na obisku pri predsedniku g. Pahorju


September - mesec Alzheimerjeve bolezni


DOBRA MISEL—POL ZDRAVJA           Z medgeneracijskim povezovanjem popestrimo življenje v domu in ohranjamo vrednote prijateljstva. Močni vpliv prisrčnega odnosa in hvaležno srce ponudi čas, da odpremo oči in ne spregledamo ničesar kar se dogaja.
Mesec september je svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni. Ozaveščanje o tej stigmatizirani bolezni v naši družbi, se je letos osredotočalo na zelo pomembno temo - Diagnoza. Stroka ugotavlja, da je zgodnje odkrivanje bolezni ključen problem tega področja. Zgodnje odkrivanje bolezni namreč omogoča zgodnje zdravljenje, kar pa ima ugoden vpliv na kvaliteto življenja kroničnih bolnikov.

Sprehod za spomin je dogodek, ki ga organiziramo vsako leto. Sončni septembrski dan nas je pospremil po sprehodu v okolici matičnega doma. Za stanovalce smo pripravili postojanke s svežimi piškoti in sokom, kjer smo se ob okrepčilu pogovorili o aktivnem načinu preživljanja prostega časa.


Počaščeni smo, da nas je obiskal minister za delo, g. Janez Ciglar Kralj. Ob kratkem obisku smo mu predstavili delovanje doma in prijetno okolico. Srečal se je s stanovalci in zaposlenimi. Izrazil je hvaležnost za opravljeno delo v času 3. vala epidemije. Veseli nas, da je podprl naše ambicije v zvezi z reševanjem prostorskih kapacitet.                

                   Šola zdravja Pungrt            Društvo Rdeči noski - klovn Tine in klovnesa Ilda

Praznovanje rojstnih dni stanovalcev, rojenih v mesecu septembru


              


                              

             Bralna ura s Knjižnico Litija                Senzorna stimulacija vonja

                                

   Glasbeni dogodek z Dejanom Vunjakom


V enoti Litija smo se soočili z večjim številom okužb pri stanovalcih. Organizacija dela je bila podrejena protokolom delovanja sive cone. Pri tem so potekale neprestane konzultacije z epidemiologinjo in koordinacijsko skupino Ministrstva za zdravje. Regijska delovna skupina je opravila dva svetovalna obiska. Ob zaznavi okužb smo vzpostavili delovanje rdeče cone, preostale enote so delovale po protokolu sive cone. Zaradi preprečevanja širjenja okužb smo bili primorani premeščati stanovalce v druge sobe. Veseli smo, da se situacija umirja. Zato smo stanovalcem, zaposlenim in svojcem izredno hvaležni, da so z razumevanjem sprejemali izredno delovanje doma in upoštevali navodila. Postopoma vzpostavljamo normalno delo in življenje v domu, kar nas po preživeti izkušnji posebej veseli.

Kavarna Tisa je odprta tudi za zunanje goste, zato vas vabimo, da se ob upoštevanju pogoja PCT zopet oglasite pri nas, obiščete svoje svojce, prijatelje. Želimo si čimprejšnjo vzpostavitev normalnega domskega življenja in krepitev medgeneracijskega povezovanja, ki je temelj našega delovanja v lokalnem prostoru.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.