na obisku pri predsedniku g. Pahorju


Obvestilo


  


Kot drugje po Sloveniji, tudi v našem lokalnem okolju beležimo poslabšano epidemiološko sliko. Temu primerno so vsi naši napori usmerjeni k izvajanju varnostnih ukrepov za preprečevanje okužb v domu.
Posebno pozornost namenjamo spremljanju zdravstvenega stanja in počutja stanovalcev in zaposlenih. Tesno sodelujemo z domskim zdravnikom, ki nam pomaga pri preventivi širjenja okužb s strokovnim svetovanjem. Pred vzpostavitvijo rdeče cone smo izvedli večje testiranje, kjer so sodelovali zaposleni Zdravstvenega doma Litija in izkazali veliko solidarnost pri testiranju večjega števila zaposlenih in stanovalcev. Trenutno nimamo okuženega nobenega stanovalca (rdeče cone). Nekaj jih je nameščenih v sivi coni, kamor so nameščeni v primeru prihoda iz bolnišnice, imajo znake okužb ali so sprejeti v dom.
Poleg izvajanja preventivnih ukrepov se osredotočamo na počutje naših stanovalcev in ohranjanje socialnih stikov. Seveda je pomemben dejavnik pri tem tudi vzdrževanje stikov s svojci. Zato stanovalcem omogočamo opravljanje telefonskih pogovorov in video klicev, ki so še posebej zanimiva tehnološka novost. Klice izvaja delovna terapevtka, skupaj z družabniki in ostalimi zaposleni. Za telefonski klic s stanovalcem se naši zaposleni z vami predhodno dogovorijo. Na razpolago imamo telefonsko številko 065 555 058 za klice stanovalcev iz Doma Tisje Črni Potok in na številko 065 555 059 za klice iz enote Litija. O zdravstvenem stanju vašega svojca se lahko pozanimate s klicem v ambulanto (01 8900 117 – Dom Tisje Črni Potok in 059 334 918 enota Litija) vsak delovnik do 15. ure. Za druge informacije stopite v stik z našimi strokovnimi delavci ali pa pokličite na enoto, kjer biva vaš svojec. Želimo si, da se situacija čimprej izboljša in da boste lahko svojce kmalu obiskali.
Skrb za stanovalce trenutno še zmoremo zagotavljati z lastnim kadrom. V primeru poslabšanja razmer bomo potrebovali dodatno pomoč, zato vabimo vse, ki bi nam želeli pomagati, da se odzovete povabilu in se prijavite preko kontaktnih naslovov Občine Litija (obcina.litija@litija.si, 01 89 63 420) in Občine Šmartno pri Litiji (info@smarto-litija.si, 01 896 27 70). Vsakršna pomoč bo zelo dobrodošla.

Stanovalcem z različnimi aktivnostmi želimo popestriti potek življenja v domu, kot boste prebrali in si ogledali v naslednjih vrsticah. Ta čas izkoriščamo tudi za ureditev prostorov na enoti Vrtnice, saj si stanovalcev ne želimo prostorsko omejevati, ko bodo časi epidemije za nami.
Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo v teh dneh uspešno zaključili recertifikacijo sistema kakovosti E-Qualin. Certifikat sistema kakovosti je priznanje in zaveza k strokovnemu delu in kakovosti na področju zagotavljanja socialnovarstvenih storitev.
Posebej se želimo zahvaliti vam, svojcem in vsem ostalim za podporo, solidarnost in razumevanje v teh težkih časih. Verjamemo, da se bomo le s skupnimi močmi uspešno soočali z vsemi razsežnostmi epidemije. Zato zaščitimo drug drugega z upoštevanjem navodil o uporabi zaščitnih sredstev in izvajanju varovalnih ukrepov. Ostanimo zdravi!


Toplina jesenskih barvHvaležni in veseli za vsak trenutek življenja smo v letošnjem rožnatem oktobru v znak osveščanja o raku dojk ovili drevesi in si nadeli rožnate pentlje.
Vrednota povezovanja med ljudmi je v današnjem času ključnega pomena. Za ohranitev socialnih stikov smo s svojci vzpostavljali video klice in s tem razveselili tako stanovalce kot njihove svojce.
Pomembni terapevtski aktivnosti sta branje in petje, zato smo pristopili k projektu Beremo skupaj. Brali smo zgodbe iz zbirk Čudna so pota ljubezni in Bele pernice naše sodelavke, pisateljice Leonide Razpotnik, in pesmi iz zbirke Angeli pesnika Toneta Pavčka.      

Domski pevski zbor stanovalcev Tisa, z vključenima prostovoljkama Petro in Jasno, je sodeloval na 27. Reviji pevskih zborov stanovalcev in 22. Reviji pevskih zborov zaposlenih v socialnovarstvenih zavodih Slovenije – Vsi v en glas. Dogodek smo spremljali preko socialnega omrežja Doma starejših Šentjur, kar nas je razveselilo in nam ogrelo srce. Posnetek revije si lahko ogledate tudi na našem facebook profilu.

Medsebojno spoštovanje smo bogatili s praznovanjem rojstnih dni stanovalcev, ki so jih z vedrino obarvali profesionalni glasbeniki prostovoljci.

       


Z vadbo joge v svoje življenje povrnemo sprostitev, zadovoljstvo, notranji mir, radost in telesno gibljivost, zato v okviru delovne terapije redno izvajamo jogo, ki jo vodi prostovoljka Nataša.
Čudovite barve jeseni, topli sončni žarki in vonj po kostanju so med nami vzbudili domačnost.


            

   Obujali smo stare običaje s pletenjem kite in izdelovanjem predpražnikov iz ličja. Ta prijetna terapevtska aktivnost je namenjena ponovnemu oživljanju stanovalčeve preteklosti in ohranjanju osebne identitete. S spominjanjem, druženjem in pozitivnimi delovnimi izkušnjami smo si povečali samozavest, spodbujali socialne interakcije in si tako izboljšali kakovost življenja v domu.

Oktobrske radosti v enoti Litija


Mesec oktober nam je prinesel dve skrajnosti: temne, hladne ter deževne dneve in pa dneve polne sonca z vitaminom D, ki nas je pogrelo.
V deževnih dnevih smo na kreativnih delavnicah izdelovali jesenske okraske za naš dom in si greli dlani s toplim kostanjem, ki je zadišal po naših enotah. Telovadili smo naše »sive celice« na različnih vajah za spomin, praznovali oktobrske rojstne dneve in veliko prepevali.
Ko pa je posijalo sonce, smo se zbirali v našem parku, se sprehajali, klepetali in se razveselili dneva, ko nam je pravi traktor pripeljal celo prikolico koruze za ličkanje. Kot v dobrih starih časih smo pridno zavihali rokave, obujali spomine na mladost, s pripovedovanjem vicev, pa se je vsake toliko časa zaslišal tudi glasen smeh. Kup koruze pa je pod pridnimi prsti počasi izginjal.
Naša gospodinja Silva nas je s svojo predstavitvijo popeljala v zdravilni svet zelišč iz katerih pridno izdeluje različne čaje, kreme, mazila in mila. Okrepčani s čajem »za dobro počutje« in navdušeni nad blagodejnimi vonjavami smo skupaj preživeli celo uro polno novih spoznanj. Prepričali smo se, da resnično »za vsako bolezen raste rož'ca na tem svet'«.
Vadili smo tudi za pevsko revijo »VSI V EN GLAS«, se posneli in potem smo si to virtualno prireditev skupaj ogledali v naši kavarni. Veseli smo bili spodbudnih besed našega predsednika države in zaploskali odpetim melodijam.
Vsak dan v mesecu oktobru pa je v naši kapeli potekala molitev Rožnega venca, z veliko željo in prošnjo, da bi ostali zdravi, da bi bili obvarovani vsega hudega in da bi ti čudni »koronski« časi kmalu minili.


    

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.