na obisku pri predsedniku g. Pahorju







Zaradi umirjanja epidemiološke situacije glede COVID—19 je bila epidemija z mesecem majem preklicana. Glede na to, da so starejši najbolj ranljiva skupina, z visoko stopnjo obolevnosti, v domu še vedno namenjamo veliko pozornost izvajanju preventivnih ukrepov.

Zadovoljni smo, da smo lahko omogočili neposredne stike stanovalcev s svojci. Stanovalci so se razveselili odprtja doma in že sprejemajo obiskovalce. Obiski potekajo po navodilih, ki jih je izdala vlada.

S ciljem varovanja zdravja vseh stanovalcev in zaposlenih, smo vzpostavili režim obiskov.
Vaš obisk najavite s klicem v recepcijo doma, kjer se dogovorite za termin obiska. Receptorke vas seznanijo s potekom obiska. Stanovalca lahko obiščeta največ dve osebi, odsvetujemo prihod otrok.

Prosimo, da še naprej obiskujete svojce epidemiološko zdravi, med obiskom uporabljajte maske in si razkužujete roke. Ohranjajte varnostno razdaljo. Priporočamo, da prinašate čim manj hrane in predmetov. Ob obisku se lahko dogovorite za naslednji termin v prihodnjem tednu.  

Zagotavljamo redno in skrbno razkuževanje prostorov, kjer se nahajajo obiski. Z namenom varovanja zdravja vaših svojcev in drugih stanovalcev doma vas prosimo za dosledno upoštevanje navodil zaposlenih.

Tudi za stanovalce, ki lahko odhajajo domov, je zelo pomembno, da poleg izvajanja preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe, omogočate kontrolirane kontakte.
V domu ohranjamo izvajanje preventivnih ukrepov ter redno razkužujemo prostore in opremo. Po navodilu Ministrstva za zdravje imamo v domu še vedno vzpostavljeno tako imenovano sivo cono, namenjeno stanovalcem s sumom na COVID—19. V primeru okužbe smo ravno tako predvideli prostore za namestitev in izolacijo (rdeča cona).
Organizacija dela v domu je bila v času epidemije usmerjena k preprečevanju okužbe. Nadaljujemo z vsakodnevnim spremljanjem zdravstvenega stanja zaposlenih, uporabo zaščitnih sredstev - nošenje mask, razkuževanjem prostorov ter omejevanjem stikov med zaposlenimi.
Z zadovoljstvom zaključimo, da je bilo izvajanje preventivnih ukrepov do tega trenutka uspešno. Želimo se vam zahvaliti za izkazano razumevanje in potrpežljivost v času, ko niste mogli obiskati svojcev. Prosimo vas, da upoštevate navodila o varnem obiskovanju. Le na ta način lahko skupaj prispevamo k ohranjanju zdravja vseh stanovalcev in zaposlenih.

Prinašanje predmetov, pripomočkov in živil v socialno varstvenih

zavodih—NIJZ


S sproščanjem ukrepov in odpiranjem SVZ se za obiskovalce oskrbovancev SVZ sprošča tudi režim prinašanja živil, predmetov in pripomočkov za osebno rabo. Kljub temu je potrebno upoštevati nekatere previdnostne ukrepe.

Obiskovalci SVZ, ki prinašajo živila, predmete in pripomočke za osebno rabo, morajo upoštevati sprejeta navodila SVZ.

 

Previdnostni ukrepi za živila:


- Obiskovalci naj prinašajo živila v zmernih količinah, da ne prihaja do kopičenja po sobah.
- Obiskovalci naj prinašajo živila, ki ne sodijo v skupino hitro pokvarljivih živil in jih ni potrebno hraniti v hladilniku.
- Pri rokovanju z živili in embalažo živil je treba dosledno spoštovati higieno rok in embalaže: roke je treba umiti z vodo in milom ali jih razkužiti pred pakiranjem živila (doma) ter pred postrežbo oskrbovancu.
- Sveže sadje, ki ga obiskovalci prinesejo oskrbovancem v SVZ, naj bo pred postrežbo temeljito oprano pod tekočo pitno vodo, po možnosti pa tudi sezonsko in domačega porekla.

Previdnostni ukrepi za predmete, pripomočke, perilo:


- Perilo, ki ga obiskovalci prinesejo oskrbovancem v SVZ, naj bo oprano v pralnem stroju na temperaturi najmanj 60°C, v kolikor to ni možno, naj se med pranjem doda sredstvo za dezinfekcijo perila (npr. belilno sredstvo na osnovi natrijevega hipoklorita ali drugo sredstvo za tekstil s podobnim učinkom).
- Razni tehnični pripomočki (npr. telefoni, slušni aparati ipd.), naj se pred predajo oskrbovancu prebrišejo z alkoholnimi robčki.

Pri rokovanju s perilom in oblačili (novimi ali že opranimi) naj se upoštevajo priporočila glede higiene rok.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.