na obisku pri predsedniku g. Pahorju

1. POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


V februarju so se v Domu Tisje zvrstili številni dogodki, med najbolj izstopajočimi je bilo praznovanje pusta z obiskom Kurentov s Ptujskega polja, maškar učencev z OŠ šmartno pri Litiji ter sprevodom pokopa Pusta.

                                                                                                     
Pustovanje z učenci OŠ Šmartno v Domu Tisje              Prešernova čajanka v Enoti Litija

Ob kulturnem prazniku so v enoti Litija zazveneli blagi zvoki citer in ubranega petja glasbenikov DU Litija. V matičnem domu pa sta družabnica Andreja in del. terapevtka Renata brali Prešernovo poezijo in se skupaj s stanovalci spominjali našega največjega pesnika.

Zvrstile so se tudi številne druge prireditve v obeh domovih: obisk Folklorne skupine Javorje, predavanje g. Rovška o potovanju po Albaniji, otroci vrtca Litija so nam zaigrali zgodbo o Egiptu. V obeh enotah so stanovalci sodelovali na bralnih uricah. Valentin je obiskal stanovalce v obeh enotah, skupaj so soustvarjali drobna darilca, namenjena pozornosti in naklonjenosti drug drugemu. Vsak dan v obeh enotah potekajo različne aktivnosti, petje, pogovori, gospodinjske aktivnosti, ki omogočajo vključevanje vseh tistih, ki si to želijo, bodisi kot aktivni ustvarjalci bodisi pasivno kot opazovalci dogajanja na enotah.

Skupaj z društvom Spominčica smo izvedli Alzheimer caffe, predavateljica, dipl. delovna terapevtka, gospa  Elizabeta Štrubelj je navzočim dala praktične napotke za ureditev domačega okolja pri osebah z demenco.
Februar nam je natrosil kupe snega ter prinesel pravi zimski mraz. Hkrati pa kot vsako leto tudi kopico preglavic, med katere sodijo tudi obolenja dihal, gripa in druge akutne virusne okužbe, ki so najpogostejše ravno v mesecu februarju in v začetku marca. Strokovni svet se je po posvetu z domskim zdravnikom odločil, da najprej omeji, nato pa prepove obiske stanovalcev. Včasih se niti ne zavedamo, kako hitro lahko prenesemo virusno obolenje na nekoga drugega. Dokler ima človek dober imunski sitem okužba mine brez zapletov. A v domu so številni stanovalci s kroničnimi obolenji dihal, srčno-žilnimi obolenji, stanjih po možganskih kapeh ali druga obolenja, zaradi katerih so veliko bolj občutljivi in težje prenašajo vsako dodatno, akutno obolenje. Razkuževanje rok, kihanje in kašljanje v rokav (ne v dlan), in ne prihajati na obisk, ko smo prehlajeni, je najmanjši ukrep, s katerim preprečimo širjenje bolezni med imunsko oslabelimi ljudmi. Vsem, ki ste navodila upoštevali, se zahvaljujemo.

2. OBVESTILA


Obvestilo o spremembi - uskladitvi cen oskrbe s 1.3.2018


Svet zavoda Doma Tisje je na 6. redni seji dne 27.2.2018 obravnaval in sprejel uskladitev - povišanje cen oskrbe v matičnem Domu Tisje in v enoti Litija.

Povišanje cen izhaja iz rasti posameznih elementov cen in sicer:
  • rast povprečne plače na zaposlenega 5,6 %,
  • zmanjšanje drugih stroškov dela za 3,5 %,
  • rast premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja 132,3 % ter
  • rast stroškov materiala in storitev 1,7 % v obeh enotah in
  • v enoti Litija dvig stroškov najemnine za 1,1 EUR na m².

MATIČNI DOM TISJE: Cena osnovne oskrbe I (osnovni bivalni standard dvoposteljna soba s souporabo sanitarij) se je na podlagi navedene uskladitve stroškov povečala za 1,69 % in sicer iz 18,88 EUR na oskrbni dan na 19,20 EUR na oskrbni dan. Cena oskrbe IV pa se je povišala za 0,41 % in sicer iz 31,73 EUR na oskrbni dan na 31,86 EUR na oskrbni dan.

Povišanje oskrbnine za stanovalca:  stara cena nova cena razlika na dan v EUR razlika na mesec v EUR prejšnja oskrba na mesec v EUR nova oskrba na mesec v EUR
osnovna oskrba I +1,69 % 18,88 19,20 0,32 9,92 585,28 595,20
oskrba IV - demenca  + 0,41 % 31,73 31,86 0,13 4,03 983,63 987,66


ENOTA LITIJA: Cena osnovne oskrbe I (osnovni bivalni standard dvoposteljna soba s souporabo sanitarij) se je na podlagi navedene uskladitve stroškov najemnine povečala za 3,04 % in sicer iz 21,41 EUR na oskrbni dan na 22,06 EUR na oskrbni dan. Cena oskrbe IV pa se je prav tako povišala za 3,04 % in sicer iz 33,90 EUR na oskrbni dan na 34,93 EUR na oskrbni dan.

Povišanje oskrbnine na stanovalca: stara cena nova cena razlika na dan v EUR razlika na mesec v EUR prejšnja oskrba na mesec v EUR nova oskrba na mesec v EUR
osnovna oskrba I +3,04 % 21,41 22,06 0,65 20,15 663,71 683,86
oskrba IV - demenca +3,04 33,90 34,93 1,03 31,93 1050,90 1082,83


Plačniki boste pri tekočih računih v vednost prejeli nove cenike.


Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.