na obisku pri predsedniku g. Pahorju


S SONCEM V NOVE ZMAGE


Topli sončni žarki v mesecu februarju so nas privabili na prosto in nas spomnili, da lepi dnevi vedno pridejo, če jih le pričakujemo.
Vabljeni, da si v naslednjih vrsticah preberete in v slikah ogledate kako smo s prireditvami in petjem obeležili praznik slovenske kulture. S pustnimi šemami in plesom smo si zadali, da preženemo turobno zimo. Člani vesele druščine Rdeči noski pa so nam s svojo barvito predstavo narisali nasmeh na obrazu.

Seveda februar ni minil brez vonja po sveže pečenih slastnih krofih, ki jih vsako leto pripravijo naši zaposleni v kuhinji. Hvala tudi vsem ostalim zaposlenim, ki aktivno sodelujejo pri pustnih aktivnostih in s tem razveselijo stanovalce in sodelavce.

OBVESTILO
Prosimo, da se oblačila, ki jih svojci prinesete stanovalcem, izročijo negovalkam na enoti, da jih lahko zaposleni v pralnici označijo z imenom in priimkom lastnika. Opažamo večje število neoznačenega perila, zato vas prosimo, da če pri svojcu opazite da nima oblačil, o tem obvestite zaposlene.

    


Svečan—rojstvo luči in upanje v novo pomlad


Na praznik svečnice smo v domski kapeli proslavili zaključek božičnega časa, z molitvijo in petjem božičnih pesmi. Svečnica nam prinaša posebno moč upanja, človeškega spoštovanja in ljubezni do življenja v prihajajočem času. 
Slovenski Kulturni praznik ni minil brez prijetne čajanke in spomina na kulturnika, pesnika, svetovljana in dobrega človeka Franceta Prešerna. Društvo za zdravilne rastline Zasavje nas je, presenetilo z zelišči za pripravo zdravilnega in okusnega čaja. Prijetna popestritev na čajanki sta bili glasbeni umetnici Petra Trobec in Jasna Klinc.
  

          

Obiskali so nas Rdeči noski, priredili predstavo Skozi okno in nam polepšali pomladni čas. Praznovanje osebnega praznika stanovalcev rojenih v mesecu februarju je bilo popestreno s čudovito glasbo. Petra, hvala.

  

Redno vadimo in se smejimo, tudi s pomočjo novih tehnologij. Vadba joge in razvedrilo s klovneso Maričko je potekala na sodoben način- preko ZOOM-a.
Veselo in prijetno življenje v domu se je nadaljevalo s pustnim rajanjem,…

   

Sproščeno skozi mesec februarČeprav še ni pomlad, nam je februar postregel z mnogimi toplimi in sončnimi dnevi, ki so nas kar vabili ven. Eni so si nabirali D vitamin kar v domskem parku, drugi pa so po dolgem času spet lahko odšli po opravkih v mesto, se srečali s svojimi svojci in uživali v sproščenih klepetih.
S PREŠERNOVO ČAJANKO smo praznovali naš slovenski kulturni praznik. Prebirali smo poezijo našega velikega pesnika Prešerna, prisluhnili znanim glasbenikom, ki so uglasbili nekaj Prešernovih del, vmes smo se nasmejali vedno zabavnemu Zrnecu ter na tak ali drugačen način razmišljali o kulturi. Na koncu, ko smo ob dišeči kavi in slastno toplih rogljičkih skupaj posedeli, smo bili vsi istih misli: »Kultura ni skrita le v umetniških delih oziroma zvrsteh, ampak jo (ali pač jo ne) najdemo tudi v naših odnosih, obnašanju, besedah.« Vsi se dobro zavedamo, da lahko neprijazna (nekulturna) beseda zaboli, rani, prizadene…kakor lahko ena sama iskra zažge velik gozd, tako lahko tudi ena sama beseda naredi ogromno škode- še posebej, če je neresnična oziroma izmišljena z namenom nekomu škodovati. Naj nas praznik kulture OPOMINJA IN UČI, da bomo vedno znali izbirati prave besede- takšne, ki bodo med nami širile veselje in prijateljske odnose. Ali kot nekateri radi rečemo: » Če ne znaš povedati na lep način- MOLČI!«
ZIME SMO SE NAVELIČALI IN JO PREGANJALI Z MNOGIMI RAZLIČNIMI PUSTNIMI ŠEMAMI, ki so se sprehodile na naši »modni reviji«. Večino mask smo izdelali sami, še posebej smo bili veseli maske »KORONA«, ki jo je preganjal »DOKTOR S CEPIVOM«. Skupaj z zimo smo želeli pregnati tudi vse mogoče viruske, ki so nam omejevali svobodo. Zaplesali smo, se posladkali s pustnimi krofi in se razšli z novim upanjem na lepše dni.
NA PEPELNIČNO SREDO smo pustili za seboj pustno norčavost in zakorakali v postni čas, čas razmišljanja in spokornosti. Kristjani v našem domu se vsak postni petek zberejo v kapeli, kjer se z molitvijo Križevega pota skupaj pripravljajo na praznik velike noči.
RDEČI NOSKI pa so s svojim obiskom poskrbeli za MOČNO EKSPLOZIJO ENERGIJE IN RADOSTI. To je bil pravi akrobatski nastop obarvan z veliko humorja, dobre glasbe in plesom. Migali smo in se smejali, smejali in migali…pozabili na vse skrbi, pozabili na težave, pozabili na zimo in virus… ZELO HVALEŽNI RDEČIM NOSKOM, za njihov trud in požrtvovalnost jim kličemo: »PRI NAS STE VEDNO DOBRODOŠLI!«
Drugače pa…naši dnevi tečejo po ustaljenih urnikih, še vedno v pazljivosti, a kljub temu občutno bolj sproščeno kot v januarju. In vsi si želimo, da gre vsak dan znova NA BOLJE!


          

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.