na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Pomembni dogodki v mesecu oktobru


V mesecu oktobru se je zvrstilo veliko dogodkov, ki so popestrili življenje vsem stanovalcem v obeh enotah, najpomembnejši dogodek pa je bil podpis pogodbe o najemu enote v Litiji za nadaljnjih 10 let.

Podpis je sovpadal tudi s 1. obletnico delovanja enote v Litiji. V kulturnem programu so sodelovali otroci vrtca Ribica, učenci Glasbene šole Litija – Šmartno pri Litiji, stanovalci in delavci doma. Malčki iz vrtca Ribica so skupaj s stanovalci uprizorili kratko igrico Pod medvedovim dežnikom, učenke glasbene šole – oddelek za balet in ples, so lahkotno zaplesale, učenec glasbene šole je nastopil s svojim inštrumentom. Pevski zbor stanovalcev Metulj in vsi delavci so skupaj ubrano zapeli nekaj znanih slovenskih pesmi, najlepše pa je zvenela pesem Dan ljubezni. Za pogostitev vabljenih so poskrbele kuharice in kuharji iz matične enote, sladke dobrote pa so napekle gospodinje in družabnice enote Litija. Prepričani smo, da bomo s pozitivno energijo, ki je prevevala vse ob podpisu pogodbe in na proslavi, stopali po poti uspešnega dela za stanovalce in zaposlene, predvsem s ciljem, da bi bili vsi čimbolj zadovoljni in srečni.

                                                        
Proslava ob prvi obletnici delovanja enote Litija  Podpis pogodbe o nadaljevanju najema enote

V mesecu oktobru smo zaključili s prenovo prostorov v pritličju gradu. Uredili smo prostor delovne terapije, kjer imajo stanovalci in zaposleni veliko možnosti za ustvarjalno delo. Opremljena in urejena je tudi fizioterapija in multisenzorna soba.

V oktobru smo izvedli tudi gasilsko vajo z evakuacijo stanovalcev na dveh enotah. Dom Tisje redno skrbi za ustrezno požarno zaščito objektov in hkrati izobražuje in usposablja zaposlene za izvajanje evakuacije stanovalcev v primeru požara ali drugih nesreč in za začetek gašenja začetnih požarov. Že vrsto let izvajamo požarne vaje in evakuacijo skupaj s člani različnih prostovoljnih gasilskih društev, največkrat s PGD Vintarjevec in ostalimi, ki sodijo v okvir Gasilske zveze Šmartno pri Litiji. Tudi letos smo izvedli takšno vajo 8. oktobra 2016, v sodelovanju z gasilci PGD Vintarjevec in PGD Šmartno pri Litiji. Gasilci so pripravili načrt operativne vaje, ki je bila namenjena usposabljanju in urjenju ter vzdrževanju pridobljene usposobljenosti, izurjenosti ter pripravljenosti za usklajeno delovanje operativnih sil za zaščito in reševanje. V vaji je sodelovalo več kot 20 gasilcev, delavci in stanovalci Doma Tisje. Vaja je bila dobro pripravljena, zato je potekala evakuacija in reševanje stanovalcev in zaposlenih z dveh enot brez težav. Gasilci so imeli tudi svojo ekipo za prvo pomoč, ki so oskrbeli poškodovane.
Z rednim urjenjem in uporabo pripomočkov za začetno gašenje ter vajami evakuacije se počutimo vsi bolj varne, tako stanovalci in tudi zaposleni, ki se le tako lahko izurimo za pravilno ravnanje ob morebitnih nesrečah.
Zahvaljujemo se vsem sodelujočim gasilcem PGD Vintarjevec in Šmartno pri Litiji in organizatorjem vaje.Novice


1. Dom Tisje se dogovarja z obema občinama o nadaljevanju izvajanja storitve pomoči na domu. Sedanja pogodba poteče 31.12. 2016.
2. Ankete - Tako kot vsako leto tudi letos merimo zadovoljstvo stanovalcev, svojcev in zaposlenih s storitvami, ki jih izvajamo. Prosimo vas, da sodelujete pri izpolnjevanju anket. Prosimo vse, ki nam ankete še niste vrnili, da nam jo pošljete najkasneje do 15. 11. 2016, ker jo moramo v analizo poslati zunanjemu sodelavcu, podjetju Fabrika.
3. Vsako leto darujemo Sv. Mašo za pokojne stanovalce doma. V enoti Litija bo Sv. Maša 19. 11. Ob 14. Uri v večnamenskem prostoru, mašo bo daroval litijski župnik, gospod Tomšič. V matični enoti bo maša 26. 11. Ob 13. 30 uri v domski jedilnici, maševal bo gospod Kvaternik, župnik župnije Šmartno pri Litiji. Vabljeni!
4. Vajo evakuacije bomo izvedli tudi v enoti Litija. Le ta bo 10. 11. 2016 ob 13. uri, sodelovali bodo tudi gasilci PGD Litija.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.