na obisku pri predsedniku g. PahorjuPoskrbeti zase, za svoje telo, um in duha je bilo vodilo v mesecu oktobru, ko praznujemo mednarodni dan starejših.Svet za medgeneracijsko povezovanje v Občini Litija je otvoril razstavo »Od mladosti do modrosti stopamo skupaj« na kateri smo sodelovali in se udeležili stanovalci doma skupaj z mentorji.
Iskrene čestitke vsem za uspešno sodelovanje na natečaju.

       

Medgeneracijsko vzdušje se je nadaljevalo, z obujanjem starih običajev- ličkanjem koruze pod kozolcem pri Janezu, v sodelovanju s kmetijama Paternoster in Dobravec. Družili smo se prostovoljci osnovne šole Šmartno in stanovalci obeh enot doma. Za glasbo in razvedrilo sta poskrbela Tomaž in Žan, člana ansambla Mladi gamsi.
V tednu otroka smo se povezali z Vrtcem Ciciban, Šmartno pri Litiji, s skupino Metuljčki, ki so nam odigrali predstavo Medved išče pestunjo. V nadaljevanju smo se glasbeno zabavali z gospodom Marjanom Uljanom iz skupine mali-Bu. Rajanju smo se pridružili tako stanovalci kot zaposleni.

Člani društva upokojencev iz Loga pri Brezovici so nam odigrali resnično in zabavno veseloigro Pri zdravniku.


      


Iz grajskega zeliščnega vrta smo nabrali žajbelj in organizirali zeliščno delavnico, na kateri smo izdelali zdravilne svitke za aromaterapijo. Dobro razpoloženi smo si zapeli in se okrepčali z zdravilnim čajem.

Lepo sončno vreme nas je zvabilo na zrak v park pred dom, kjer nas je obiskal in prisrčno zabaval pevec, človek s čutečim srcem do sočloveka, gospod Vili Resnik.

Mesec oktober smo v Domu Tisje, enota Litija začeli s praznovanjem mednarodnega dneva starejših, katerega je Generalna skupščina Združenih narodov leta 1990, razglasila z namenom, da bi se vsako leto na ta dan s posebno pozornostjo razpravljalo o različnih vprašanjih, povezanih s starejšimi ljudmi. Skupaj s stanovalci smo se v ta namen zbrali za« okroglo mizo« kjer smo besedo namenili odkrivanju in pogovoru o lepotah, tegobah, lepih in nekoliko manj lepih trenutkov v starosti.
Nadaljevali smo z ovijanjem dreves v rožnate pletenine z namenom ozaveščati lokalno okolje o raku dojk in izraziti podporo vsem, ki so oboleli za to boleznijo.
Jesenski oktobrski čas smo si na prelep, topel in sončen dan polepšali s kostanjevim piknikom, premagovali smo gibalni oviratlon v okviru Simbioze giba, urili možgane, spoznavali lepe vsebine pri bralnih urah in otvorili razstavo čipk Zasavskih srčevk. Prijazno vabljeni, da si ogledate razstavljena dela.
Mesec pa smo zaključili z dvema prelepima glasbenima dogodkoma, in sicer veliko veselja so v hišo s pesmijo prinesle pevke ŽPZ Laz. Z ubranim ljudskim petjem starih slovenskih pesmi, pa so naša srca pobožali Pevci izpod Rožnika.

V matičnem domu smo zaključili obnovitveno usposabljanje na področju Kulture usklajenih odnosov. Udeleženke so izvajalkam Leonidi Razpotnik in Ireni Špeli Cvetežar podale svoje izkušnje pri pripravi in izvajanju individualnih načrtov nato pa so  skupaj oblikovali izboljšave pri izvajanju te metode dela.  

     


V tednu od 14.10.do 17.10. 2019 je potekala Simbioza giba, to je vseslovenski projekt, ki zajema vse generacije od otrok v vrtcu do starostnikov. Dne 17.10.2019 smo se projektu pridružili tudi stanovalci in delavci Doma Tisje, s skupino Šola zdravja Pungrt. Izvedli smo skupinsko vadbo 1000 gibov, pri kateri se razgiba celo telo, na ta način se ohranja gibljivost in ravnovesje v telesu. Po vadbi smo skupaj zapeli, pekli kostanj in se družili v lepem jesenskem dnevu.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.