na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Mesec ljubezni, družine, mladosti


Maj je pomemben mesec, saj v mnogih državah obeležujejo pomembne dogodke in praznike. Tudi naš mesec maj se je pričel z jutranjo budnico Pihalnega orkestra Litija in prav zaradi njih in njihove vzpodbudne glasbe je bil dan lepši in praznični.
Maj nas je razvajal s prelepo naravo in prijetnimi temperaturami, ter nam nanizal tudi nekaj lepih dogodkov.


        


V mesecu maju je potekalo šmartnično branje, ki se ga je redno udeleževala skupina stanovalk.

V sklopu bralne ure nas je obiskala ga. Aleksandra Mavretič iz Knjižnice Litija. Pogovarjali smo se in brali o samooskrbnem vrtu.

V okviru delovne terapije smo v okolici doma posadili številne rože, ki bodo obogatile kotičke doma in obarvale zeleni okoliš.

Članice in člani Ženskega pevskega zbora LAZ in Pevkega zbora Sončni žarek so stanovalce z glasbenim nastopom povabili k petju in plesu. Večkrat so nas obiskali prostovoljci OŠ Šmartno. Z njimi radi družno zapojemo, se igramo družabne igre in skupaj ustvarjamo. Posebna izkušnja pa je bil koncert na prostem, pred vhodom v dom, ki so ga izvedli številni mladi člani Otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Šmartno.


        


Častitljivih 100 let gospe Ivane V. !


Poveselili smo se na skupnem praznovanju rojstnih dni stanovalcev, ki so rojeni v mesecu maju. Obeležili smo tudi prav poseben jubilej. Zaposlene na enoti Vrtnice so pripravile praznovanje 100. rojstnega dne gospe Ivane V. Razveselila jo je prav posebna torta v obliki mucke in pa vesela družba sostanovalcev, zaposlenih in svojcev. Skupaj smo ji zaželeli predvsem obilo zdravja in dobrega počutja. Praznovanju se je pridružila tudi direktorica doma, ga. Irena Špela Cvetežar in župan Občine Šmartno pri Litiji, g. Blaž Izlakar. Iskrena hvala zaposlenim na enoti, ki so pripravile prijetno vzdušje z dekoracijo celotne enote, v veliko veselje slavljenke in njenih najbližjih.

Iskrene čestitke in najboljše želje ob 100. rojstnem dnevu smo na veselem praznovanju izrekli gospe Ivani V. Preživela ga je v širokem krogu svojcev, prijateljev in zaposlenih Doma Tisje, posebno voščilo pa je za gospo pripravil tudi župan Občine Šmartno pri Litiji, g. Blaž Izlakar.  Vse najboljše!


          


Z vozički do Krznarja


Zadnji dan meseca maja smo izvedli tradicionalni izlet z vozičk do Krznarja. V družbi svojcev, zaposelnih in prostovoljcev smo se kljub slabi vremenski napovedi pogumno podali na pot. Prostovoljec g. Bogdan nas je na cilju pozdravil s harmoniko. Skupaj smo zapeli in zaplesali, ob tem pa se okrepčali s kavo, sokom, jagodami in s svežo potico, ki so jo pripravili zaposleni v domski kuhinji. Kot vedno - zelo okusno!


             


V enoti Litija smo mesec maj pričeli s šmarnično pobožnostjo, ko smo se dan za dnem zbirali v kapeli in spoznavali življenje božje služabnice Magdalene Gornik. Pevski zbor Sončni žarek iz Šentvida pri Stični je pripravil spomladanski koncert in res je posijalo sonce.


                                              


9. Tajin tek


Kot vsako leto smo se tudi v letošnjem letu udeležili Tajinega teka. Biti vpet in povezan z lokalnim okoljem, v povezavi z različnimi nameni, nam predstavlja dolžnost in tudi privilegij. Vpetost stanovalcev Doma Tisje v lokalni družbeni prostor omogoča sobivanje in soustvarjanje kulture in jim daje možnost doživljanja skupnosti.


                                V tednu družine je naša stanovalka, gospa Jožefa Gombač sostanovalkam predstavila svojo knjigo z naslovom Ko se korenine razraščajo.
Ob njenih spominih na družino so se prebujali tudi naši, zato smo lep pogovor zaključili s citatom iz knjige: "Rastite korenine, poganjajte močno, ohranite krepak rod, ki naj bo ponosen, da živi na tej lepi slovenski zemlji! Srečno!"

Podali smo se tudi na potovanje po Mehiki, spoznavali njene značilnosti, ljudi, njihove običaje in lepote te dežele. Gospod Darko Rovšek pa je to začinil še z osebno izkušnjo ter nam povedal še marsikaj zanimivega kar ni bilo vidno na sliki.


                                     


Izlet po mestu z gibalno oviranimi stanovalci                  

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.