na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. Prenova mansarde in fasade osrednjega objekta
II. Otvoritev enote v Litiji
III. Novice, obvestila
IV. Prireditve, srečanja, predavanja – enota Litija


I.PRENOVA MANSARDE IN FASADE OSREDNJEGA OBJEKTA

Gradbeno-obrtniška dela v mansardi in fasadi osrednjega objekta so zaključena. V novembru in decembru bomo namestili še opremo ter pridobili uporabno dovoljenje.
Sredi novembra bomo zaključili tudi z izdelavo zimskega vrta med objektom grad in osrednjim objektom. Nove prostore si boste lahko ogledali takoj, ko bomo pridobili uporabno dovoljenje.

II. OTVORITEV NOVE ENOTE V LITIJI

V četrtek, 5.11.2015 je v Litiji potekala slavnostna otvoritev nove enote. Slovesnosti se je udeležilo skoraj 200 vabljenih gostov, iz vse Slovenije. Slavnostni govorniki so bili direktorica doma, gospa Vida Lukač, župan občine Litija, gospod Franci Rokavec in predstavnik ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, direktor direktorata za socialne zadeve, gospod Štefan Lepoša. V kulturnem programu so nastopile vse generacije, simbolično, saj enota deluje v medgeneracijskem središču Šmelc: otroci vrtca Ribica, učenci Glasbene šole Litija – Šmartno pri Litiji, plevke vokalne skupine Mlada lipa in stanovalci pevskega zbora Tisa. Program je povezovala direktorica Knjižnice Litija, gospa Andreja Štuhec. Slavnostni trak so prerezali: prva stanovalka doma, gospa Vrtačnik, predstavnik ministrstva, gospod Lepoša in direktorica doma, gospa Lukač. Pod vodstvom strokovnih delavk so si nato gostje ogledali celoten objekt, obiskali so tudi gospodinjske skupine, ki že delujejo.
Vsi so pohvalili tako prostorsko oblikovanje kot tudi notranjo opremo objekta ter potek dneva v gospodinjskih skupinah, ki so jih obiskali.

Že naslednji dan, 6. 11. 2015 smo organizirali Dan odprtih vrat, ki je bil namenjen vsem občanom občine Litija in Šmartnega pri Litiji ter drugim obiskovalcem. Obiskovalci smo imeli na voljo več vodenih ogledov in različne druge aktivnosti: kreativne delavnice, nastope različnih skupin in predavanje o demenci. Program se je začel ob 9. uri, končal pa naj bi se ob 18. uri. Obiskovalcev je bilo več kot 1000, tako da se je zadnji ogled končal po 20. uri. Vsi obiskovalci so bili navdušeni nad lepo urejenim objektom in nad gospodinjskimi skupinami.

III. NOVICE, OBVESTILA

Kapaciteta doma
Dom Tisje je z najemom enote v Litiji pridobil 91 namestitvenih mest, hkrati pa tudi možnost, da z zmanjševanjem postelj doseže predpisan bivalni standard v matičnem domu, tako kot je leta 2007 zahtevala socialna inšpekcija. Po odločbi mora dom zmanjšati kapaciteto tako, da ne bo več posteljnih sob (6, 5, 4), le izjemoma lahko imamo 3 posteljne sobe. Hkrati pa bomo spremenili podstandardne dvoposteljne sobe v enoposteljne. Najprej bomo ukinili enoto v pritličju gradu, kjer je največ več-posteljnih sob. Stanovalke in stanovalci bodo nameščeni v prenovljene prostore doma. Po zmanjšanju bo imel matični dom 150 namestitvenih mest v eno, dve in triposteljnih sobah, v enoti pa bo 91 mest, skupaj torej 241 mest.

Merjenje zadovoljstva
V domu vsako leto izvedemo anketo o zadovoljstvu s storitvami tako med stanovalci kot tudi med svojci in zaposlenimi. Tudi letos vam pošiljamo anketni vprašalnik. Podjetje, ki oblikuje in nato tudi analizira izpolnjene ankete, je letos vsebino nekoliko spremenilo. Anketo sicer izpolnjujejo v vseh domovih, ki so pristopili k standardu kakovosti.
Prosimo, da nam izpolnjene anketne vprašalnike vrnete do konca novembra.

Glasilo
Poslali smo vam letošnje glasilo Kje so tiste stezice, v katerem so svoje prispevke nanizali strokovni delavci doma, stanovalke in stanovalci. V glasilu je tudi veliko fotografij z različnih aktivnosti, kreativnih delavnic, izletov in prireditev. Tako smo v objektiv ujeli posamezne trenutke številnih dejavnosti, ki polnijo življenje tako stanovalcev kot tudi zaposlenih.

E-Qalin
V novembru bomo začeli II. fazo samoocenjevanja kriterijev in rezultatov za procese in strukture v domu. Skupine za kakovost sestavljajo zaposleni in stanovalci, v razvojni skupini so tudi svojci. Letos bodo delovale skupine II. faze ocenjevanja v matičnem domu in I. faze prvega cikla v enoti v Litiji.

IV. PRIREDITVE, SREČANJA, PREDAVANJA – ENOTA LITIJA


1) V enoti Litija bodo stanovalci praznovali rojstne dneve v okviru gospodinjske skupine na enoti na dan, ko bodo rojstni dan tudi imeli.

2) Sveta maša bo 1 x mesečno v skupnem prostoru v pritličju - desni hodnik, prva vrata desno. V kolikor bodo stanovalci želeli, bomo organizirali 1 x mesečno in ob večjih praznikih (Božič, Velika noč,..) obisk Sv. maše v litijski cerkvi. Prva Sv. maša bo 14. 11. 2015 ob 14. uri.

3) Hkrati z otvoritvijo doma smo odprli tudi Kavarno Tisa, ki je namenjena tako stanovalcem doma kot tudi svojcem, zaposlenim in vsem drugim občanom.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.