na obisku pri predsedniku g. Pahorju


1. POMEMBNI DOGODKI V DOMU TISJE


VELIKA NOČ V DOMU TISJE

              


Praznik Velike noči smo v obeh domovih obeležili z veliko mero domačnosti in kreativnosti, ki so jo na številne načine ustvarjali stanovalci in zaposleni. Okolico in kotičke prostorov doma v Šmartnem so krasili leseni zajčki, stanovalci pa so preživljali čas v barvanju pirhov, sodelovanju pri pripravi velikonočnih jedi v okviru gospodinjskih skupin in se udeležili velikonočnih obredov v kapelici.


OBISK RUDNIKA SITARJEVEC

               

Stanovalci in zaposleni smo si nadeli zaščitne čelade in se z radovednostjo podali na ogled rudnika Sitarjevec. Bogat podzemni svet smo spoznavali z zgodbami o preteklosti, ko je izkopavanje rude oblikovalo življenje v naših krajih ter prisluhnli zanimivim anekdotam še živečih rudarjev.

DAN ZA SPREMEMBE

             Tudi letos smo v Domu Tisje,  obeležili  10. prostovoljsko akcijo - Dan za spremembe, katero vsako leto organizira Slovenska filantropija. Letošnja osrednja tema akcije je bila »Odpravimo diskriminacijo.«
Tako so se stanovalci  enote Litija skupaj z uporabniki VDC Litija ter dijakinjami Gimnazije Litija in njihovimi profesoricami odločili, da letošnjo akcijo medgeneracijsko obarvamo. Profesorice in  dijakinje iz Gimnazije Litija so »zavihale rokave« in vse udeležene popeljale v čudoviti svet črk, številk in drugih zanimivih dejavnosti, z namenom krepiti njihove socialne in kognitivne veščine.  Dogodek ob Dnevu za spremembe je združilo in medsebojno povezalo različno ranljive skupine v medsebojno – medgeneracijsko sodelovanje.  Dan je bil zaznamovan z druženjem in spoznanjem, da se še vedno lahko, kljub starosti in invalidnosti z nekaj prilagoditvami in podpore aktivno preživljamo čas.

V matičnem domu  smo spodbujali  spremembe v aktivni luči posameznikov. Za stanovalce in obiskovalce deluje  » Aktivna pot«. Sestavljena je iz osemnajstih različnih aktivnostih, namenjena vadbi in druženju, predvsem pa krepitvi psihofizičnih  sposobnostih. Letošnjo akcijo  Dan za spremembe pa smo uresničili tako, da so se lahko aktivne poti udeležili vsi zainteresirani stanovalci, kljub njihovi oviranosti. 

ALENKA REBULA - VERA VASE

Gospa Alenka Rebula, slovenska pisateljica, pesnica in strokovnjakinja na poročju psihologije, je zaposlene Doma Tisje s svojim navdihujočim predavanjem spodbudila k drugačnemu doživljanju sebe in odnosov, ki gradijo naša življenja. Izrečene misli so s pesmijo povezali člani Društva upokojencev., citrarka Pavla Pavlin s pevcema Beti in Janezom Prašnikarem.


Sonce nas je vabilo v prijetno okolico doma, kjer smo izvajali vaje za spomin in spoznavali moč glasbe v parku Enote Litija. Obiskala nas je psička Lili iz društva Tačke pomagačke, ki privabi številne trepljaje po glavi s strani stanovalcev in zaposlenih.

                 


Seveda pa nismo pozabili na petje in ples; med številnimi priredivami poudarjamo naslednji: pridružili smo se akciji Vseslovenskega petja in zaplesali s članicami plesne skupine Zasavke smo zakon.

                                            


                                   

2. OBVESTILA


Vabljeni k udeležbi na tradicionalnem izletu Z vozički do Krznarja, ki bo 30.5.2019, ob 9.30.
Stanovalci Enote Litija pa se bodo z vozički zapeljali do mestnega jedra v Litiji dne 6.6.2018, ob 9.30.


                                      

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.