na obisku pri predsedniku g. Pahorju

DEMENCA – Alzhaimer caffe


V septembru (19.9.) smo začeli tudi v enoti Litija z izobraževalnimi in informacijskimi srečanji, ki jih imenujemo ALZHEIMER CAFFE. V neformalnem druženju, nam je predsednica slovenskega združenja Spominčica – Alzheimer Slovenija, gospa Štefanija Lukič Zlobec, predstavila delovanje društva in temeljne značilnosti demence.
Srečanja Alzheimer caffe bodo enkrat mesečno, na srečanju bodo različni strokovnjaki pojasnili kako pomagati ljudem s težavami zaradi demence, pa tudi
njihovim svojcem.

Sprehod za spomin


Letos smo se 23. septembra, v obeh enotah, sprehodili v akciji SPREHOD ZA SPOMIN, številni stanovalci, svojci, zaposleni in prostovoljci. S tem smo osveščali javnost o bolezni DEMENCI, ki je vse bolj pogosta pri starejših.


  
 Sprehod za spomin - matični dom                 Sprehod za spomin -enota Litija

Festival za tretje življenjsko obdobje


Tudi letos smo sodelovali na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, letošnji moto je bil VSI SMO ENA GENERACIJA. V okviru tega smo se predstavili stanovalci in zaposleni 26. 9. 2017 od 9 do 14 h, vsebina naše predstavitve je bila HARMONIJA ODNOSOV ZA LEPŠI DANES IN JUTRI...


    Rožnati oktober - Europa Donna


Ves september so stanovalke in zaposleni v obeh enotah izdelovali pletenine za akcijo, ki jo že tretje leto organizira Europa Donna - ROŽNATE PLETENINE, s katero ozaveščamo javnost o preventivi raka dojke. V akciji so sodelovala tudi različna društva, šole, zavodi in organizacije iz obeh občin. Skupaj smo soustvarili rožnate pletenine in jih v medgeneracijski povezanosti ovili okoli dreves v Litiji 2.10., v matičnem domu tudi 2. 10. in 4. 10. pred šolo v Šmartnem. Kot opomin, da se bolezen lahko zgodi vsakemu, kot podporo vsem tistim, ki smo spoznale in uspešno prebrodile to težko izkušnjo, in tistim, ki so v tem trenutku v procesu diagnosticiranja, zdravljenja in rehabilitacije. In v spomin tudi tistim, ki so na tej poti omagale in jih ni več med nami.
Predvsem pa v spodbudo, da lahko same/sami za zgodnje odkrivanje največ naredimo, da premagamo strah in pogumno odkrivamo del sebe. Hkrati smo stkali nevidne niti povezanosti različnih generacij žensk v obeh občinah: od deklic (vrtec, šola), do srednje in starejše generacije, v nekaj dobrega za vse nas.


       
  Ovijanje dreves pri občini Litija                   Okrasitev dreves pri OŠ Šmartno

    

Okrasitev dreves v matičnm domu


Evakuacija in gasilska vaja


V enoti v Litiji je v soboto, 30. septembra potekala evakuacijska in gasilska vaja, v kateri so sodelovali zaposleni, stanovalci in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Litija. Vsakoletna vaja zagotavlja, da se zaposleni usposobimo za izvajanje evakuacije iz objekta v primeru požara in za gašenje začetnih požarov.

                                           

                                                      Gasilska vaja v enoti Litija

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.