na obisku pri predsedniku g. Pahorju


Kako smo preživeli marec in april...


          

V preteklih dveh mesecih smo se soočili s spremenjenim načinom življenja. S ciljem varovanja zdravja so bili na državni ravni sprejeti številni ukrepi, ki smo jih občutili vsi, tudi stanovalci in zaposleni v domu.

V obeh domovih smo sprejeli ukrepe, ki so spremenili režim dela in aktivnosti stanovalcev v domu. Velik izziv za nas je bil ukrep prepovedi obiskov stanovalcev. Tako smo na najboljši način prispevali k zaščiti pred virusom, zato se vam iskreno zahvaljujemo za vaše razumevanje in pomoč.
Še vedno so v veljavi najvišji varnostni ukrepi in spremenjena organizacija dela. Stanovalci sodijo med najbolj ogrožene skupine za razvoj težje oblike bolezni pri okužbi z novim koronavirusom. Zato želimo obiskovalce, svojce in prostovoljce prositi za strpnost in odgovorno ravnanje v času obiskov, ki potekajo ob predhodnem dogovoru. Ob dogovoru za obisk vas bomo seznanili s smernicami in zagotovili, da bodo upoštevani vsi varnostni ukrepi.
Prosimo, da stanovalce obiskujete zdravi in da ne prinašate hrane in ostalih stvari.

Stanovalci preživljajo čas z različnimi družabnimi igrami, pogovornimi skupinami, sprehodi, molitvenimi skupinami, delavnicami. Veliko noč smo preživeli v druženju ob peki sladkih dobrot, barvanju pirhov in ustvarjanju pomladne dekoracije.


                                                      


V sodelovanju z regijskimi koordinatorji medicinske stroke in zdravstvene nege je bila v Domu Tisje enota Litija izvedena delavnica za zdravstvene delavce iz Zasavja in Litije, ki so se prijavili za pomoč v domu. Uvodoma so direktorica Irena Špela Cvetežar in obe koordinatorki zasavske regije udeležencem pojasnili organizacijo zdravstvene oskrbe v socialno varstvenih zavodih, izvedene aktivnosti in načrt dela v primeru pojava obolelih s covid-19 v socialnovarstvenih zavodih.
Sledila je delavnica o pravilnem nameščanju in odstranjevanju OVO za delo z bolniki za prostovoljce - zdravstvene delavce, ki so se prijavili za pomoč v DSO. Delavnico je vodila koordinatorka zdravstvene nege Barbara Možgan iz Zbornice- Zveze.


              Iskreno se želimo zahvaliti vsem posameznikom, podjetjem, društvom in prostovoljcem, ki so nam v tem času nesebično ponudili pomoč in nas presenetili s svojo dobroto. Tudi vse dobre besede in misli, ki ste nam jih namenili v tem času, so nas bodrile k skrbi za varnost in zdravje vseh nas.

                           


Stanovalci in zaposleni smo se pridružili akciji Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, kjer smo z geslom ''Nič o nas in naših stanovalcih brez nas'', opozarjali na sistemsko diskriminacijo naših stanovalcev. Vabljeni ste, da podpišete peticijo za ureditev stanja na področju skrbi za starejše, ki je dostopna preko spletne strani Skupnosti socialnih zavodov, poiščete jo lahko tudi na našem facebook profilu.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.