na obisku pri predsedniku g. Pahorju


1. POTEK INVESTICIJSKIH DEL V DOMU TISJE


Predvidoma bo obnova objekta B – fasada in rekonstrukcija mansard zaključena do 30. 10. 2015. Medtem pa smo začeli z deli zasteklitve terase med objektoma grad in osrednjim objektom. Na terasi bo urejen zimski vrt. Tudi ta dela naj bi bila zaklučena do konca oktobra. V času gradbenih del bo začasno zaprt hodnik med domsko jedilnico in zgornjo etažo gradu. Dostop za svojce in ostale obiskovalce za enoto Grajske gospe bo možen preko zadnjega vhoda v grad.
Po zaključku vseh gradbenih del bomo postopoma začeli s premestitvijo stanovalcev, ki so v večposteljinih sobah v gradu (4, 5, in 6 posteljne sobe).
Stanovalci enote Spominčica bodo predvidoma nameščeni na enoti Nagelj, ki ustreza zahtevanim standardom in normativom. O tem smo imeli že sestanek v letu 2014, enak sestanek bomo organizirali tudi v mesecu oktobru 2015, o čemer vas bomo še obvestili.

2. OBVESTILO ZA PLAČNIKE STORITEV INSTITUCIONALNEGA VARSTVA V ENOTI LITIJA


Stanovalce in njihove plačnike, v novi enoti v Litiji obveščamo, da vam nudimo za plačilo storitev enake možnosti kot v matičnem Domu Tisje. Oskrbne stroške lahko plačujete:
• s položnico preko katerekoli banke, pošte, ali druge organizacije pooblaščene za plač. promet,
• z odprtjem trajnega naloga pri kateri koli banki ali pošti in
• gotovinsko brez provizije pri Delavski hranilnici, podružnici Litija, ki deluje v isti stavbi kot naša enota in sicer na Ljubljanski cesti 3, Litija.


3. AKTIVNOSTI V MESECU SEPTEMBRU


Tudi letos smo sodelovali na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Predstavili smo se z delavnico Zeliščni vrt kot aktivnost delovne terapije. Strokovne delavke in družabnice so skupaj s stanovalci predstavili različne aktivnosti v zvezi z zeliščnim vrtom v domu- različne recepte za zeliščne jedi in jih pripravljene tudi ponudili obiskovalcem.

Stanovalci doma so tudi letos sodelovali na trgatvi pri Piškurjevih v Vintarjevcu. Kot vsako leto je bilo tudi letos ob trgatvi lepo vreme, obilo dobre volje in sladko grozdje.

Prav tako so se udeležili tudi Hoje za upanje, ki jo vsako leto 1. 10. 2015 organizira Varstveno delovni center Zagorje. Prireditev je potekala v evropskem parku v Zagorju.

V začetku septembra so nas obiskali direktorji in direktorice domov in drugih socialnovarstvenih ustanov iz vse Slovenije. Ogledali so si novo enoto v Litiji in matični dom Tisje, kjer so imeli tudi strokovno srečanje. Navdušeni so bili nad ureditvijo prostorov v novi enoti in tudi nad obnovljenim delom matičnega doma.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.