na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. Pomembni dogodki v mesecu avgustu


Avgust je še vedno bil počitniški mesec, vendar smo skupaj s stanovalci izvedli več aktivnosti, tako v matičnem domu kot tudi v enoti Litija.
V enoti Litija smo v novo urejenem parku skrbeli za manjši zeliščni vrt, stanovalci so skupaj z družabnicami poskrbeli, da imamo pripravljena zelišča in različne dišavnice za zimski čas. Prav tako so tudi v matičnem domu poželi bogato letino v zeliščnem vrtu in posušena zelišča shranili za različne čaje, ki nas bodo greli pozimi.

Stanovalci so sodelovali s predstavniki Večgeneracijskega centra Zagorje v likovni domišljijski delavnici. Igrali so tombolo ter pekli palačinke, uživali ob dobro pripravljeni hrani na pikniku, vse skupaj pa so pospremili s pesmijo in dobro voljo.
V zadnjih dneh avgusta so se v obeh enotah družile stanovalke v skupini za pletenje, pridružile so se tudi zaposlene. Sodelujejo v projektu Europe Donne - Rožnati oktober, za boj proti raku dojk. S pleteninami bomo ovili drevesa in opozorili javnost na pomen preventive pri tej bolezni. K sodelovanju smo povabili tudi različna društva, vrtec in šolo.

II. Pomembni dogodki v septembru


Prenova enote Nagelj in ambulantnih prostorov
Pričeli smo z gradbenimi deli v pritličju osrednjega objekta B. Kot smo vas že obveščali v preteklem mesecu, smo za čas prenove preselili stanovalce. Prenavljali bomo tudi glavni vhod in dozidali zimski vrt (razširitev kavarne). V času gradbenih del bo nekaj dni zaradi varnosti zaprt glavni vhod, vstop v dom bo skozi vhod objekta C (kjer je ograja).
Začasno smo premestili tudi prostore ambulante, ki sedaj deluje v pritličju gradu, od vhoda desno. Delovni čas ambulante je enak kot je bil do sedaj.

Evakuacija in gasilska vaja
V obeh enotah bomo tudi letos izvedli vajo evakuacije in hkrati gasilsko vajo. Vaja v enoti Litija bo 30. septembra ob 10.h. Vaja v matičnem domu bo v mesecu oktobru.

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni – 21. september
Mednarodni dan Alzheimerjeve bolezni bomo tudi letos obeležili s prvim Alzheimer caffe in sprehodom za spomin.
V enoti Litija bo 19. septembra ob 17.h prvi Alzheimer caffe, ki ga organiziramo skupaj z Spominčico. Govorili bomo o Demenci: izzivu sodobne družbe, z nami bo predavateljica in predsednica Spominčice, gospa Štefanija L. Zlobec. Vabljeni!

Sprehod za spomin
Letos bomo v obeh enotah obeležili svetovni dan Alzheimerjeve demence, 21. septembra. V Litiji bomo organizirali sprehod s stanovalci od doma do starega mestnega jedra, kjer se bomo družili s stanovalci, svojci, zaposlenimi in prostovoljci ob kavici in pecivu. V Črnem Potoku pa se bomo sprehodili v okolici doma, druženje bomo nadaljevali ob kavici in pecivu.

Festival za tretje življenjsko obdobje
Tudi letos bo 26., 27. in 28. septembra potekal že 17. Festival za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu, že nekaj let je njegovo geslo Vsi smo ena generacija!, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.
Naš dom se bo predstavil v dopoldanskem času 26. septembra od 9. do 14. h, kjer bomo predstavili povezovanje stanovalcev doma z lokalno skupnostjo v medgeneracijskem druženju.

Rožnati oktober - Europa Donna
Že tretje leto organizira Europa Donna v oktobru akcijo za ozaveščanje javnosti o raku dojk. V ta namen po različnih krajih pletejo rožnate pletenine, s katerimi nato za en mesec ovijejo drevesa. Le to mimoidoče opozarja na pomen osveščanja o raku dojk.
Letos tudi naš dom sodeluje v tej akciji, v obeh domovih stanovalke skrbno pletejo manjše in večje rožnate kvadratke. Povezali smo se tudi z društvi, vrtcem in šolo. Ob ovijanju dreves , ki bo v prvem tednu oktobra, bomo skupaj pripravili tudi kratek program.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.