na obisku pri predsedniku g. Pahorju


Pomladno prebujanje


Meseca aprila narava zaživi v svežih barvah, pričnejo se toplejše temperature, ki vabijo k aktivnostim v naravi. Skratka, začne se pomladno prebujanje narave in rastlin.
V Domu Tisje se pomladno prebujajo tudi naši stanovalci s tedenskimi dejavnostmi in aktivnostmi, ki jih pripravljamo zanje.

V začetku aprila so nas dodobra razgreli Pevci in godci ljudskih pesmi Studenček iz Ivančne Gorice. Stanovalci so ob njih preživeli lepo dopoldne in skupaj z njimi zapeli dobro poznane pesmi.

                                          

Obiskali so nas iz Društva invalidov Litija in s seboj pripeljali country plesno skupino Bizonke in bizoni (B&B). Stanovalcem so prikazali kar nekaj plesnih korakov in pripravili enkratno vzdušje.


V duhu velike noči smo po enotah pripravili ustvarjalne delavnice, kjer smo na različne načine izdelovali okraske, barvali jajčka in se pripravljali na veliko noč. Iz kuhinje so jim pripravili odličen velikonočni zajtrk, kjer jih je pričakala domača potička, šunka in jajčka.
    

               

 Blagoslov kapele


Velik pomen pa je imela otvoritev in blagoslov domske kapele, ki se je odvil na velikonočni ponedeljek. Blagoslovil jo je šmarski župnik g. Marko Mohor Stegnar, v spremstvu duhovnega pomočnika Vinka Malovrha, pevci šmarskega pevskega zbora pa so blagoslov in sveto mašo pospremili s pesmijo. Domska kapela je posvečena Mariji Brezmadežni, ki praznuje 8. decembra, namenjena pa je vsakomur v uteho, da v njej najde svoj mir in spokojnost.

                                                   

 


Potekala je vseslovenska prostovoljska akcija


Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti. V ta namen so v akciji »Dan za spremembe« sodelovali člani Društva upokojencev Litije in Šmartna pri Litiji, ki so pozdravili svoje člane, nato pa so skupaj s stanovalci zapeli njim dobro znane pesmi.
                                             

                                                    


V goste je prišla tudi skupina Fantje od fare, ki so pripravili koncert moških vokalov, s seboj so imeli tudi harmoniko in ko le-ta zaigra, se v očeh naših stanovalcev pojavijo iskrice v očeh.


UPSELL - Krepitev potenciala srebrne ekonomije v vseživljenjskem učenju


Stanovalci Doma Tisje Litija, so se v preteklem mesecu spoznali s projektom UPSELL ali Krepitev potenciala srebrne ekonomije v vseživljenjskem učenju. Predstavili smo jim vsebino projekta Erasmus+, katerega cilj je ustvarjati nove priložnosti za vseživljenjsko učenje starejših Pri projektu uspešno sodelujemo z IC Geoss in partnerji iz Litve, QKilpos in Pasaulis senjorams.
Tako smo mesec pričeli z delavnico suhega polstenja, ki jo je izvedla predstavnica IC Geoss, Jasmina Hlaj.
Ob koncu meseca aprila se je odvilo drugo delovno srečanje partnerjev projekta UPSELL, pod vodstvom IC Geoss. Partnerje iz Litve smo povabili tudi v Dom Tisje Litija, k sodelovanju na delavnici o aromaterapiji, poimenovani Kosobrinove modrosti.
Veseli nas, da smo imeli priložnost gostom razkazati prostore doma, jim predstaviti delo in barvitost življenja pri nas, ki je skozi oči drugega še posebej otipljivo.

April je v Dom Tisje Litija prinesel pestre in zanimive aktivnosti, ter nas razveseljeval in povezoval tudi s kulturnimi in družabnimi dogodki.
Tako kot vsako leto, so stanovalce pred prazniki obiskali člani Društva invalidov Litija. Stekle so besede, objemi in spomini ter lepe želje za naprej.

S pomladno pesmijo in besedo so nas pobožale pevke ženske vokalne skupine Plavica, ki so pripravile čudovit izbor slovenskih pesmi. V prelepih melodijah smo odprli srce pomladi, prepevali znane melodije in uživali v ubranih harmonijah.

                                             

V čast pomladi smo izvedli skupni dogodek v dvorani Glasbene šole Litija-Šmartno z učenci in profesorji GŠ Litija-Šmartno, ter stanovalci Doma Tisje. Združila sta se glasba in poezija, mladi in starejši. Glasbeno literarni dogodek je navdušil vse navzoče, tako nastopajoče kot poslušalce v dvorani. Takšno skupno sodelovanje ima posebno energijo, ki se jo težko opiše z besedami. Preprosto moraš biti del tega, da občutiš veličino medgeneracijske povezanosti.      
                                            
               

Dom Tisje je že vrsto let član slovenske Filantropije, zato vsako leto v mesecu aprilu veliko pozornost namenimo vseslovenski akciji Dan za spremembe. Letošnja rdeča nit akcije je bila spodbujanje dobrega počutja v družbi, z geslom ZA(ČUTIMO) DOBRO. Prostovoljci iz DU Šmartno pri Litiji, DU Gabrovka in DU Litija, so za stanovalce pripravili družabno dopoldne obogateno z glasbo in besedo, ki spodbuja in vpliva k dobremu počutju. Delo prostovoljcev v Domu Tisje pripomore k večjemu zadovoljstvu in zmanjševanju občutkov osamljenosti stanovalcev. Zato je vsak prispevek prostovoljcev za naš Dom zelo dragocen.

Na Dan zemlje, 22. 4., je v Domu Tisje- enoti Litija, gospa Ljudmila K. praznovala visok jubilej, častitljivih 100 let. Gospa Milka je v Dom Tisje prišla leta 2016. V znak zahvale in zaupanja smo ji zaposleni in stanovalci pripravili praznovanje in tako zabeležili skupne trenutke zadnjih nekaj let. Kot se za takšno priložnost spodobi, je praznik gospe Milki polepšal litijski župan, gospod Franci Rokavec, ki ji je ob tej priložnosti podaril litijski srebrnik. Seveda pa ni manjkala odlična torta in žlahtna pesem pevcev MVS Lipa Litija. Vsi navzoči so ji na koncu zaželeli predvsem zdravja, dobrega počutja in moči za premagovanje takšnih in drugačnih tegob.
Pa VSE NAJBOLJŠE, draga gospa Milka!

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.