na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. Selitev v nove prostore doma

V začetku marca smo prejeli uporabno dovoljenje UE Litija za nove prostore v mansardi matičnega doma. Nadstropje bo razdeljeno na dve enoti: prvi dnevni prostor s kuhinjo bodo uporabljali stanovalci enote Mavrica – dostop iz glavnega stopnišča. Stanovalci bodo nameščeni v eno in dvoposteljnih sobah.

Druga enota, katere vhod bo preko dnevnega prostora, se imenuje Zarja. Tudi v tej enoti bodo nameščeni stanovalci v eno in dvoposteljnih sobah. Predvsem bodo to stanovalci, ki imajo težave zaradi demence. S svojci in skrbniki smo imeli sestanek dne 15. 2. 2016, na katerem smo se pogovorili o bodočih selitvah, o ceni oskrbnega dne in o možnostih pridobitve višjega dodatka za pomoč in postrežbo. Enoto, pritličje gradu, bomo zaprli oz. namenili za izvajanje drugih storitev (ne oskrbe): fizioterapija, delovna terapija. Prostori ne ustrezajo Pravilniku o kadrovskih, tehničnih in prostorskih pogojih za izvajanje nalog na področju duševnega zdravja za izvajalce institucionalnega varstva ter centre za socialno delo ter o postopku njihove verifikacije (Uradni list RS, št. 97/09, 84/12 in 85/14), saj le-ta določa le eno in dvoposteljne sobe. S spremembo bivalnih prostorov se spremeni tudi cena storitve, ni več podstandardnih bivalnih prostorov (4, 5 in večposteljne sobe), zato se obračuna cena za eno in dvoposteljne sobe.

II. Obvestilo o spremembi cen s 1. 3. 2016

Svet zavoda je na 16. redni seji 26. 2. 2016 obravnaval in sprejel povišanje cen oskrbe v matičnem Domu Tisje.
Povišanje cen izhaja iz dovoljene rasti stroškov plač za 3,6 % in rasti drugih stroškov dela za 7,3 %.
Cena osnovne oskrbe I (osnovni bivalni standard dvoposteljna soba s souporabo kopalnice) se je na podlagi navedenega povečala za 2,43 % in sicer iz 17,72 EUR na oskrbni dan na 18,15 EUR na oskrbni dan. Cena oskrbe IV pa se je povišala za 2,59 % in sicer iz 29,38 ERU na oskrbni dan na 30,14 EUR na oskrbni dan (pravna osnova – Rasti elementov cen socialno varstvenih storitev za leto 2016, Uradni list RS, št. 8/2016
z dne 5. 2. 2016. Plačniki boste pri tekočih računih v vrednost prejeli nove cenike.

Spremenjena bo tudi cena storitve pomoči na domu, višina cene je odvisna od višine subvencije občine. O višini subvencije bosta odločala oba Občinska sveta v aprilu.

III. Informacije o pritožbenih poteh

Za ustvarjanje zadovoljstva uporabnikov storitev v domu so neposredno odgovorni vsi zaposleni v domu, še posebej pa tisti, ki se pri svojem delu z njimi neposredno srečujejo na področju oskrbe, zdravstvene nege in rehabilitacije. Pri merjenju zadovoljstva tako stanovalcev kot tudi svojcev in zaposlenih smo dosegli višjo povprečno oceno kot leto poprej. Splošno zadovoljstvo je bilo pri svojcih ocenjeno z 4,30 (leto prej 4,23), pri stanovalcih pa 4,59 (leto prej 4,23). Kljub temu si želimo naše storitve še izboljšati. Zavedamo se, da želijo stanovalci in tudi vi, svojci, le najboljše, vemo pa, da se tudi nam, kljub dobri nameri, zgodi lahko tudi kakšna pomota ali neustrezno opravljena storitev, zaradi katere ste lahko nezadovoljni. Želeli bi, da nas obveščate o vaših mnenjih, pobudah in tudi nezadovoljstvu z opravljenimi storitvami, ker le tako lahko storitve izboljšamo.

V avli doma imate na voljo informacije o pritožbenih poteh, ki so na voljo tako stanovalcem kot tudi vam, svojcem. Le konstruktivna kritika, ki ima pred sabo cilj – kvalitetne storitve in spremembo na bolje, ter odprt pogovor, lahko ob kritičnih situacijah vodi v rešitev in zadovoljstvo vseh.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.