na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Tradicija in sodobnost, z roko v rokiPoslavljamo se od prijetne pomladi in vstopamo v toplo poletje. Sočno vreme smo izkoristili za splet novih vezi ter obuditev tradicionalnih dogodkov, ki nas povezujejo s stanovalci, svojci in lokalnim okoljem.
Posebno skrb pa smo namenili tudi novim metodam dela, ki nas povezujejo z naravo in nagovarjajo naše čute.

Po naših vrtovih in terasah se je uresničeval projekt »Aromaterapija in zelišča za zdravje in vitalnost domačega okolja«. S pomočjo stanovalcev smo na novo zasadili številna zelišča, ki nas bodo razveseljevala s svojim lepim videzom, z omamnimi dišavami ter svojo praktično uporabo. Ograje po domu nam krasijo cvetoče surfinije in stanovalke »skrbnice« zanje lepo skrbijo. Vse te rastline pa imajo en sam namen, da nam pobožajo dušo in nam dvigajo razpoloženje v sončnih majskih dnevih. Gospa Monika Mulej iz Zeliščne kmetije Hanuman je stanovalcem obeh domov predstavila široko uporabnost zelišč, postregla je z domačim metinim pecivom, skuhali smo zeliščni čaj. Spoznali smo postopek priprave koprivnega, bazilikinega in rukolinega pesta, enega od naštetih smo tudi poskusili.

V maj smo zakorakali z budnico, ki nam jo je za praznik dela pripravil Pihalni orkester Litija. Obiskali so nas predstavniki cerkvene mladine, ki so poskrbeli za popestritev sobotne svete maše. Ponovno smo na bralni uri z zanimanjem poslušali predstavitev knjige knjižničarke Aleksandre Mavretič, obiskal pa nas je tudi pevski zbor Solidarnost iz Kamnika. Zaradi okužb smo rojstne dneve žal praznovali individualno, po enotah.

20. maj - svetovni dan čebel


         


Čebelice so povezale številne generacije v petju in plesu! Ob medovitem parku so stanovalcem in zaposlenim zapeli otroci iz vrtca Ciciban; predsednik Čebelarskega društva Litija, g. Srečo Rozina pa nas je poučil o čebelarski dejavnosti v lokalnem okolju. Domski pevski zbor Tisa je skupaj z mladim harmonikarjem zapel ''čebelice''. Stanovalci enote Litija pa so oblečeni v čebelje kostume odplesali pravi čebelji ples.

V pripravah na poletje smo se tudi športno udejstvovali. Delovna terapevtka in fizioterapevtka sta za stanovalce pripravili športne igre v treh disciplinah: bowling, metanje na koš, ciljanje stožcev. Pred igrami smo se dobro ogreli, se razdelili v skupine in začeli z igrami. Zagotovo ni manjkalo smeha in dobre volje.

Izlet z vozički


V športnem duhu smo se z vozički odpravili h Krznarju, kjer sta nas pričakala člana Litijskega odmeva in nam zares polepšala tradicionalno srečanje. Pri Krznarju smo se dobro naplesali, se najedli okusne potice, spili sok, kavo in krenili nazaj proti domu.

Izlet z vozički smo v enoti Litija ravno tako izpeljali s pomočjo svojcev in srčnih prostovoljcev. Med celo kolono vozičkov je vladalo prijetno vzdušje. Ustavili smo se v Litijski župnijski cerkvi, pozdravil pa nas je gospod župnik, nam povedal veliko zanimivosti ter nam razdelil Marijine podobice. Pri Mona Lisi smo imeli dolgo druženje, se posladkali z rogljički, kavico in sokom, skupaj zapeli stare domače narodne pesmi. Pozdravila pa nas je tudi podžupanja mesta Litije ter nam namenila nekaj vzpodbudnih besed. V spremstvu policista smo se nato varno vrnili nazaj v dom polni lepih vtisov.


      


Prostovoljka Nataša je pripravila urico joge v prijetni senci dreves.

Dva pevska zbora ŽPZ Laz in MePZ Zvon sta poskrbela za čudovita glasbena popoldneva, kjer smo lahko prisluhnili lepemu petju. Najbolj pogumni pa smo si upali skupaj z njimi prepevati vsem poznane melodije, ki jih je vedno lepo slišati. Pesmi imajo vedno neko čudežno moč, da v naših mislih odstrejo spomine na vse lepe trenutke v našem življenju, zato smo na takih prireditvah vedno napolnjeni s toplino in radostjo.

Za obilico smeha so poskrbeli Rdeči noski, ki so nas obiskali in s svojo simpatično nerodnostjo prinesli veliko dobre volje. Z nami so poklepetali, zapeli in se pohecali. Vsi smo jih bili zelo veseli, kot vedno, ko pridejo!

Investicija REACT-EU


Za nami je prvi mesec del pri obnovi enote Grajske gospe. Izvedena so bila rušitvena dela in grobo polaganje inštalacij. Pri rušitvenih delih smo naleteli na nekaj presenečenj. Vzhodni del gradu, kjer je predvidena kapela, stoji na zemlji, zato je bilo potrebno predvideti dodatna dela, predvsem sanacijo zunanjih sten in dodatna dela v delu garderob pri kuhinji. Izvajalec je zaradi negotovih razmer na trgu nabavil večino potrebnega materiala, kot so knauf plošče, pode in keramiko. Vrednost izvedenih del v mesecu maju je znašala nekaj manj kot 60.000 EUR.

  

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.