na obisku pri predsedniku g. Pahorju

UTRINKI POLETJA V DOMU TISJEPoletni dnevi prehitro minejo, zato je še kako pomembno, da jih kar najbolje izkoristimo. Narava nam ponuja obilo možnosti, da si napolnimo baterije, ravno tako srečanja z zanimivimi posamezniki in širjenje obzorij s poznavanjem novih stvari.
Obiski zanimivih posameznikov, ki so vpeti v glasbeni svet, so poletje obarvali z dobro voljo. Z duetom sester Zvonke in Dragice Klun smo zapeli in prisluhnili lepim slovenskim ter dalmatinskim pesmim.


                 


V čudovitem parku, v senci košatih dreves, so nam zaigrali člani Glasbene šole Bučar, ki so melodijo številnih harmonik ponesli tudi na enote doma. Stanovalci, obiskovalci in zaposleni pa so z veseljem prisluhnili nastopu Staneta Vidmarja, ki je zbranim zapel svoje najbolj znane skladbe in jih obdaril z drobno pozornostjo.

                  


Izpostaviti želimo še prav poseben obisk, ki je pritegnil veliko pozornosti s stani stanovalcev in zaposlenih. Svoj pogled na tradicionalno slovensko kuhinjo nam je predstavil kuharski mojster, g. Lojze Čop. S stanovalci je pripravil okusne prigrizke in izmenjal številne koristne nasvete pri pripravi jedi. V sproščenem počitniškem vzdušju smo se tudi izobraževali. Na enoti Nagelj smo bili deležni potopisnega predavanja v Fatimo in Santiago de Compostela, romarja gospoda Darka Rovška. V mislih smo z njim podoživljali potovanje. Na enoti Čebele smo prisluhnili zanimivemu predavanju gospe mag. Tine Šuštaršič, predstavnice Mestnega muzeja iz Litije. Predavala nam je o zgodovini sodnije.


POHODNIŠKA SKUPINA »LEPI ČEVELJC«
Je tudi v tem mesecu pridno korakala po sveti in odkrivala nove lepote Slovenije.
Povzpeli smo se na 1.122 m nadmorske višine in osvojili Mrzlico. Ta koča je ena izmed najbolj osvojenih postojank v slovenskem sredogorju. Pred kočo so tudi številna igrala, ki razveseljujejo najmlajše obiskovalce. Na vrhu Mrzlice pa je tudi razgledna točka, ki nam omogoča dobro orientacijo.
Podali smo se tudi na ORIONOVO POT, ki je speljana po sledeh starodavnih kultur skozi kraje in predele, za katere pater dr. Karel Gržan v knjigi »V ZNAMENJU ORIONA« sklepa, da je tam bilo megalitsko svetišče, središče sveta v trikotu med Savinjo, Savo in Sotlo. Skupaj smo prehodili 10,7 km, kjer smo si na koncu ogledali tudi kartuzijansko cerkev v Jurkloštru.


                         

                         MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE Z OTROKI ZAPOSLENIH DOMA TISJE
Pripravili smo dvodnevno medgeneracijsko druženje z otroci Doma Tisje. Po hodnikih je odmeval otroški »ŽIV ŽAV« in risal nasmehe na obraze stanovalkam, stanovalcem, pa tudi zaposlenim. Energija otroških src je napolnila oba domova, ko smo skupaj telovadili, prepevali, plesali, ustvarjali, se igrali in smejali. Ta dva dneva sta kar prehitro minila in nas vse obogatila z novimi izkušnjami, z novimi prijateljstvi in z lepimi spomini.


AVGUSTOVSKA NOČ
Stanovalke in stanovalci Doma Tisje v Litiji smo se odločili, da se skupaj poveselimo in se na poseben način poslovimo od poletja. Zbrali smo se na našem vrtu, kjer smo ob soju sveč in lepi glasbi izpod rok mlade harmonikarke, naužili lepega večera.

Hvaležni za lepo poletje, ki se počasi poslavlja in v pričakovanju jeseni, ki se vztrajno približuje, smo v skupnem druženju pod milim nebom uživali v klepetu, prepevanju in sladkanju s slastnimi palačinkami.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.