na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Prvi jesenski mesec smo bili zelo aktivni. Povezovala nas je zlata nit, »biti dejavni, zvedavi in učljivi.«


             »Kdor poje zlo ne misli.«

Organizirali smo tradicionalni letni koncert domskega pevskega zbora Tisa z gostom Andrejem Zupančičem. V okviru delovne terapije poteka vsak ponedeljek muzikoterapija, na kateri sodeluje prostovoljec, glasbenik, gospod Vili Lušina.


                                  


»Bolje krompir v oblici v

miru, kot pečenka v prepiru.«


V naravi z zadovoljstvom občudujemo nešteto barvnih nians, ki prebudijo pozitivne občutke v človeku in so prava prispodoba življenja. Izkoristili smo lep sončen dan in pripravili krompirjev piknik z duetom Mojdar.
Z zanimanjem smo se udeležili predstavitve socialnega omrežja facebook, ki ga je predstavila poslovna sekretarka, gospa Romana Volič Vukadin.


»Poklon izgubljenim očem«


   


Za zadovoljno in človeka vredno jesen življenja se zavedamo in spoznavamo bolezni sodobnega časa, zato dnevno urimo spomin v okviru projekta Rastoča knjiga. Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve demence, smo otvorili likovno razstavo in predstavili knjižno delo »Poklon izgubljenim očem«, likovnih in literarnih ustvarjalcev Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana. Dogodek so z glasbo popestrili kitaristka Ajda Stella Poglajen iz Glasbene šole Bučar, Urban Kotar pod vodstvom učitelja Dušana Drobniča, s skladbo »Ajda na polju« iz Glasbene šole Litija in citrarka Pavla Pavlin, ter pevca Betka in Janez Prašnikar.

V posvetilo in osveščanje o Alzheimerjevi bolezni smo prisluhnili koncertu »Pelji me na tisto stran« Majde in Marjana Petana, ki sta otvorila letošnji medgeneracijsko obarvan Sprehod za spomin.

''Od mladosti do modrosti stopamo skupaj.”


Sodelovali smo na 1. Medgeneracijskem festivalu, ki je potekal v občini Litija. Izvedli smo kar nekaj aktivnosti, in sicer Sprehod za spomin, s katerim smo v naši lokalni skupnosti obeležili svetovni dan Alzheimerjeve demence. Na pevski reviji pa smo stanovalci in zaposleni ponosno zastopali Dom Tisje z domsko himno in plesom rock'n'roll.
V okviru festivala, katerega geslo je bilo od mladosti do modrosti stopamo skupaj, smo pripravili tudi dan odprtih vrat v enoti Litija in okroglo mizo z naslovom ''Življenje oseb z demenco v lokalni skupnosti'' ter sodelovali na zaključku festivala s predstavitveno stojnico v starem mestnem jedru v Litiji.
Z velikim veseljem smo na obisk v dom sprejeli kolege in kolegice iz Doma upokojencev Podbrdo, katerim smo predstavili potek dela in življenja v domu.
Člani citrarskega orkestra Srebrne strune so stanovalcem Doma Tisje enota Litija, pripravili prelep glasbeni dogodek slovenskih ljudski pesmi. V ta namen se je na enoti Ajda zbralo precejšne število stanovalcev, ki so ne samo prepevali, ampak ob zvokih citer tudi zaplesali.

Prelepo dopoldne je našim stanovalcem polepšal dan »DUO PESKAR«. To dopoldne v naši hiši ni bilo slišati samo prepevanja in glasbe, ampak tudi glasno vriskanje in ples.
Predavateljica iz Mestnega muzeja Litija, gospa Tina Šuštaršič, dr. umet. zgod., je stanovalcem pripravila zanimivo in poučno zgodovinsko predavanje o najlepši stavbi v Litiji – Litijska sodnija.
Mesec september pa smo zaključili z romanjem k Materi Božji na Zaplaz pri Čatežu.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.