na obisku pri predsedniku g. Pahorju

MESEC ČUDOVITIH ROŽ IN SLADKEGA POLETJA


Spoštovani svojci,

v mesecu juniju je zaključila svoj mandat direktorica gospa Irena Špela Cvetežar in odšla v drug kolektiv, zato sem namesto nje prevzela direktorsko mesto.

Dom Tisje dobro poznam, saj sem v njem zaposlena že skoraj dvaintrideset let, ko sem kot študentka prišla na počitniško delo in v njem tudi ostala. Moja poklicna pot mi je omogočila spoznati različna delovišča v domu, začela sem kot negovalka, nato sem delala kot zdravstveni tehnik, delovna terapevtka in socialna delavka. Poklicna področja, ki sem jih opravljala so različna, isto vsem pa je delo z ljudmi.
Vse izkušnje, ki sem jih pridobila tekom poklicne poti ter dodatna izobraževanja so me osebnostno bogatile in spreminjale moj pogled na svet.
Dom Tisje bo v letošnjem letu praznoval že sedeminsedemdeset let svojega delovanja. V teh letih smo postali prepoznavni kot kakovosten dom, kjer se stanovalci dobro počutijo in imamo občutek tudi za vključevanje njihovih svojcev v vsakdanje življenje v domu.

Zavedam se, da je za dobro delovanje doma potrebna dobra/delovna in usklajena vodstvena ekipa, ki zna navdušiti zaposlene za kakovostno opravljanje svojih nalog, vzpodbuditi inovativnosti ter si s tem zagotoviti nadaljnji razvoj.
V svojem mandatu se bom prizadevala za kakovostne storitve zdravstvene nege in oskrbe stanovalcev, hkrati pa si želim za stanovalce dom, v katerem bi se dobro počutili in bi jim nudil toplino in domačnost, vse omenjeno pa je mogoče doseči le z dobrim sodelovanjem z vami.

Lepo vas pozdravljam.
Leonida Razpotnik


Sodelovali smo na dogodku Razgibano in trajnostno na počitnice z dvema delavnicama, in sicer Aromaterapija ter ustvarjalno delavnico (ponovna raba časopisnega papirja). Skupaj s stanovalci, otroci in ostalimi obiskovalci festivala smo ustvarjali, se izobraževali o ponovni rabi obnovljivih virov, ter spoznavali dišave in uporabnost aromaterapije. Dogodek se je odvijal v Kulturnem domu Šmartno pri Litiji. Na dogodku so sodelovali tudi ekološka kmetija Vodnjov, članice Društva kmetic Litija Šmartno, ter Krčma na gradu, sobotno dopoldne je bilo prijetno družabno, ustvarjalno, odišavljeno in hkrati še okusno.

Venoti Lokvanj smo pekli palačinke. Stanovalke so jih pridno mazale in prav vsi smo se lahko posladkali z njimi. Naša animatorka Veronika je izvedla Bralno urico, ki so jo stanovalci lepo sprejeli. Na bralni uri prebiramo zanimive knjige, ki jim pogosto sledi napet pogovor. Pod kozolcem ''Pri Janezu'' smo uredili prav posebno plažo, ki vabi vsakega izmed nas, da doživi čar poletja.

UPSELL ali Krepitev potenciala srebrne ekonomije v vseživljenjskem učenju


Stanovalci enote Litija so se v družbi otrok iz sosednjega Vrtca Ribica udeležili športne delavnice Gibajmo skupaj, ki sta jo vodili Simona Pelko in Klavdija Zupančič. Tako smo izvedli drugo delavnico v sklopu projekta UPSELL, kjer raziskujemo načine spodbujanja vseživljenjskega učenja starejših. Tokrat smo uporabo Senior parka in vadbenih pripomočkov povezali z zabavnim druženjem – krepitev vitalnosti in dobro počutje? Zagotovljeno!

Praznovali smo rojstne dni stanovalcev, rojenih v mesecu juniju. Gospod Vili Lušina je kot vedno poskrbel, da se je harmonika slišala daleč naokrog, pevski zbor Tisa, Jože, Vili, Nika ter Albina pa so poskrbeli, da se je slišala še pesem. Stanovalci so zraven zapeli in zaplesali. Krasno je bilo.

Izlet stanovalcev na grad Tuštanj


V mesecu juniju smo izvedli izlet za stanovalce na grad Tuštanj, ki so se ga udeležili stanovalci obeh domov. Ogledali smo si grad in se vsi čudili lepoti ohranjenosti le -tega. Tam smo se okrepčali, lastnik gradu pa nam je na naše presenečenje zapel operno skladbo, njegova žena pa je zraven zaigrala na klavir. Kakšen zvok in čarobnost! Potem smo se ustavili še na kosilu na Trojanah in dan je bil popoln.

 

Čas veselih piknikov in čarobnosti kresne nočiStanovalci so se zbrali tudi na pikniku, kjer smo jedli, plesali in peli, kot se za piknik seveda spodobi.
Tako kot vsako leto, smo se posebej zahvalili prostovoljcem za srčno opravljanje prostovoljskega dela pri nas. Družili smo se ob dobri hrani in odlični glasbi - v Šmartnem smo se zavrteli z Litijskim odmevom, v Litiji pa z ansamblom Lesarji.
Veseli nas, da so stanovalci preživeli veselo dopoldne zunaj. Vreme pa je uslišalo naše želje, da so nas pustili oblaki tokrat pri miru.

Ob lepi besedi namenjeni naši domovini in lepem petju smo preživeli prijeten kresni večer in si po tihem želeli doživeti čarobnost kresne noči.

Mesec junij smo v Domu Tisje Litija otvorili s kulturnim dogodkom, na katerem smo obeležili praznik naše reke Save. Čudovita reka Sava, ki teče skozi Litijo, se je marsikomu zasidrala v dušo in srce. Kulturni dogodek, katerega so organizirali ZKMŠ, Društvo Lila, GŠ Litija, sodelujoči gostje iz Mestnega muzeja Litija, LILA piše, odrasli likovni ustvarjalci društva LILA ter mladi glasbeniki iz Glasbene šole Litija in Šmartno, so nas popeljali skozi lepoto, zgodovino in pomen naše najdaljše reke.

Učenci iz Oš Šmartno so nam, preden so odšli na zaslužene počitnice, pripravili lutkovno predstavo z lutkami, ki so jih izdelali sami. To je bila njihova prva predstava in uspešno so premagali tremo. Naši stanovalci so se ob predstavi nasmejali in se imeli fino. Bodrili so jih in vzpodbujali.
Kot vsak mesec je bila izvedena Domska skupnost. Obiskali pa so nas tudi Rdeči noski, ki so vedno polni vragolij. Skratka, dolgčas nam nikakor ni bilo!Junij smo zaključili s slavnostnim obiskom Valvasorjeve konjenice, ob 30. obletnici delovanja. Zbrali smo se pred domom in pričakali jezdece. To je bil veličasten prihod konjev. Predsednik Valvasorjeve konjenice nam je povedal o zgodovini delovanja društva ter še nekaj drugih zanimivosti in utrinkov iz tovrstnih popotovanj.

Uživajte v poletju!
Obvestilo o spremembi - uskladitvi cen oskrbe s 1. 7. 2023


Ministrstvo za solidarno prihodnost je z dopisom št. 12220-2/2023-2611-12 z dne 16. 6. 2023 podal usmeritve za izredno uskladitev cen storitev institucionalnega varstva, zaradi rasti cen življenjskih potrebščin in izteka veljavnosti ZNUPPU, ki je omogočal financiranje plač, dodatnih stroškov dela in stroškov materiala s strani ministrstva. Svet zavoda Doma Tisje je na 9. dopisni seji sveta Doma Tisje dne 28. 6. 2023 obravnaval in sprejel uskladitev - povišanje cen oskrbe v Domu Tisje. Trenutno še čakamo na soglasje k spremembi cen s strani ministrstva, ob prejemu vam bomo posredovali nove cenike.
Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.