na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Pomembni dogodki v mesecu septembru


V septembru je bilo kar nekaj pomembnih dogodkov:
- 7. 9. 2016, skupno druženje stanovalcev obeh enot v parku matičnega doma. Gostje, stanovalci enote iz Litije, bilo jih je 21, so si najprej ogledali matični dom, se sprehodili po okolici doma, potem pa se ob prijetni glasbi in dobri hrani družili s stanovalci in zaposlenimi matičnega doma. Pridružilo se nam je tudi nekaj prostovoljcev in svojcev.
- 21. 9. 2016, ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve demence smo organizirali SPREHOD ZA SPOMIN, v obeh enotah doma. V Litiji smo se s stanovalci, svojci, prostovoljci in zaposlenimi sprehodili od doma do starega mestnega jedra, kjer smo se družili ob kavici in pecivu, člana DU Litija, gospa Pavla Pavlin in Mato Savšek, pa sta pripravila kratek glasbeni program. Vse zbrane je pozdravil tudi župan občine Litija, gospod Franci Rokavec.
- V matičnem domu so za pester program najprej poskrbele članice Šole za zdravo življenje Pungrt iz Šmartna pri Litiji, skupaj z zaposlenimi, svojci in prostovoljci. Ob poti, kjer so se udeleženci sprehodili, so bile pripravljene stojnice z informacijami o demenci in izdelki, ki so jih pripravile zaposlene delavke v gospodinjski skupini. Tudi v matičnem domu je kratek kulturni program izvedla gospa Milica Penčur – DU Litija. Druženje se je potem nadaljevalo ob kavici, pecivu in prijetni glasbi.
- 21. 9. 2016 je bila zvečer, na lokalni televiziji - ATV signal, pogovorna oddaja, ki jo je vodil novinar, gospod Jakopič z direktorico, gospo Vido Lukač in namestnico direktorice za zdravstveno dejavnost in oskrbo, gospo Ireno Špelo Cvetežar, pogovor je tekel o bolezni sodobnega časa – demenci.
- Konec meseca septembra smo sodelovali na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje na katerem smo se predstavili z delavnico o medgeneracijskem druženju. Zanimava postavitev, ki so jo pripravili zaposleni, sodelovanje stanovalcev z učenci Osnovne šole Šmartno pri Litiji in sladke dobrote, ki so jih pripravile družabnice, so privabili veliko obiskovalcev. Na prireditvi smo prestavili tudi našo novo izdajo knjižice KJE SO TISTE STEZICE – ZGODBE IN POBARVANKE IZ DOMA TISJE, ki jo je likovno opremila naša dolgoletna sodelavka, sedaj prostovoljka Marija Smolej. Knjigo lahko kupite v recepciji doma, cena je 10,00 eur.


Udeležba na  Festivalu za tretje življenjsko obdobje                            
Udeležba na Festivalu za                       Šola za zdravo življenje Pungrt ob dnevu
tretje življenjso obdobje                          Alzheimerjeve bolezniObletnica delovanja obeh enot


Konec septembra je minilo eno leto od nastanitve prvih stanovalcev. Slovesno prireditev ob tej obletnici bomo pripravili 28. 10. 2016 ob 14.uri v prostorih kavarne. Vljudno vabljeni!
Tudi matični dom letos praznuje častitljivo 70. obletnico delovanja doma. Praznovali bomo v mesecu novembru, o tem vas bomo še obvestili.Novice


Ankete - Tako kot vsako leto tudi letos merimo zadovoljstvo stanovalcev, svojcev in zaposlenih s storitvami, ki jih izvajamo. Prosimo vas, da sodelujete pri izpolnjevanju anket in nam jih pošljete nazaj v analizo, ki jo izvaja neodvisno podjetje Fabrika.

Oskrbovana stanovanja - Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja je lastnik 17. oskrbovanih stanovanj v objektu Šmelc, ki jih bo oddal v najem upravičencem v decembru. Dom Tisje bo zagotavljal storitve osnovne in socialne oskrbe ter izvajal storitve patronažne zdravstvene nege za uporabnike oskrbovanih stanovanj.

Parkiranje pri Medgeneracijskem središču Šmelc (SVC) – Obveščamo vas, da bo v naslednji dneh pričel veljati parkirni red na centralnem parkirišču ob objektu Šmelc. Na modri coni bodo lahko parkirali le tisti, ki bodo imeli posebne dovolilnice – zaposleni, ki delajo v objektu, stanovalci doma, ki imajo avtomobile, za stanovalce oskrbovanih stanovanj je cona še posebej označena z oznako NS PIZ. Brez dovolilnice bo dovoljeno parkiranje le na parkirišču, kjer so parkirna mesta označena z belo barvo, tam lahko parkirajo vsi. Dovolilnica se uporablja le na glavnem parkirišču.
Ob samem objektu z dovolilnico celodnevno parkiranje ni dopustno. Dovoljeno bo parkiranje za največ 2 uri, kar se označi s parkirno uro ali napiše na listek. Parkirni red velja od ponedeljka do petka med 6. In 16. uro. Prosimo, da parkirni red upoštevate, ker bo le tega kontroliral redar.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.