekal v obeh enotah Doma Tisje.

Ob 9.30. uri se bomo sprehodili od Doma Tisje Litija do ploščadi pred Občino Litija, kjer se bo odvil kratek kulturni program z učenci OŠ Litija. Predstavili vam bom tudi projekt UPSELL - Krepitev potenciala srebrne ekonomije v vseživljenjskem učenju.

V Domu Tisje Šmartno pri Litiji bomo Sprehod za spomin organizirali v prijetni okolici doma. Stanovalci bodo v družbi svojcev in prostovoljcev prehodili pot v okolici doma. Na postojankah bomo udeležencem ponudili informativno gradivo ter jih povabili, da se nam pridružijo pri izvajanju vaj za krepitev kognitivnih sposobnosti in boljše psihofizično počutje.

Vabljeni!

 

 

Prijetno medgeneracijsko druženje, ko je zadišalo po domačih piškotih, ko so se pele ljudske pesmi in ko so se med nami pletle nevidne vezi.
Hvala OŠ Litija!


      


Jesen počasi prihaja, dobra glasba nas razvaja, po slastnh palačinkah že diši, in cel naš Dom na vrt hiti, saj v druženju prisrčnem, nam nikdar dolgčas ni.

Hvala Anja, Borut, Drago in Janez za lepe melodije.


     


Iskreno čestitamo naši sodelavki Simoni Pelko, ki je z idejo Kosobrinovi vrtički in aromaterapija v Domu Tisje Litija zmagala na Razpisu za najboljši projekt za spodbujanje kakovostnega staranja v letu 2023, ki ga je pripravila Fakulteta za zdravstvene vede v Novem mestu.

BRAVO, Simona!


                           Terapija s konji


Stik s konji prinaša mnoge pozitivne učinke na človekovo telo in duševnost. Uživali smo v družbi teh plemenitih živali, jih božali, krtačili in se z njimi pogovarjali, ter o njih izvedeli veliko novega. Iskerno hvala Dunji in Kim iz  Smrčkovega brloga.

Konji nam dajejo krila, kadar sami ne zmoremo leteti. Pam Brown

       V enoti Litija sta nas obiskala terier Archi in njegova skrbnica Maja Kuhar iz Tačk pomagačk. Veselje, čustva in lepi spomini so kar vreli iz nas, saj terapevtski pes ni le pes, ampak je motivator za delo, družabnik, sodelavec in prijatelj, s katerim se je res prijetno družiti!         


S stanovalci enote Lokvanj smo se odločili, da bomo imeli telovadbo na prostem. Ko smo bili že oddobra ogreti, se nam je pridružilo še nekaj stanovalcev iz drugih enot. Po končani vadbi smo v dobri družbi še prepevali.


    


Praznovanje rojstnih dni slavljencev meseca septembra


Za odlično glasbo in petje se zahvaljujemo Petri Trobec iz glasbene zasedbe Manouche, Sonji Črnko ter Jasni Klinc. S svojo energičnostjo in pozitivno energijo, so pričarale enkratno vzdušje.


                 

           
Na krasen sončen dan,

smo romarji obeh domov se zbrali,

s pesmijo in dobro družbo,

na Brezje odpotovali.

 


Tam srce z duhovno hrano napolnili,

se Mariji poklonili.

Za zaključek pa tudi na naše želodčke nismo pozabili.

 


ROMANJE je sveti čas, ki ga iztrgamo iz vsakdanje naglice in ga v čujočem opazovanju, pogovoru in tišini posvetimo spoznavanju dežele, sočloveka in samega sebe. HVALEŽNI za prečudovit dan, vam pošiljamo romarski pozdrav iz Brezij.            

              Otvoritev frizerskega salona SIV LAS. Sivi lasje so prameni modrosti.   Promocija zdravja na delovnem mestuFizoterapevtiki sta organizirali test hoje, ki so se ga udeležili zaposleni in stanovalci doma. Namen je preverjanje fizične kondicije in usmeritev k zdravemu načinu življenja.


                                      


   
 


 

                   

Projekt Aromaterapija in zelišča za zdravje in vitalnost domačega okolja                               


 

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.