na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Zlato obarvana jesen


V mesecu septembru že pošteno začutimo, da je prišla jesen. Drevesa so zamenjala svojo barvno paleto, v naših omarah pa so kratke rokave zamenjala toplejša oblačila.

September oziroma kimavec nas je obdaril z mnogimi plodovi iz narave. Naši svojci so nam prinašali grozdje iz raznih trgatev, hruške in jabolka, ki so zrela kimala iz dreves, kazali so nam številne slike polnih košar jurčkov, okusili pa smo tudi že prve kostanje, ki so jih skrbno nabirali v naših gozdovih.

Čeprav je bilo vreme dokaj muhasto, deževno in hladnejše, smo uspeli ujeti sončne dneve in sončne trenutke, s katerimi smo si obarvali naše dneve. V Občini Litija je mesec potekal v znamenju Medgeneracijskega festivala. V sklopu le tega smo skupaj s sosednjim VDC-jem odkrivali »KOSOBRINOVE MODROSTI« in ugotovili, da resnično lahko rečemo: »ZOPER VSAKO BOLEZEN RASTE ROŽ'CA NA SVET.« Ob zdravilnem zeliščnem čaju in piškotih smo v prijetnem druženju raziskovali svet rastlin, eteričnih olj ter cel kup nasvetov od naših prednikov, ki so res znali uporabljati vsa naša naravna bogastva.

3. Festival medgeneracijskega povezovanja v občini Litija
Ob zaključku festivala smo s svojo stojnico v središču Litije, ki je bila okrašena z modrimi cvetovi, predstavljali naš Dom z »DEMENCI PRIJAZNO TOČKO« ter nasveti kako postati SUPERSTAROSTNIK, hkrati pa smo želeli vsem sporočiti, DA SMO TU, kadar nas potrebujete.


Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni


21. september je Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, zato smo v Domu Tisje, kot vsako leto doslej, organizirali SPREHOD ZA SPOMIN, s katerim lokalno okolje ozaveščamo, da je ta bolezen med nami prisotna in da SKUPAJ ZMOREMO VEČ, ko smo drug drugemu v oporo in pomoč.

V matičnem domu se je ta sprehod odvil v prijetni okolici doma, sredi jesensko obarvane narave, zato smo pod žarki sonca skupaj s ŠOLO ZDRAVJA Šmartno pri Litiji, razgibali svoje telo. Petra Trobec pa je poskrbela, da smo si ogreli srca s pesmijo in lepimi melodijami, prijetno vzdušje so krojili tudi naši prostovoljci Jože, Alenka in Vlasta. V enoti Litija je sprehod potekal s pomočjo svojcev, prostovoljcev in zaposlenih z modrimi baloni po Litiji, čez most proti župnijski cerkvi, kjer so nas pričakali s toplo kavo in slastnimi prigrizki. S kratkim kulturnim programom smo obeležili ta pomemben dan, harmonika in naše glasno prepevanje pa je odmevalo po celem starem mestnem središču.

V domu v Črnem Potoku so bili na obisku predstavniki Rdečega križa Hotič, ki so prišli pozdraviti svoje članice in člane, s katerimi so poklepetali ob dobri kavi.

MEDNARODNI DAN STAREJŠIH pa smo proslavili kot se spodobi: z dobro glasbo, plesom in veseljem, ki ga je v hišo prinesla folklorna skupina Večerna Zarja iz Velikega Gabra.

Dobro voljo so med stanovalke in stanovalce vnesli tudi Rdeči noski. Igrivi klovni in klovnese privabijo nasmeh na obraz vsakemu, ki ujame igro in sliši pesem po jesensko obarvanih domskih kotičkih.

In kako smo mesec september zaključili?
S skupnim izletom v Grosuplje. Bilo smo v gosteh pri župniku Martinu Golobu, ki nam je zelo barvito razložil cerkvene freske, opisal življenje v župniji in svoje delo z vsemi svojimi župljani. Pri sveti maši smo polni hvaležnosti in s prošnjami za božji blagoslov prepevali Marijine pesmi ter se veselili teh lepih podarjenih trenutkov. Ko smo se okrepčali še s slastnim kosilom in ko smo gradu Bogenšperk od daleč pomahali, smo se napolnjeni z lepimi vtisi vrnili vsak v svoj Dom z mislijo: » Živeti je lepo!«

Investicija REACT-EU


OBNOVA ENOTE GRAJSKE GOSPE V GRADU

V septembru smo pričeli z drugo fazo prenove enote Grajske gospe. Obnavljajo se prostori - sobe 503, 501 in 500, ter jedilnica 502. Obnovil se bo tudi prostor priročnega skladišča in zunanji izhod z mostičkom. Stanovalci iz teh prostorov so bili preseljeni v že obnovljeni del enote. Ob koncu septembra so bila izvedena groba gradbena in inštalacijska dela, v sobah so vgrajene kopalnice. V oktobru se bodo pričela tlakarska in slikopleskarska dela ter zaključna inštalacijska dela.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.