na obisku pri predsedniku g. Pahorju


SPOŠTOVANJE ČUSTEV ZA PRIJETNO ŽIVLJENJE


Toplo pričakovan mesec avgust smo namenili počitku, razvedrilu in osebni rasti.

           


Z organizirano vadbo joge, prostovoljke doma, gospe Nataše Rhind Tutt, lastnice Nataraja joga studia, smo preko spleta in v živo, čas namenili samo sebi, se umaknili vase in tako dosegli telesno in duševno uravnovešenost, ki je pomembna za obvladovanje zaskrbljenosti in stresa.
Skupinsko meditacijo organiziramo in izvajamo v medovitem parku na točki z veliko pozitivne energije z zdravilko in prostovoljko doma, gospo Mojco Lejlo Menciger. Meditacija je tehnika, s katero pridemo v stik sami s seboj in zajema  višje stanje zavesti, spoznanje da si in da obstajaš.

Lahkotno druženje v avgustu nas je navdušilo in vzpodbudilo za snovanje novih z delom zapolnjenih dni. Naša gostja meseca je bila pisateljica in pripovedovalka pravljic, gospa Vida Lukač. Prijetna predstavitev njenega dela nas je navdušila in razveselila, za kar se ji iz srca zahvaljujemo.
Veliko zadovoljstvo prinaša tudi kreativno ustvarjanje, katerega del je spoznavanje z možnostmi, ki jih pri oblikovanju ponujajo materiali in lastna domišljija. V naslednjih vrsticah odkrijte, kdo je oblikoval prisrčno darilo na sliki.

Tradicionalno mesečno rojstnodnevno praznovanje je bilo odlično izhodišče za spoštovanje življenja in osebno srečo.

           
Srečni in veseli smo bili obiska in nastopa »Fantov z vasi«. Lepo zapete stare, ponarodele slovenske pesmi so nas navdušile. Marsikatero pozabljeno pesem smo se spomnili in z njimi tudi zapeli. Bilo je res luštno.

            

Marljivi stanovalci so sodelovali pri pripravi in sušenju sivke za izdelavo dišečih blazinic in naravnih mil. Rezultat ustvarjanja je milo, ki je osnova lepega darila na prvi strani novic. Vonj sivke bo stanovalce doma popeljal v prijeten spanec.


             


Za razvedrilo je preko spleta in v živo, s svojo hudomušnostjo, veseljem in smešnim nastopom poskrbel Klovn Tine iz društva Rdeči noski. Stanovalke so za priboljšek spekle slastne slivove kolačke in z zadovoljstvom delijo z vami recept. Potrebujete; 2 jogurtova lončka moke, 2 jajci, zavitek pecilnega praška, jogurtov lonček sladkorja, jogurtov lonček kislega mleka in slive. Dober tek!
Glasbeni kotiček z gospo Marino, ki pravi: Kdor ima glasbo rad je zelo bogat, kdor pa se z njo ukvarja je še bogatejši. Z občutkom napenjamo svoje življenjske strune, da se ne bi katera prenapeta strgala, ali da ne bi katera druga mlahava, ostala nema. Saj nam prav napeto življenje igra najbolj ubrane melodije.


Tudi v enoti Litija smo poletje preživljali z lahkotno in sproščeno vadbo joge. Joga je pot čudovitega odkrivanja, ki prinese notranji mir, gibko telo, več zdravja in obvladovanje uma. Prostovoljka Alenka Vidgaj je za stanovalce pripravila vaje, ki so prilagojene njihovemu počutju in zmožnostim. Med izvajanjem je na preprost način razložila pomen vaj ter na kakšen način koristijo našemu telesu.

Da ostanemo v koraku z modo je poskrbela mobilna trgovina Senior. Svojo bogato ponudbo z oblačili so pripeljali v dom, kjer so si stanovalci lahko ogledali in kupili kaj lepega, ter prijetno izkoristili dopoldan.

Meseca avgusta smo praznovali tudi Marijino vnebovzetje s sveto mašo, katero je daroval litijski župnik, gospod Marko Mrlak. Marijino vnebovzetje je praznik upanja in pomeni poklon ženski. S praznovanjem tega praznika se poudarja dostojanstvo in poklicanost vsake ženske.
Prečudovito popoldne so nam s svojim koncertom ustvarili tudi Fantje z vasi iz okolice Rogaške Slatine. Fantje so se predstavili s prav posebnim programom- s prelepimi starimi ljudskimi pesmimi, ki nikoli ne bi smele zamreti in pasti v pozabo. Njihovo poslanstvo, pa ni samo ohranjati ljudsko izročilo, temveč tudi obiskati vse slovenske domove za starejše, kjer bi prepevali te vesele in nostalgične pesmi. Želimo, da jim uspe!
Nastop so zaključili z znano pesmijo Zabučale gore, katero so zapeli skupaj s stanovalci.


Prelepo nedeljsko jutro, pa so s svojim ubranim petjem polepšale dekleta iz ŽVS Lipa. Predstavile so se s programom, s katerim so nastopile na tradicionalnem litijskem festivalu Slovo poletju. Uživali smo v nežnih glasovih in izbranih melodijah.

Poletju v slovo pa smo pomahali z ansamblom DUO PESKAR. Z dobro glasbo in sladkimi dobrotami smo uživali v sončnem parku. Zaposleni pa so poskrbeli za prijetno in veselo vzdušje. Bilo je lepo!

Spoštovani svojci

V obeh enotah Doma Tisje smo zbrali neoznačena oblačila, ki jih stanovalci ne prepoznajo. Prosimo vas, da če pogrešate oblačilo stanovalcev, o tem obvestite zaposlene na enoti.
Obveščamo vas, da morate za obisk stanovalcev Doma Tisje in obiska bifeja/kavarne izpolnjevati enega od pogojev PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja). Izpolnjevanje pogoja PCT smo dolžni preveriti ob vašem obisku, na recepciji doma.
Glede na trenutno epidemiološko sliko vas pozivamo, da svojce obiščete le, če ste zdravi, ob upoštevanju vseh varovalnih ukrepov.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.