na obisku pri predsedniku g. PahorjuDEMENCA – Alzheimer cafe

V oktobru (19.10.) smo organizirali v enoti Litija drugo srečanje ALZHEIMER CAFE. Tokrat so nam strokovne delavke doma predstavile pomen spomina in različne tehnike za izboljšanje in ohranjanje spominskih funkcij ter kratkotrajne aktivnosti za obolele za demenco. Na srečanju smo se dogovorili, da bo naslednji Alzheimer cafe 23. novembra ob 16. uri, predavala bo dr. Stavrevič, psihiatrinja, ki ima dolgoletne izkušnje pri delu z bolniki z demenco.

Evakuacija in gasilska vaja

V matičnem domu smo , prav tako kot v enoti Litija, izvedli gasilsko in evakuacijsko vajo, v kateri so sodelovali zaposleni, stanovalci in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vintarjevec, Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno pri Litiji, Prostovoljnega gasilskega društva Kostrevnica in Prostovoljnega gasilskega društva Jablanica. Vsakoletna vaja zagotavlja, da se zaposleni usposobimo za izvajanje evakuacije iz objekta v primeru požara in za gašenje začetnih požarov.

                  


Kostanjev piknik

Kot vsako leto, smo tudi letos nabirali kostanj v okoliških gozdovih. Kljub temu, da se nas je na prijeten in koristen sprehod v gozd, odpravilo kar nekaj iz obeh enot doma, pa je bil izkupiček nabranih sadežev skromen. Ob iskanju kostanjevih plodov smo ugotovili da so bili pred nami že številni nabiralci, saj je bilo kostanja bore malo. Za piknik so nam kostanj podarili šolarji OŠ Šmartno, nekaj smo ga nabrali sami, nekaj smo ga morali dokupiti. Piknik pa je vseeno uspel, saj smo se posladkali s pečenim kostanjem, moštom in uživali v živi glasbi. Pa še sonce nam je namenilo tople žarke in jasno vreme, kar je lepoto zlatorumenih jesenskih dreves v okolici našega doma samo še okrepilo.

                            

 Obvestila


V domu so tekom meseca oktobra potekale še številne druge aktivnosti, v katerih so aktivno sodelovali stanovalci, da bi tako krepili, ohranjali ali izboljšali svoja znanja, izkušnje ali da bi bili preprosto zadovoljni ob druženju, petju in drugih številnih dogodkih, ki so potekali v domu. Napovednik za dogodke v mesecu novembru si lahko ogledate v nadaljevanju. Na vse prireditve ste tudi svojci vljudno vabljeni.

Obveščamo vas, da je bil 20.10.2017 objavljen na spletni strni Ministrstva za zdravje predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi (DO) in vas vabimo, da si predlog tudi preberete, saj se tiče ureditve DO in dostopnosti do storitev tako sedanjih uporabnikov kot tudi bodočih.

Prireditve, srečanja, predavanja – matični dom Črni Potok, enota Litija


1. Obveščamo vas, da bo 3. srečanje Alzheimer cafe 23. novembra ob 16. uri v družabnem prostoru, poleg kavarne Tisa. Predavala bo Rajka Stavrevič, dr. med., psihiatrinja, tema tokratnega srečanja je: Psihične in vedenjske spremembe pri osebah z demenco. Dr. Stavrevič je sicer vodja oddelka za motnje spomina in druge duševne motnje v starosti ter gerontopsihiatrično rehabilitacijo, v Psihiatrični bolnišnici Ljubljana Polje, hkrati pa je strokovna sodelavka v enoti Litija, kjer izvaja specialistične storitve 2 x mesečno.

2. V petek, 10. 10. 2017 bomo ob 14. uri praznovali 2. obletnico delovanja enote Litija, hkrati pa bomo otvorili drugo (2.) demenci prijazno točko v Sloveniji, v okviru društva Spominčica, v naši enoti Litija, kjer bomo nudili informacije in podporo vsem zainteresiranim občanom, ki imajo težave zaradi demence sami ali pa njihovi svojci, prijatelji, sosedje, znanci ali pa zaposlenim, ki se pri svojem delu srečujejo z obolelimi z demenco. Prav tako bomo ob tej priložnosti uradno odprli tudi urejen Senjor park. Vabljeni!

3. V tem mesecu bo v domu, v obeh enotah potekal ponovni (drugi) pregled presojevalcev kakovosti presojevalske organizacije Bureau Veritas. Certifikat je mednaroden, njegova veljavnost je 3 leta. E-Qalin je mednarodni standard kakovosti za področje socialnega varstva. Posebnost tega standarda kakovosti je, da vključuje vse zainteresirane: stanovalce, zaposlene in svojce, ki skupaj sodelujejo v skupinah za kakovost in v skupini za razvoj. V triletnem obdobju pregledajo vse kriterije in rezultate vseh procesov, ki potekajo v domu in vseh struktur.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.