na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Na obisk

k svojcu z upoštevanjem zaščitnih varovalnih ukrepov


Trenutno epidemiološko stanje v državi zahteva, da še naprej dosledno upoštevamo zaščitne varovalne ukrepe, ki se osredotočajo na spremljanje zdravstvenega stanja sebe in svojih bližnjih, nošenje mask, razkuževanje rok in ohranjanje varnostne razdalje. Ukrepom sledimo tudi pri delu in življenju v Domu Tisje.

Obiskovanje stanovalcev poteka po ustaljenem redu. Obiskovalci s klicem v recepcijo rezervirajo termin obiska in se seznanijo s potekom. Obisk je omejen na dve zdravi osebi, ob upoštevanju navodil zaposlenih. Želimo vas prositi, da ste pozorni na zdravstveno stanje vaših domačih in da ne obiščete stanovalca doma, če je kdo v družini bolan.

Z varovanjem svojega zdravja boste varovali zdravje vseh nas.

REDNO SPREMLJAJTE OBJAVE NA NAŠI SPLETNI ALI FACEBOOK STRANI GLEDE REŽIMA OBISKOV, SAJ SE EPIDEMIOLOŠKA SLIKA V DRŽAVI ALI LOKALNEM OKOLJU HITRO SPREMINJA.


Z namenom varovanja zdravja vaših svojcev in drugih stanovalcev doma se Vam znova zahvaljujemo za razumevanje in Vas prosimo za upoštevanje navodil. Hvala!


 Uživanje v zavedanju sebe in sveta


Tople avgustovske dni smo preživljali v lepem in prijetnem parku pred domom, z igranjem družabnih iger, s predstavitvijo kvalitetnih oblačil Senior trgovine in poslušanjem glasbe na svežem zraku.

          

Kreativna delavnica polstenja volne, s predsednico Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje, gospo Mileno Dimec, je bila stanovalcem terapevtska aktivnost. Stanovalci so spodbudili svoj vonj in okušali slastne palačinke.


             


Z veseljem smo prisluhnili in se razvedrili ob prijetni glasbi Petre Trobec in Jasne Klinc. Odlični glasbenici sta združili prijetno s koristnim. Rojstnodnevnim slavljencem meseca avgusta smo zapeli in se z njimi poveselili kar na prostem. 

    Sladoledni piknik s pevcema Robertom Fickerjem in Zoranom Cilenškom je bila prijetna popestritev zaključka poletja. Odličen sladoled slaščičarne GIMI iz Litije in ledena kava domskih kuharskih mojstrov je v nas vzbudila hvaležnost, spletala prijateljstva in bogatila izkušnje na prehojeni, poletno doživeti življenjski poti.Meseca avgusta smo se trudili bogatiti naše dneve predvsem znotraj doma, saj so se vrata za »zunanji svet« zopet zaprla.
Zaživele so aktivnosti v prenovljeni delovni terapiji, kjer smo se srečevali v KREATIVNIH SKUPINAH in ob TERAPEVTSKIH PRIPOMOČKIH. Prostor je z novim pohištvom res zaživel, postal je topel, svetel, prostoren in vsestransko uporaben. Z veliko hvaležnostjo se zbiramo v njem, počnemo marsikaj koristnega in se družimo. Večkrat pa v njem zadiši tudi po sveže kuhani kavi in se iz njega sliši sproščen klepet.

V svojo druščino smo sprejeli novega Litijskega župnika in se skupaj z njim zbrali pri sveti maši. Iz pozdravnih besed, ki mu jih je naklonila stanovalka Frančiška Fortuna v imenu vseh nas, je lahko začutil kako zelo smo ga veseli in kako zelo potrebujemo njegovo oporo v obdobju starosti. Že vnaprej smo se mu zahvalili za vse dobro, ki ga bomo deležni ob njegovih obiskih.


Ob obisku ATV Litija pa smo se počutili kot »filmske zvezde«. Lokalna televizija nas je obiskala, da bi se lahko na lastne oči (kamere) prepričali, kako je poskrbljeno za naše stanovalce v teh »čudnih« časih. Videli so, da je za naše stanovalce lepo poskrbljeno, ter da imajo na voljo številne dejavnosti, ki jim krajšajo čas in delajo dneve lepše. Začutili so utrip naših gospodinjskih skupin, naših »družin« kjer se stanovalci prostovoljno pridružijo gospodinji pri opravljanju lažjih vsakodnevnih gospodinjskih in drugih opravil. Tako pripravijo mize za obroke, pobirajo posodo, jo pomivajo ali zlagajo v pomivalni stroj, pomagajo pri pripravi obrokov hrane (očistijo solato, nalupijo krompir, sadje, pripravijo zelenjavo...) in po želji opravijo še kakšno delo, da je bivanje čim bolj podobno življenju doma. Za stanovalce, ki vključevanja v delo več ne zmorejo, pa je prednost že to, da lahko vse od blizu opazujejo, vonjajo in včasih preizkusijo. Takšnih opravil so starostniki vajeni, zato pozitivno vplivajo na njihovo percepcijo bivanja v skupnosti.  Gospodinjska skupnost ima neprecenljivo vlogo v nadomestitvi tistega, kar je starostnikom prestavljal dom, kar so na določen način izgubili z odhodom v dom za starejše. Pokazali smo jim tudi, kako skrbimo za zdravo telo z različnimi pripomočki za razgibavanje, kako vsakodnevno telovadimo, ter s tem ohranjamo gibljivost telesa in duševno svežino. Delovna terapija pa jim je predstavila »telovadbo za možgane« ter izvajanje mnogih aktivnosti s pomočjo katerih v domu širimo veselje, optimizem in upanje.
Za konec pa še ena misel, ki nas v teh dnevih vzpodbuja: »Kjer je volja, tam je pot!«
Voljo imamo in naša pot ni nikoli dolgočasna!

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.