na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Pomembni dogodki v tem mesecu


V tem mesecu bodo potekali različni dogodki, ki bodo popestrili življenje stanovalcem, svojcem in tudi zaposlenim.
Že v začetku meseca, 7. 9. 2016, se bodo na skupnem pikniku s kulturnim programom, srečali stanovalci matičnega doma in enote v Litiji. Prireditev bo potekala v parku ob matičnem domu, v času druženja bo cesta mimo doma začasno zaprta.
Letos bomo v obeh enotah obeležili svetovni dan Alzheimerjeve demence, 21. 9. 2016. V Litiji bomo organizirali sprehod s stanovalci od doma do starega mestnega jedra, kjer se bomo družili s prostovoljci ob kavici in pecivu. V Črnem Potoku pa se bodo stanovalcem pri telovadbi in sprehodu pridružili člani Skupine za zdravo življenje Pungrt, nato se bo druženje nadaljevalo ob kavici, pecivu in prijetni glasbi.
Na lokalni televiziji ATV signal bo zvečer, isti dan, pogovor strokovnih delavk z novinarjem o demenci.
Konec meseca septembra bomo tudi letos sodelovali na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi.
Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših (http://www.f3zo.si/ljubljana/o-festivalu/).
Naš dom se bo letos predstavil 28. 9. od 9. h do 14. h z delavnicami Medgeneracijske povezanosti, skupaj s prostovoljci Osnovne šole Šmartno pri Litiji.

Obnovitvena dela


V domu potekajo prenovitvena dela v zgornji etaži gradu – prenova sanitarij in shrambe, nato pa bomo še prepleskali hodnik te etaže. Zaključujemo tudi prenovo spodnje etaže gradu, kjer bo od sredine septembra delovala delovna terapija in fizioterapija. Predvidoma v začetku oktobra pa še multisenzorna soba – snoezelen. V tej etaži bo tudi prostor za pedikuro in frizerja.

Publikacije ob 70. obletnici doma


Ob 70. obletnici ustanovitve doma bomo izdali dve publikaciji: Kroniko Doma Tisje in knjižico Kje so tiste stezice – zgodbe in pobarvanke za vse generacije, kjer bodo objavljene zgodbe, ki so jih napisali naši stanovalci v preteklih letih, vse zgodbe pa je s svojimi risbami ilustrirala naša bivša sodelavka, sedanja prostovoljka, gospa Marija Smolej.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.