na obisku pri predsedniku g. Pahorju

 
 

O domu


V prijetnem, naravnem okolju našega doma boste našli varnost, toplino, domačnost in skrb vseh zaposlenih, da vam zagotovimo kvalitetno življenje in bivanje.

Preberi več >
 

O domu


Skupaj z vami in vašimi svojci vam bomo pomagali pri oblikovanju takšnega življenja, ki si ga želite in potrebujete. Upoštevali bomo vaše želje, pobude, mnenja in potrebe ter vam pomagali pri oblikovanju vašega novega okolja in pridobivanju novih znancev in prijateljev.

Preberi več >
 

O domu


Posebno skrb namenjamo preprečevanju in zdravljenju vsakovrstnih bolečin: fizičnih, psihičnih, socialnih, duhovnih. Na voljo boste imeli strokovne delavce in sodelavce, ki vam bodo pomagali zmanjšati bolečine in stiske.

Preberi več >
 

O domu


Tudi svojcem namenjamo posebno pozornost, saj so ravno tako ranljivi in prizadeti zaradi odhoda svojega bližnjega iz družine v novo okolje. Strokovni delavci vam bodo na voljo, kadar boste v stiski in vedno kadar boste potrebovali nasvet in podporo.

Preberi več >
 

O domu


V prijetnem, naravnem okolju našega doma boste našli varnost, toplino, domačnost in skrb vseh zaposlenih, da vam zagotovimo kvalitetno življenje in bivanje.

Preberi več >
1 2 3 4

Fizioterapija in glasba

15.10.2021

V Domu Tisje enota Litija, se življenje vrača v ustaljene tirnice.

Pri tem nam pomaga študent fizioterapije Mark M., ki smo ga vključili v proces okrevanja in pridobivanja psihofizične moči po prestali okužbi stanovalcev. Druženje in petje ob kitari z našo Simono ravno tako! 


             


      Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk

“BODI IN OSTANI ZDRAVA!”


Letošnje aktivnosti v okviru Rožnatega oktobra se zbirajo pod geslom ''Bodi in ostani zdrava!''.

Zato so se stanovalci in stanovalke Doma Tisje skupaj z zaposlenimi odločili za sprehod v okolici doma. Naš namen je spodbuditi vsakega izmed vas, da se vsak dan odločite za zdravje. S hojo v naravi se lahko na najbolj preprost način sprehodite do dobrega počutja, vitalnosti. Prelepa jesen nas kliče!

         


       

OBISK MINISTRA


Obiskal nas je minister Janez Cigler Kralj, skupaj z gospo Urško Pikec Vesel, Maruško Pleničar in Janezom Beja. Pozdravil je stanovalce in se pogovoril z zaposlenimi o izzivih, s katerimi se soočamo in o načrtih, ki si jih želimo uresničiti v prihodnosti.

Obisk je potekal ob živahnem krompirjevem pikniku, z Dejanom Vunjakom. Iskrena hvala vsem za obisk in druženje!


          


          


OBVESTILO ZA OBISKOVALCE DOMA TISJE


Spoštovani

Z dnem 15. 9. 2021 je v veljavi Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 146/2021, 11.9.2021).

Obveščamo vas, da morate za obisk stanovalcev Doma Tisje in obiska bifeja/kavarne izpolnjevati enega od pogojev PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja). Izpolnjevanje pogoja PCT smo dolžni preveriti ob vašem obisku, na recepciji doma.


Pogoj PCT je izpolnjen, če oseba razpolaga z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;

2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR;

3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot potrdilo EU in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku;

4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da je prejela:

- drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku;
- prvi odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja.

5. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 240 dni;

6. z dokazilom o prebolelosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.


Izpolnjevanje pogoja PCT velja tudi za prostovoljce, nastopajoče, zunanje sodelavce. Pogoj PCT ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let.

Obiskovalce vabimo, da se za obisk stanovalcev odločite le, če ste popolnoma zdravi, ob doslednem upoštevanju zaščitnih ukrepov (uporaba zaščitne maske, razkuževanje, varnostna razdalja) in navodil zaposlenih.


Hvala za Vaše razumevanje.

 


Nabava mobilnih nastanitvenih oziroma filtrskih enot z ustrezno opremo
                     
          


 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj


  
 
                            

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.