na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


V Domu Tisje smo oktober pričeli z jesenskimi kmečkimi opravili. Stanovalci obeh enot so se zbrali pod kozolcem pri Janezu, kjer so ob klepetu in toplih napitkih ličkali koruzo. Pri delu so se preizkusili tudi učenci OŠ Gradec in OŠ Šmartno, s člani Društva U3.

            
  
 
Zaposleni in stanovalci obeh enot Doma Tisje smo se tudi letos pridružili akciji ozaveščanja javnosti o raku dojk. Drevesa v okolici doma so stanovalci okrasili z rožnatimi pleteninami, ki bodo en mesec opozarjale mimoidoče na to vse bolj prisotno bolezen. Stanovalci enote Litija pa so v opomin na to bolezen okrasili drevesa v Litijskem mestnem jedru, v družbi otrok iz Vrtca Ribica in članov Društva upokojencev Litija.

                                    

Stanovalci in zaposleni so se z uporabniki Varstveno delovnega centra Zagorje, enota Litija predstavili na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Prikazali so lepoto medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja vseh starostnih skupin.


           
Dom Tisje je bil na svetovni dan hrane obdan z najslajšim vonjem jesenskega časa – z vonjem po pečenem kostanju. Na tradicionalnem kostanjevem pikniku v matičnem domu so se stanovalcem pridružili prostovoljci OŠ Šmartno. Prostovoljec Vili Lušina pa je poskrbel, da je naše druženje potekalo ob zvokih harmonike in petju domačih pesmi. Piknik smo pripravili tudi v naši enoti v Litiji, kjer je za glasbeno spremljavo s kitaro poskrbela naša zaposlena, ga. Simona Pelko.

      
Obiskali so nas člani Otroške in odrasle folklorne skupine Dolsko, ki delujejo v okviru Turističnega društva Dolsko. Njihov nastop je spremljalo veliko število stanovalcev, ki so skozi ples in petje občudovali bogatost kulturne dediščine naših krajev. Veliko bogastvo se skriva v knjigah, zato smo še posebej veseli, da so nam knjižničarke Knjižnice Litija pomagale z urejanjem domske knjižnice Ob potoku. Prijeten prostor v graščini doma je sedaj toplo zavetje za vse, ki uživajo v družbi knjig.

 
   
       

V Domu Tisje v Šmartnem pri Litiji smo 25. oktobra 2018 pripravili prvo srečanje Alzheimer cafe. Nekaj izkušenj s srečanji že imamo, saj smo v letu 2017 pričeli z uspešnim sodelovanjem z Društvom Spominčnica—Alzheimer Slovenija pri pripravi sedaj že dobro obiskanih dogodkov v Domu Tisje, enota v Litiji. Direktorica Doma Tisje, gospa Irena Špela Cvetežar, je pripravila predavanje o Obvladovanju čustev pri skrbi za osebe z demenco. Stanovalce, svojce, zaposlene in občane Občine Šmartno pri Litiji je seznanila o fizičnih, psihičnih in socialnih obremenitvah, s katerimi se svojci obolelih najpogosteje srečujejo ter jim predstavila načine, kako voditi svoja čustva pri vsakdanjih interakcijah z obolelim svojcem. Predavanju je sledil pogovor s prisotnimi, ki se soočajo z boleznijo v družini.

V tednu od 3.12. do 7.12.2018 bomo okraševali enote doma po naslednjem programu:

Ponedeljek, 3.12.2018—enota Nagelj,
Torek, 4.12.2018— enota Vrtnice in domska jedilnica,
Sreda, 5.12.2018—enota Lokvanj,
Četrtek, 6.12.2018 – enota Zarja in Mavrica,
Petek, 7.12.2018 – enota Grajske gospe.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.