na obisku pri predsedniku g. Pahorju


Sonce je prebudilo znanilce pomladi, ki so okrasili okolico našega doma in privabili stanovalce, zaposlene in obiskovalce doma k aktivnostim na prostem.

Mesec februar so obeležili številni dogodki, ki so tradicionalni za ta mesec, nekaj aktivnosti, ki bodo ostali v prijetnem spominu, pa smo izvedli prvič.

         

Vrata doma so vedno odprta za obisk vseh, ki se želijo seznaniti z delom v domu. Tokrat smo učence OŠ Šmartno spoznali s skrbstvenimi poklici, v sodelovanju z Mirovnim inštitutom, ki nas je povabil k sodelovanju v mednarodnem projektu Opolnomočenje fantov za izbiro skrbstvenih poklicev. Zdravstveni tehniki so fantom predstavili kako poteka delo v domu in jih povabili k nadaljevanju šolanja v smeri zdravstvene nege.


              Stanovalci in zaposleni so pridno navijali ob ogledu košarkarske tekme Slovenija—Ukrajina v Stožicah, ki smo se je udeležili ob vabilu Košarkarske zveze Slovenije in Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. Veseli nas, da smo stanovalcem in zaposlenim omogočili nepozabno izkušnjo navijanja za naše košarkarje v prijetnem športnem duhu. Poleg organizatorjem dogodka se iskreno zahvaljujemo tudi podjetju Rudi Turs d.o.o., ki nam je omogočil brezplačen prevoz na nepozaben dogodek.


Številne prireditve in dogodki so se osredotočili na obeležitev slovenskega kulturnega praznika, kjer se spomnimo na življenje in delo dr. Franceta Prešerna. Skupaj z Glasbeno šolo Litija - Šmartno, Vrtcem Litija - enota Ribica in VDC Litija smo pripravili glasbeno-literarni večer, kjer smo brali poezijo in uživali ob petju in plesu nastopajočih.

Zaposleni in stanovalci enote Litija vsako leto pripravijo Prešernovo čajanko, kjer z branjem pozije, prepevanjem slovenskih ljudskih pesmi in pogovoru o življenju in delu dr. Franceta Prešerna preživijo prijetno dopoldne. Čaj in sladke dobrote seveda ne manjkajo.

                                                  


Z Društvom U3 smo iskali meje naše kreativnosti in z nekaj vsakdanjih materialov ustvarili prelepe rožice, ki krasijo naš dom.


Na facebook strani Doma Tisje smo objavili prispevek o domačih živalih, ki izboljšujejo kvaliteto življenja v domu. Poleg dveh papig, ki prebivata v kletkah enote Litija, se v domu ali njegovi okolici nahajajo muce, morski prašiček in akvarij z ribami. Živali stanovalce sproščajo in jim izboljšujejo fino motorične spretnosti.

             

Gospod Darko Rovšek nas je popeljal na pot po Jordanji in stanovalcem v sliki in besedi predstavil starodavno zgodovino države, njeno slikovito pokrajino in bogato kulturno dediščino. Članice Ženske vokalne skupine Zdravčice pa so nas s svojim nastopom popeljale v čarobni svet glasbe.


SLUŽBA ZUNANJE DEJAVNOSTI V DOMU TISJE


V Domu Tisje izvajamo storitve za zunanje uporabnike na njihovem domu na območju obeh občine, in sicer Litija in Šmartno pri Litiji.
Storitve so namenjene upravičencem, ki imajo zagotovljene bivalne in druge pogoje za življenje v svojem bivalnem okolju, zaradi starosti, invalidnosti ali kronične bolezni pa se ne morejo oskrbovati in negovati sami, njihovi svojci pa takšne oskrbe in nege ne zmorejo ali zanju nimajo možnosti. Neposredno izvajanje storitve na domu se lahko izvaja vse dni v tednu. Socialna oskrba na domu v obliki pomoči na domu je alternativa domskemu varstvu in ima številne prednosti. Upravičenec ostaja dalj časa v svojem domačem okolju, ki ga je vajen, kjer se dobro počuti, prispevek upravičenca je neprimerno nižji od prispevka za domsko oskrbo. Najpogosteje izvajamo pomoč pri gospodinjskih opravilih, sledi pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih in nato pomoč pri vzdrževanju socialnih stikov. Poleg pomoči na domu izvajamo tudi storitve socialnega servisa, ki obsega pomoč pri hišnih in drugih opravilih v primeru invalidnosti, starosti, otrokovega rojstva, bolezni, v primeru nesreč ter v drugih primerih, ko je ta pomoč potrebna za vključitve osebe v vsakdanje življenje. Občanom zagotavljamo tudi prinašanje pripravljenega obroka hrane na dom, ki se izvaja v obliki tržne dejavnosti doma, ali kot ena izmed storitev v sklopu gospodinjske pomoči na domu. Za zunanje uporabnike izvajamo tudi storitve fizioterapije, delovne terapije ter druge tržne dejavnosti na uporabnikovem domu.

Za več informacij vam je na voljo vodja zunanje dejavnosti, gospa Leonida Razpotnik na tel. št. 01 8900 106 ali preko e-pošte na leonida.razpotnik@ssz-slo.si.
L

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.