na obisku pri predsedniku g. Pahorju





Rožnati oktober



    


Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi in dogodki osveščamo o raku dojk in opozarjamo na pomen zdravega načina živ-ljenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in na odgovornost do svojega zdravja. Tudi naše skrbno spletene in kvačka-ne pletenine so se pojavile na drevesih v Litiji, za pomoč pri ozaveščanju, pa se zahvaljujemo članicam U3 Litija in Šmartno.


Letošnje aktivnosti so potekale pod sloganom “Bodi in ostani zdrava!”, saj želimo poudariti, da lahko sami veliko naredimo za svoje zdravje s preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog. Dejstva, kako zelo je zdravje dragoceno, smo se dobro zavedali v dnevih, ko smo se borili proti okužbam z virusom Covida -19. V tem jesenskem času, ko se bodo začele pojavljati med nami še mnoge druge viroze ter gripa, pa si res želimo, da vsak izmed nas ravna skrajno odgovorno, da zaščiti svoje zdra-vje in zdravje svojih bližnjih.


                         


Stanovalci in stanovalke Doma Tisje so se skupaj z zaposlenimi podali na sprehod v okolici doma. Namen je bil spodbuditi vsakega izmed nas, da se vsak dan odločimo za zdravje. S hojo v naravi se lahko na najbolj preprost način sprehodimo do dobrega počutja, vitalnosti.

1. oktobra na MEDNARODNI DAN STAREJŠIH smo se z dobro voljo in nasmejanimi obrazi prepustili zabavi članom Društva Rdeči noski, klovnesi Leni in klovnu Srečku.

            



Prijateljske vezi stanovalke gospe Marine, spletene tekom življenja, so obrodile prijeten sad in polepšale dan stanovalcem z nastopom Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost iz Kamnika.

Kostanjev piknik z Litijskim odmevom

in Društvom Tačke in repki iz Litije


               

 

Zeliščna delavnica s predsednico

Društva za zdravilne rastline Zasavje


              

Spoznavali smo različne zdravilne rastline in obudili spomine na tiste že nekoliko pozabljene. Naučili smo se veli-ko novega o zeliščih, njihovih pozitivnih in zdravilnih učin-kih, kakor tudi o priporočeni uporabi posameznega zelišča.

Nastop plesalk iz Kulturnega društva ples za stres- anti stres ZASAVKE je vse udeležence napolnil z dobro voljo in obilo energije, ki jo lahko ustvari le gibanje telesa ob glas-bi.

          



Rožnati oktober v enoti Litija

V mesecu oktobru smo bili deležni tudi lepih in prijetnih dogodkov. Ponovno smo vzpostavili refleksno masažo stopal za stanovalce. Izvaja jo prostovoljka gospa Vida Lukač. Refleksoterapija je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo. To-vrstna aktivnost je med stanovalci zelo dobro sprejeta, saj povzroča pozitivne učinke, kot so sprostitev, izboljša prekrvavitev telesa, zvišuje naravno odpornost, poživlja energijo, izboljša koncentracijo, mentalne funkcije in tisto kar je najlepše in najbolj vredno - izboljšuje medse-bojne odnose.
Prelepo dopoldne smo preživeli v družbi izjemne preda-vateljice gospe Tine Šušteršič, ki nam je s svojim pripove-dovanjem zelo natančno in doživljajsko opisala zgodovi-no rudnika Sitarjevec, življenje in težko delo rudarjev ter razcvet in pomen rudnika za turistične namene v občini Litija. Prav tako smo si lahko ogledali tudi nekaj predme-tov in kamnin, katere so našli v rudniku.

Razveselili tudi bralne ure, katero vodi in vedno skrbno pripravi gospa Aleksandra Mavretič iz knjižnice Litija. Uživali smo v angleški čajanki s slovensko besedo. Prebirali smo knjigo z naslovom »Bolj ko je komat okrancljan, bolj konj z veseljem vleče«. Spoznavali in odkrivali smo življenje, delo in dogodivščine o furmanih iz litijskega in šmarskega okoliša.


Hladnejše vreme je po pričakovanju povečalo prenos okužb s koronavirusom in drugimi respiratornimi boleznimi. Tre-nutno se spopadamo s preprečevanjem širitve zaznane oku-žbe. Delo na dveh enotah poteka po spremenjeni organiza-ciji dela (sive cone). Dosedanja kontrolna testiranja so vzpodbudna.
K zniževanju širjenja okužb lahko prispeva vsak posameznik z doslednim upoštevanjem navodil izvajanja varovalnih ukrepov ter z odločitvijo, da ostane doma, če zazna spre-membe pri počutju. Zato vas naprošamo, da na obisk priha-jate zdravi in da v kontaktu s stanovalci dosledno upošteva-te navodilo nošenja mask.

S seboj vedno prinesite tudi dokazilo o izpolnjevanju pogo-ja PCT.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.