na obisku pri predsedniku g. Pahorju

               AVGUSTOVSKI ŽIV ŽAV V DOMU TISJEDogodke meseca avgusta smo obarvali z otroško igrivostjo.

Veseli nas, da smo lahko obudili druženje z otroki zaposlenih, saj je otroška razposajenost nalezljiva, predsem pa ima pozitiven vpliv na stanovalce. Vzdušje, ki ga ustvarja mladostni vrvež v našem domu, nas prijetno opominja na življenje v trenutku, z nasmehom na obrazu.

Obiskal nas je Andrej Pešec, ki je izvedel sproščujočo urico s kitaro, ter nam odprl nov pogled na svet glasbe, saj je bil njegov nastop meditativno obarvan. Zbrali smo se pred domom ter skupaj zapeli mantre dobrega počutja. Kot vsak mesec smo izvedli sestanek domske skupnosti. Z veseljem lahko napišemo, da se iz meseca v mesec sestanka udeleži več stanovalk in stanovalcev, ki svobodno izražajo svoja mnenja in postavljajo vprašanja v zvezi z bivanjem v našem domu.                 


Medgeneracijsko druženje z otroki zaposlenih v Domu Tisje Šmartno pri LitijiOtroke in vnuke zaposlenih smo povabili na dvodnevno, medgeneracijsko druženje. Otroški smeh in tekanje po hodnikih sta nas spravljala v dobro voljo vse od jutra, pa do poznih popoldanskih ur.

Skupaj smo spoznali različne službe, ki delujejo v okviru doma. Tako so otroci videli velike pralne stroje v domski pralnici. V ambulanti jim je dipl. medicinska sestra zmerila krvni tlak in poslušala bitje njihovih drobnih src. Vzdrževalec jim je razkazal svojo delavnico, fizioterapevtka pa jim je pokazala pripomočke za vadbo. Otroke je pozdravil tudi naš vodja kuhinje. Videli so celo pisarno od direktorice. Nasmejali smo se ob misli, da je prihod v direktoričino pisarno enak obisku pri ravnateljici v šoli.

Velika ušesa in ogromne oči otrok pa so povzročile zgodbe zaposlenih v službi uprave in socialne službe. Podoben učinek so dosegle tudi zaposlene v računovodstvu, ki
so otrokom razdelile slastne bonbone.
Delovna terapevtka, animatorji, varuhi in seveda prostovoljci so poskrbeli, da otrokom nikakor ni bilo dolgčas. Spoznali smo raznoliko okolico doma, varuh Jože pa je poskrbel za delavnico izdelovanja lokov iz lesa. Ustvarjali smo iz modelirne mase, se spoznali z origami tehniko, ter se v sobi za sproščanje prepustili bralni urici. Nabrali smo rože na sprehodu in jih podarili stanovalkam po enotah našega doma. Kako so se jim zaiskrile oči!


                        


V vse aktivnosti so se aktivno vključevali naši stanovalci. Seveda po svojih zmožnostih.
Na koncu smo strnili vtise in jih nalepili na plakat v avli doma. Sklenili smo, da komaj čakamo naslednje leto, da se zopet srečamo!

Čisto, čisto na koncu druženja pa je vsak otrok prejel »medaljo«, ki jih je izdelala naša Jerica, študentka na umetnostni akademiji.


Medgeneracijsko druženje z otroki zaposlenih v Domu Tisje LitijaZ otroki naših zaposlenih smo preživeli res dva lepa dneva.

Vsak dan smo začeli s skupno telovadbo in zajtrkom, da smo dobili energijo za vse dogodivščine, ki so nas čakale. Prvi dan smo veliko ustvarjali, risali na lesene deščice, okrasili omarice mamicam, spekli slastne domače piškote in uživali v mini gledališču, ki ga je za nas pripravila ga. Vida Lukač.Drugi dan, na dan, ko so se v Sloveniji začele grozljive poplave, pa smo bili ob opazovanju reke Save predvsem hvaležni. Hvaležni, da smo na varnem, hvaležni, da smo skupaj. Kljub napetim razmeram nas je gostoljubno sprejela ga. Aleksandra Mavretič iz Knjižnica Litija in nam pripravila poučno, zabavno in ustvarjalno dopoldne. Spoznavali smo dragocenost čebel ter ustvarili krasne travnike, polne rož in čebelic. Sočustvovali smo z vsemi, ki so jih prizadele poplave, v mislih pošiljali dobre želje in stiskali pesti, da bi se vreme čimprej umirilo.

Skupna dneva sta bila res izredno dragocena in ti skupni trenutki bodo še dolgo odmevali v spominih.


               


Ko se je vreme le počasi umirilo, smo se podali na sejem v Litijo. Tam smo med stojnicami srečevali stare znance, poklepetali, malo barantali ter malo nakupovali. Ta zabaven sprehod nam omogočijo prostovoljci iz Točke za starejše, saj se vedno odzovejo prošnji in z veseljem pridejo v našo druščino, za kar smo jim neizmerno hvaležni.


                                          


                       Promocija zdravja na delovnem mestu


Fizioterapevtki vsako leto organizirata test hoje, ki se ga udeležijo zaposleni in stanovalci doma. Namen je preverjanje fizične kondicije in usmeritev k zdravemu načinu življenja.


                                          


                                         DelavniceAktivno smo začeli z izvajanjem delavnice izdelovanja mandal. Naša mentorica, ga. Vida Lukač, jjih je narisala, stanovalci pa so jih pobarvali v barve po svoji izbiri. Ko bodo dokončane, bodo krasile prostore doma.
Praznovali smo rojstne dni slavljencev meseca avgusta in imeli sladoledni piknik z Duo Mojdar. Sladkali smo se, peli in plesali.
Obiskali so nas Rdeči noski in tako krasno zaključili mesec avgust.
Hitro gre čas, mesec september je že pred vrati. Komaj čakamo na nova doživetja in prigode!


          

                                   
                                          

                                
                                 Paliativna skupina MetuljDejavnost paliativne oskrbe v Domu Tisje se je z razvojem znanja naših zaposlenih bistveno okrepila. Z namenom povezovanja dela različnih poklicnih skupin in usmerjenim prenosom znanja smo se odločili za vzpostavitev delovanja Paliativne skupine Metulj. Članice skupine si želijo vzpostaviti celostno in stanovalcu prilagojeno obravnavo ter ponuditi strokovno podporo družinskim članom.

''Načela paliativne oskrbe spoštujejo življenje in sprejemajo smrt kot naravno dogajanje.'''

Srž paliativne oskrbe predstavlja multidisciplinarni pristop, s katerim ne nadomeščamo specifičnega zdravljenja stanovalcev s kroničnim obolenjem, temveč oskrbo aktivno dopolnjujemo z duhovno in socialno podporo. Specifična znanja, kot je npr. aromaterapija, nam ponujajo dodatno možnost izboljšati kakovost življenja stanovalcev z neozdravljivo boleznijo. Ker želimo, da se vsak stanovalec pri nas počuti kar se da sproščeno, bomo stanovalcem in družini poskušali ustvariti čim bolj podporno, umirjeno, razumevajoče okolje. Vsak od nas lahko že samo s toplo besedo ali stiskom rok, polepša dan tako sebi, še bolj pa osebi, ki se ji izteka telesno življenje.
Trudili se bomo, da sledimo zastavljenemu cilju in sicer, kot je nekoč neznani avtor zapisal: »Ko življenju ne moremo dodati dni, dodajmo življenje dnevom.«Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.