na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Nasvidenje, zima! Dobrodošla, pomad...Čas hitro teče in četudi smo pred kratkim skočili vnovo leto, smo sedaj že v mesecu februarju. Ta jenajkrajši v letu, poleg tega pa nam nudi še dela prostidan, ko se lahko naužijemo kulturnih vrednot.Februar je zimski mesec, a letos nam zima ni v celotipokazala svoje bele obleke. Svoje ime je dobil polatinskem prazniku sprave in očiščenja. Drugo ime zafebruar je tudi svečan.

Mesec februar je resda kratek, pa vendar nam ponuja veliko zanimivega in ustvarjalnega. Najpomembnejšije 8. februar, ko v Sloveniji praznujemo največji slovenski kulturni praznik. Vsako leto ga obeležimo vobliki Prešernove čajanke, a je letos zaradi vsemdobro znanega virusa bila odpovedana. Zagotovo pa bomo takoj ob prvi priložnosti tudi mi nadomestili tačas za kulturo.

Februar nam je ponudil tudi Valentinovo, praznik vseh zaljubljenih. Ta dan smo bili srčasto kreativni, ko smo se pogovarjali o tem, kako pomembne in najlepše so majhne pozornosti, ki jih namenimo svojim najdražjim. Na hodnik enote Lipa smo obesili fotografije naših radostnih skupnih trenutkov in jih okrasili s srčki.
Ta »mini interna razstava« nas bo ob vsakem pogledu nanjo spomnila na bistvo lepega sobivanja: spoštovanje, empatija, dobrota in ljubeči odnosi, ter topel občutek, da..

...nikoli nisi sam in da je vedno nekdo tukaj zate!


Med pomembne dni spada še 21. februar, ko praznujemo mednarodni dan maternega jezika. Namen tega dne je, da spodbuja spoštovanje lastnega jezika in hkrati drugih maternih jezikov po svetu.
Tako smo preživeli čudovito bralno uro, kjer nam je gospa Aleksandra Mavretič predstavila pesnika, prevajalca, urednika in novinarja Jožeta Šmita, ter čudovito delo zdravnice Nine Kozorog.

»Z vsako zamislijo in mislijo je tako: kot dobro seme je, ki vzkali v ustreznih razmerah. Modrost pa je v tem, da skrbno bdim nad nežno bilko toliko časa, da postane drevo. «

Jože Urbanija
Smo pa bili tudi zelo pridni, ko smo pospravili vse novoletne okraske, smreke in tako pripravili prostore za prihod pomladi. Veselimo se že daljših, sončnih dni, zato na kreativnih delavnicah že ustvarjamo ter izdelujemo ptice, rože in metulje.
In tako februarju le še pomahamo v slovo in z odprtimi rokami pričakujemo marec!

Februarske dni smo v matičnem domu preživeli po enotah, kjer so potekale različne aktivnosti.

Tako smo s stanovalci vsak dan telovadili, s kreativnimi aktivnostmi krepili ročne spretnosti in v sklopu rastoče knjige urili spomin.

Zima se poslavlja, na vrata trka pomlad, ki nas spodbuja, da se zbudimo iz dremeža in se začnemo zavedati čudežev tega obdobja.

Narava se prebuja in nas dan za dnem razveseljuje z življenja polnimi trenutki in dnevi.

OBVESTILO


Spoštovani svojci in obiskovalci Doma Tisje.

Sporočamo, da za vstop v Bife v Domu Tisje v Črnem Potoku in Kavarno Tisa v enoti Litija
ni potrebno izpolnjevanje PCT pogoja.

Za obisk stanovalcev obeh domov pa je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.
Prosimo, da na obisk prihajate le, če ste zdravi. V času obiska v notranjih prostorih uporabljajte zaščitno masko in upoštevajte navodila zaposlenih. V primeru vprašanj se oglasite v ambulanti.

Ko prineste stanovalcem nova oblačila, vas prosimo, da jih izročite osebju. Poskrbeli bomo, da se vsa oblačila označijo z imenom in priimkom stanovalca, kar prepreči izgubo.
Hvala za vaše razumevanje.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.