na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Srečno, poletje!Mesec avgust, znan tudi pod imenom veliki srpan, je bil dolg in vroč. Mi smo ga preživljali v senci in v dobri družbi, ter upoštevali vsa potrebna priporočila kako preživeti visoke poletne temperature.


Ta mesec nam poleg vročih sončnih dni ponuja tudi nekaj praznikov. Med pomembnejše praznike spada 15. avgust, ko praznujemo Marijino vnebovzetje. V ta namen je litijski župnik Marko Mrlak daroval sveto mašo, katere se je udeležilo veliko stanovalcev in njihovih svojcev. Po maši pa je sledilo prijetno druženje ob sladkem pecivu v parku Tisa.

Poletno branje je zakon! Pa še koristno je. Saj pripomore k boljšemu duševnemu zdravju, zmanjšuje stres, razvija empatijo in besedni zaklad, izboljšuje spomin in koncentracijo, ter celo pripomore k boljšemu spanju. In če je v vse to vtkana še dobra družbe je to popoln recept za preživljanje vročih popoldnevov.

Zato smo si tudi mi vzeli čas za dobro knjigo. Knjigožerci smo se zbirali na enoti Sončnice ter se prepustili, da nas je popeljala v malo drugačen svet.


Ker je mesec avgust počitniški mesec, nas je naša Leonida povabila na potovanje po Južni Italiji in Siciliji. Ob slikah smo spoznavali čudovite kraje in znamenitosti ter občudovali njihovo izjemno arhitekturo. Na koncu potovanja pa nas je postregla z odlično italijansko pizzo, ki se je res prilegla.


Ko rože in trave po dežju hrepenijo
in avgustovski dnevi res hitro bežijo,
se v Tisju zbiramo v razne skupine,
beremo knjige in obujamo spomine.

Eni barvajo, drugi igre igrajo,
tretji pa ob slastni kavi veselo klepetajo.
Poletni dnevi počasi jemljejo slovo,
mi pa se skupaj imamo lepo!
- Simona Pelko

Avgust nas je že zapustil in z njim tudi poletje. Počastili smo ga v družbi članov Šole zdravja, saj smo skupaj izvedli 1000 gibov in pozdrav soncu. Poletju smo pomahali v slovo in ga okronali s sladolednim piknikom.

Tu pa je že september in za nas nova sezona aktivnosti.

V matičnem domu smo ob pojavu okužb s koronavirusom pri posameznih stanovalcih na enotah izvajali ukrepe za preprečevanje širjenja okužb in zaradi tega omejili druženja. Na žalost smo se morali odpovedati tudi praznovanju rojstnih dni v mesecu avgustu, saj je bila večina jubilantov v izolaciji zaradi potrjene okužbe s koronavirusom. Veseli smo, da so si stanovalci hitro opomogli in hvaležni zaposlenim, da so svoje delo kljub vročini zmogli opravljati v zaščitni opremi.

V tem mesecu smo izvedli tudi cepljenje z 2. poživitvenim odmerkom za katerega se je odločilo 112 stanovalcev. Glavni namen cepljenja je preprečiti težji potek bolezni ter odhod v bolnišnico.

OBNOVA ENOTE GRAJSKE GOSPE V GRADU

Konec avgusta 2022 smo zaključili prvo fazo prenove enote Grajske gospe. 11 stanovalcev se je iz dela gradu, ki se bo obnavljal v drugi fazi, preselilo v obnovljene prostore. V treh, od obnovljenih 4 sob, bodo začasno bivali trije stanovalci. Po končani obnovi, bodo vse sobe dvo posteljne. Zaključena in s pohištvom opremljena sta tudi prostor za »sestrsko sobo« in skupna kopalnica.

V drugi fazi se bodo dela izvajala v sobah 500, 501 in 503 ter v dnevnem prostoru z jedilnico. Druga faza obnove se bo pričela s 5. 9. 2022.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.