E-QALIN


Dom Tisje je uspešno izvedel triletno ocenjevalno obdobje za E-QALIN evropski standard kakovosti in v začetku oktobra 10. 10. 2014 pridobil mednarodni certifikat kakovosti E-QALIN. Presojo je izvedlo pooblaščeno podjetje BUREAU VERITAS, po presoji je dom prejel CERTIFIKAT KAKOVOSTI E-QALIN kot 5. dom v Sloveniji. Pridobljen certifikat nas zavezuje, da še bolj aktivno in skrbno stopamo po poti zagotavljanja čim bolj kakovostnih storitev. Standard kakovosti E-Qalin, s svojimi specifičnimi zahtevami in vključevanjem vseh interesnih skupin - stanovalci, svojci, zaposleni, vodstvo, okolje, služi kot pripomoček na poti k cilju – zadovoljnim stanovalcem.
Model E-QALIN je mednarodni sistem upravljanja s kakovostjo v socialnem varstvu
(za domove, centre za socialno delo, varstveno delovne centre), ki je nastajal v okviru projekta Evropske unije Leonardo da Vinci (2004 do 2007). V pilotni verziji so sodelovale ustanove in strokovnjaki iz različnih evropskih držav - Avstrije, Nemčije, Italije, Luksemburga in tudi iz Slovenije.

Model kakovosti omogoča stalno izboljševanje storitev na socialnem in zdravstvenem področju, nadaljnje razvijanje standardov in primerljivost dosežkov. E-QALIN pomemben predvsem zaradi tega, ker ponuja nadaljnji kakovostni razvoj doma, predvsem pa dviga kakovost življenja stanovalcev in povečuje njihovo zadovoljstvo, dviga kakovost bivanja, oskrbe, nege, dela, izobraževanja in socialnih storitev, povečuje zadovoljstvo delavcev, razvija močan kolektivni duh, je baza znanja za vse delavce, storitve postanejo še bolj pregledne in primerljive, dom se je sposoben prilagajati sodobnemu času.

V E–QALIN so vključene različne interesne skupine, ki kakovost ocenjujejo iz svojega zornega kota (stanovalci, zaposleni, vodstvo, okolje.). Model vključuje vse prej naštete vidike, ki mu dodamo še učečo se organizacijo, katere cilj je nadaljnji razvoj ustanove. Načelo nenehnega razvoja je strnjen v procesnem krogotoku PDCA (načrtuj, izvedi, preveri in ukrepaj) in velja za vse strukture in procese, ki potekajo v domu.

Pogoj za uspešno uvedbo modela v ustanovo je izobraževanje procesnih vodij in moderatorjev, ki vodijo skupine za samoocenjevanje in ostalih zaposlenih v delavnicah »naravnanost na stanovalce in procese«. Cikel samoocenjevanja traja 3 leta, v tem obdobju dom pregleda vse kriterije struktur in procesov in vse kazalnike rezultatov, po tem obdobju pridobi mednarodni certifikat kakovosti (odličnosti). Certificiranje opravlja zunanji presojevalec in velja tri leta.

V Domu Tisje je bila 16.6.2010 začetna prireditev ob uvajanju I. faze E-QALIN- a, 6. junija 2012 smo zaključili II. fazo, 20. 6.2013 pa smo zaključili III. fazo samoocenjevanja in se intenzivno pripravljamo na pridobitev certifikata.

Dom Tisje bo z vključitvijo in izvajanjem modela E-Qalin dosegel večjo profesionalnost, razvoj organizacije kot celote, povečanje ugleda zaradi certifikata kakovosti, povečanje konkurenčnosti, zmanjšanje fluktuacije in odsotnosti z dela ter primerljivost z drugimi domovi.


Skupina za vodenje pri samoocenjevanju!

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.