na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Častitljiv jubilej,

100. rojstni dan Frančiške T.Stanovalka, ga. Frančiška T., je v mesecu februarju praznovala svoj 100. rojstni dan. Gospe Frančiški so zaposlene enote Lokvanj pripravile čudovito presenečenje – zabavo posebej za njo, obiskal pa jo je tudi župan Občine Šmartno pri Litiji, g. Blaž Izlakar.


Februar je mesec, ko je zima že kar dolga in ko se že skoraj neučakano prepuščamo pričakovanju pomladi, njenih barv in božajočih sončnih dni. Velja za zadnji zimski mesec pred pomladnim ciklom, ko večji del narave še počiva.
V Domu Tisje pa nismo počivali, saj smo se ukvarjali s številnimi dejavnostmi.
Kot smo že poročali, smo na začetku meseca pripravili prireditev ob otvoritvi prenovljenih prostorov enote Grajske gospe, za vabljene goste. Predstavili smo zgodovino graščine, Pevski zbor Tisa je skupaj z Srebrnimi strunami glasbeno obogatil srečanje, nato je sledil ogled prenovljenih prostorov.

Ob kulturnem prazniku 8.2. smo obeležili Prešernov dan z družabno animacijo. Stanovalcem smo postregli s suhim sadjem in vinom, program pa sta popestrila sodelavca, ki sta se za ta dan spremenila v Prešerna in njegovo Julijo.
Ob kulturnem prazniku 8.2. smo obeležili Prešernov dan z družabno animacijo. Stanovalcem smo postregli s suhim sadjem in vinom, program pa sta popestrila sodelavca, ki sta se za ta dan spremenila v Prešerna in njegovo Julijo.


Tudi ta mesec ni minil brez veselega obiska Rdečih noskov, njihove nalezljive dobre volje in norčij.
V največjem pričakovanju pa smo izpeljali pustno rajanje. Priprave so potekale že mesec prej. S skupnimi močmi smo izdelali kostume in dodatke, nato pa smo se na pustni torek spremenili v Indijance. Da je bilo vzdušje toliko boljše, so nas na harmoniki spremljali Anja Bregar in prijatelji. Pustna povorka, sestavljena iz stanovalcev in zaposlenih, se je vila po vseh oddelkih Doma. Skupaj smo se zabavali, prepevali na ves glas in plesali. Obiskali pa so nas tudi otroci iz OŠ Šmartno, ki so prišli pokazati svoje kostume ter nam pripravili svoj program.
Za konec meseca je za nas in naše bralne misli poskrbela ga. Mavretič iz Knjižnice Litija, na čigar bralni uri smo se pogovarjali o mesecu februarju ter šegah in navadah meseca.V Domu Tisje enota Litija smo se na našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna spomnili z že tradicionalno Prešernovo čajanko in se skupaj z našimi sosedi iz VDC-ja dobili.
Ob prebiranju poezije različnih pesnikov smo začutili, da kultura ni le poezija,
ki človeku daje krila
in ni le lepa slika,
ki iz stene nam mežika.
Kultura je tudi spoštljivost do ljudi,
da lepo pozdraviš, tudi ko se ti mudi,
da prosim, hvala in oprosti reči znaš,
da lep ter prijazen odnos do vseh imaš!

Seveda pa niso manjkale tudi lepe melodije. Kvartet LAGAPI iz Stične, katerega sestavljajo štirje mladi fantje, so nas pobožali z lepimi glasovi. Uživali smo v dalmatinskih in slovenskih pesmih.

Tudi pusta smo preganjali in se najedli dobrih pustnih dobrot- krofov. Na pustni torek so nas dopoldan obiskale najmlajše pustne maske iz OŠ Gradec. Vesele in razigrane pustne šeme so v dom prinesle veselje in upanje na skorajšnjo pomlad. Prijetno in zabavno pustovanje smo nadaljevali še s stanovalci, kateri so se našemili in tako še enkrat pregnali slabo voljo ter trosili smeh in veselje po hodnikih našega doma. Tako smo pust odpihnili, lepi spomini pa bodo ostali za vedno.

Barve, barve, barve. Barve so vsepovsod okoli nas. Lahko nas privlačijo, odbijajo in nas zaznamujejo. Z njimi se izražamo ali pa se sproščamo in ne glede na to ali se zavedamo, barve vplivajo na nas. Pri ustvarjalnih delavnicah mandal, katere je vodila mentorica Vida Lukač, smo se imeli lepo in prijetno. Spoznavali smo barve in njihov pomen. Tako smo mesec februar zaključili z razstavo naših mandal, katero si lahko ogledate v avli Občine Litija.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.