na obisku pri predsedniku g. Pahorju

1.POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


Mesec April v Domu Tisje je stanovalcem poleg prijetnega vremena ponudil pestro paleto prireditev in aktivnosti, ki bogatijo življenje v domu in spodbujajo dobro počutje.

Otvoritev Aktivne poti

 
Stanovalci in zaposleni so sodelovali pri veliki vseslovenski prostovoljski akciji, poimenovani Dan za spremembe, ki jo organizira Slovenska filantropija. Rdeča nit akcije je povezovanje skupnosti, zato so za stanovalce in zunanje interesente pripravili vodeno aktivno pot. Pot je sestavljena iz postaj z različnimi pripomočki, namenjenimi vadbi in druženju, predvsem pa krepitvi psihofizičnih spodobnosti. Aktivna pot se prične na enoti Grajske gospe in se zaključi v domskem parku, kjer stanovalce pričaka bogat zeliščni vrt in bralni kotiček. Stanovalci se zelo radi preizkusijo na različnih postajah, v dužbi drugih stanovalcev, zaposlenih in svojcev.


                    


Prevzem donacije terapevtskih pripomočkov v okviru akcije Manj svečk za manj grobov


V okviru akcije Manj svečk za manj grobov - Sava smo v Domu Tisje, v enoti Litija prevzeli donacijo terapevtskih pripomočkov za fizioterapijo in delovno terapijo stanovalcev obeh domov.
Dom Tisje se zahvaljuje vsem, ki so pomagali zbirati sredstva na omenjeni akciji: prostovoljkam KS Sava in članicam KORK Sava, pobudnici in koordinatorki akcije, gospe Tatjani Primc, idejnemu vodji te humanitarne akcije, gospodu Primožu Jelševarju ter vsem, ki ste darovali sredstva za ta namen.


                      
Ga. Cvetka Drnovšek iz Društva za zdravilne rastline Zasavje je za stanovalce pripravila zeliščarsko delavnico, na kateri so spoznavali moč zdravilnih rastlin. Prostovoljci OŠ Šmartno so nam pripravili prelepo sončno popoldne, z veliko smeha in energije smo se družili pri Kozolcu pri Janezu in se skupaj sprehodili v zacveteli zeleni okolici našega doma.


               


Zaplesali in zapeli smo tudi s Folklorno skupino Javorje, ki se že vrsto let predstavljajo s plesi in pesmi vseh slovenskih pokrajin. Obe enoti doma so obiskali člani Plesne skupine Dravlje. Študentje Fakulete za soicalno delo so stanovalcem prirpavili kreatinvo delavnico, kjer so ob zvenu harmonike izdelovali pomladno okrasje. Obiskali so nas Ljudski pevci iz Kulturnega društva Polica in nam pripravili čudovito spevoigro z naslovom V gostilni pri Jožici.

2. OBVESTILA


Vabljeni k udeležbi na tradicionalnem izletu Z vozički do Krznarja, ki bo 24.5.2018, ob 9.30. Stanovalci Enote Litija pa se bodo zapeljali do mestnega jedra v Litiji dne 31.5.2018, ob 9.30.

                        

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.