na obisku pri predsedniku g. Pahorju


           


Medgeneracijsko povezani smo proslavili slovenski kulturni praznik z otvoritvijo razstave, gospe Viktorije Benčič, Moje mandale. Kulturno slovesnost so obogatili prostovoljci učenci OŠ Šmartno z recitacijami, glasbo in petjem.
Z izbranim zborovskim petjem so nas razveselili pevci, Mešanega pevskega zbora Mihe Vahna iz Jevnice, pod vodstvom pevovodje, gospe Natalije Šuštar, sokrajani ustvarjalke mandal, gospe Viktorije Benčič.


                  


Tako vsako leto v spomin na našega največjega pesnika v enoti Litija priredimo »Prešernovo čajanko« z zavedanjem pomena kulture med nami. S tovrstnim dogodkom se spoznavamo v razmišljanju, odkrivamo drugačnost in bogatimo drug drugega s svojimi talenti.
Letošnjo Prešernovo čajanko, ki je potekala v petek, 7.2.2020 smo pričeli z Zdravljico, nato pa smo prisluhnili avtorski poeziji gospe Jolande Kocjančič in recitaciji pesmi Janeza Menarta z naslovom Jaz, katero je doživeto povedala gospa Elizabeta Savšek. Gostja literarnega dogodka je bila naša socialna delavka, gospa Leonida Razpotnik, ki nam je predstavila svojo novo zbirko zgodb z naslovom »Čudna so pota ljubezni«. Prebirala je svoje zgodbe, ki so prebudile takšne in drugačne spomine na mladost in ljubezen.

     

Terapija s pomočjo psov je namenjena hitrejšemu izboljšanju oziroma vzdrževanju človekovega fizičnega, socialnega, čustvenega in miselnega kognitivnega stanja. Prirejena je posamezniku in njegovemu psihofizičnemu stanju. Mesečna terapija s terapevtskim parom iz Kinološkega društva Zagorje, gospodom Alojzijem Klančišarjem in psičko Oto, je v domu postala stalnica. Stanovalci se tovrstne terapije radi udeležijo.


    

Hči stanovalke gospe Bernarde Zajc, gospa Nataša Rihnt Tutt, kot prostovoljka dvakrat mesečno vodi Jogo za starejše. Joga je prijetna popestritev stanovalcem, ki aktivno skrbijo za svoje zdravje. Pri izvajanju joge povežemo misli, telo, izboljšamo razpoloženje, vključenost in pridobimo na samopodobi.
  
       


Prostovoljka, gospa Magda Dremelj, hči stanovalke, gospe Vide Slavke Škerbec, je v domu izvedla gospodinjski delavnici. Druga delavnica je potekala med šolskimi počitnicami, zato je z gospo Magdo prišla tudi njena vnukinja Eva. Prikupna in komunikativna dvanajstletnica je bila prav spretna pomoč v kuhinji, babici, prababici in stanovalcem. Spekli sta slastne pustne dobrote. Bili smo pripravljeni, ko je med nas prišel Pust – širokih ust. Tako smo se tudi letos veliki in najmlajši našemili in skupaj preganjali zimo. Na vsaki enoti so nas pričakali nasmejani obrazi, ki so skupaj z nami prepevali in ploskali ob našem rajanju, vriskanju in plesu. Domske pustne maske v matičnem domu so predstavljale pomlad in pomladno cvetje.          
K pestrosti dogajanja v domu, je pripomogla tudi gledališka igra Servus Petelinček. Igrali so jo mladi igralci iz Kulturnega društva Podkum. Z gledališko predstavo so stanovalcem polepšali nedeljsko dopoldne.Socialna animatorika, ga. Simona Pelko, je za zaposlene pripravila predavanje o skrbi za ohranjanje kognitivnih sposobnosti. O fizioterapiji in kronični bolečini pa je zaposlene poučila fizioterapevtka, ga. Branka Pihler, ki je poudarila, da je gibanje osnovno vodilo pri preprečevanju bolečine.


Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.