na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Soustvarjajmo boljšo skupnost


Pomladni čas prebujenja narave nam prinaša novo upanje in spodbudo, da vsak dan oblikujemo boljši jutri, tako na ravni posameznika, kot tudi na ravni skupnosti.

April se je začel zelo obetavno, saj so se že proti koncu marca nekoliko sprostili ukrepi za zajezitev epidemije, kar nam je omočilo bolj sproščeno in pozitivno pomladno vzdušje. Veseli smo, da nam je epidemija ponudila priložnost učenja skrbi zase in preventivnega ravnanja za lastno zdravje in zdravje drugih.

V začetku meseca, prav na dan norčavosti, so nas s svojim obiskom razveselili Rdeči noski in nas nasmejali do ušes. Nadaljevanje meseca smo posvetili pripravam na veliko noč, v sodelovanju s posameznimi prostovoljci in društvi. Obiskal nas je prostovoljec, gospod Matija Smrekar in za nas pripravil delavnico izdelovanja butaric. Gospa Milena Dimec, predsednica Univerze za tretje življenjsko obdobje, pa je za nas pripravila delavnico ''Pocukrani pirhi''. V duhu priprav na veliko noč, smo se tudi sami lotili barvanja pirhov na tradicionalen način, s čebulnimi olupki.

V cvetnem tednu smo poskrbeli za blagoslov zelenja, s pomočjo stanovalcev in zaposlenih v kuhinji pa smo pripravili jedi za velikonočni blagoslov. Zunanje in notranje priprave na največji krščanski praznik smo sklenili s praznično velikonočno sveto mašo. Zahvaljujemo se župnikoma Marku Mohorju in Marku Mrlaku za duhovno oskrbo v tem času.

Dan za spremembe


Dne 9. aprila so nas obiskali člani Društva upokojencev Litija in Šmarno pri Litiji in za nas pripravili prireditev v okviru Dneva za spremembe, ki ga vsako leto organizira Slovenska filantropija. Letos je Dan za spremembe potekal pod sloganom ''Soustvarjajmo skupnost''. Članica VDC Litija, Marija Pirc je s svojim plesnim vložkom obogatila srečanje. Vse navzoče pa je nagovorila koordinatorka DU Gabrovka Helena Perko. V nagovoru je poudarila pomen projekta slovenske filantropije Dan za spremembe, kjer so povabljeni vsi ljudje Slovenije, da sooblikujejo boljšo družbo. V svojem okolju naj se povežejo v aktivnosti, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja.
Vsem navzočim je zagotovila, da se vsi veselimo trenutkov, ko se lahko družimo in poveselimo, dokler nam vsaj delno to omogočajo sproščeni ukrepi, ki so nas sicer že več kot dve leti odrivali v samoto in osamo. Prostovoljke iz ostalih treh društev so pripravile pecivo za oskrbovance domov. Vsem sodelujočim se iz srca zahvaljujemo za res prijetno in »sladko« dopoldne!

Prostovoljci so v akciji Manj svečk za manj grobov zbirali 616.10 EUR


V aprilu je naša srca pobožalo petje ženskega pevskega zbora Lipke in Darka Vidica, ki so za nas pripravili čudovit koncert. Ob tej priložnosti so nas obiskali predstavniki obeh občin, župan občine Šmartno pri Litiji, gospod Rajko Meserko, podžupanja Litijske občine, gospa Lijana Lovše in koordinatorka akcije Manj svečk za manj grobov, gospa Veronika Jesenšek. Podarili so nam zbrana sredstva omenjene akcije, 616,10 €. Porabili jih bomo za nakup novih terapevtskih pripomočkov. Za lepo gesto in dober namen se koordinatorjem akcije in vsem, ki so prispevali iskreno zahvaljujemo.

Nove metode dela


Pri izvajanju dejavnosti posebno pozornost namenjamo neprestanemu usposabljanju naših zaposlenih. V preteklem mesecu smo se osredotočili na področje kinestetike. Strokovne sodelavke so zaposlenim na enoti predstavile optimalno uporabo delovnih pripomočkov. Novim sodelavcem pa smo predstavili metode dela katerim sledimo v domu, Najpomembnejša med njimi je kongruentno odnosna nega. V delo pa vnašamo tudi spoznanja na področju aromaterapije, ki ga stanovalcem in zaposlenim predstavljajo udeleženke projekta Aromaterapija in zelišča za zdravje in vitalnost domačega okolja.

V tem mesecu so stanovalce in zaposlene enote Litija obiskale tudi »KNAPOVSKE PUNCE«, ki so nas z besedo in pesmijo popeljale v stare čase rudarjenja. Predstavili so nam tudi običaj »SKOK ČEZ KOŽO«. Osnova običaja je sprejem novincev med stare rudarje. Mlajši generaciji šolajočih rudarjev predajo ključ in svetilko, vzkliknejo pa: "Naj živi nam večno, naš rudarski Srečno!"
Vsem, ki ste nas v tem mesecu obiskali in nam polepšali dneve, se iz srca zahvaljujemo ter tudi vam kličemo:« SREČNO!«

Investicija REACT-EU - pričetek del


Prenova enote Grajske gospe se je pričela v načrtovanem roku in sicer 3. 5. 2022. Dela potekajo po predvidenem planu. Trenutno potekajo rušitvena dela, zato je dostop do tega dela objekta zavarovan. Stanovalci so premestitev in omejeno gibanje v okolici doma sprejeli z razumevanjem. Stanovalce in obiskovalce prosimo, da se na tem delu gradbišče, zaradi varnosti ne zadržujete. Ta del prenove bo predvidoma končan do avgusta 2022.


OBVESTILO
Občasno se pojavljajo še posamezni primeri okužb s koronavirusom, zato se lahko organizacija dela na enotah spremeni v sivo oz. rdečo cono. Obiski ne bodo omejeni ne glede na način delovanja enot. Ob obisku svojca upoštevajte navodila zaposlenih, nosite masko in si razkužujte roke. S tem nam pomagate pri preprečevanju širjenja okužb.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.