na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECULetošnji hladen in deževen mesec maj nas je spodbudil k še boljšemu sodelovanju med stanovalci ter prijetnemu in ustvarjalnemu druženju.V grajski kapeli se vsak dan srečuje skupina ob šmarnicah. Beremo šmarnice znanega igralca Gregorja Čušina z naslovom Moj mali besednjak od Ž do A. Napisal je zelo zanimive in poučne zgodbe poslušalcem v razmišljanje. V skupini je veliko stanovalcev, ki radi pojejo in prisluhnejo cerkveni pesmi. Skupaj smo peli in molili Litanije Matere Božje

Maj nas z bujno rastjo in lepim cvetenjem predrami in vlije optimizma in novo življenjsko moč. Razveselili smo se prvomajske budnice Pihalnega orkestra Litija.

Prisluhnili smo petju različnih pevskih skupin kot so ŽPZ Gabrovka, Ljudski pevci in godci iz Polšnika, nastopil je tudi domski Mešani pevski zbor Tisa in Knapovske punce. Glasba nas je spremljala tudi med kreativnimi delavnicami, katerih smo se z veseljem udeležili. Predsednica Klekljarskega društva Zasavje Srčevke, gospa Tina Veldin Kuder, je pripravila delavnico klekljanja in že na prvi delavnici so nastali zanimivi izdelki iz klekljane verižice.

Sodelovali smo s članicama Univerze za Tretje življenjsko obdobje, gospo Mileno Dimec in gospo Jelko Zajc. Ob svetovnem dnevu čebel so z idejo gospe Jelke nastale zanimive in nadvse preproste slike čebelic iz naravnih materialov. Najlepše smo prijavili na likovni natečaj na temo medgeneracijskega povezovanja. Oddali smo tudi izdelke kreativne delavnice Panjskih končnic in šopek spominčic iz furnirja.


                 


Kar trikrat so nas obiskali prostovoljci OŠ ŠMARTNO, skupaj smo ustvarjali različne dekoracije iz papirja. Posadili smo rože in tako s cvetjem polepšali okolico doma.

            


Obudili smo spomin na različne poklice, ki v današnjem času ne dajejo kruha. Zasavsko rudarsko društvo RMED nam je predstavilo »knapovski poklic«, ter sprejem novincev med rudarje to je Skok čez kožo. Človekova iznajdljiva narava nas ne pusti ravnodušne.

       

Tradicionalni pomladni piknik smo klub muhastemu vremenu izpeljali. Na pikniku je bila tudi terapevtska psička Ota z Alojzijem Klančišarjem, predsednikom Kinološkega društva Zagorje. Stanovalci so v prisotnosti delovne terapevtke Renate Ozimek, fizioterapevtke Branke Pihler in terapevtskega para psičke Ote in Alojzija Klančišarja opravili terapevtsko aktivnost. Sledilo je okusno kosilo, ki ga je zunaj pripravila ekipa domske kuhinje. Za živo glasbo so poskrbeli z nastopom Mladi gams »Tomaž«, pevka Viktorija Petek in družabnik ter pevec Zoran Cilenšek. Vzdušje je bilo prijetno, saj se je delalo, plesalo in pelo.V mesecu maju se je v središču Šmelc odvil medgeneracijski dogodek z naslovom Prišla bo pomlad. Pripeljala jo je pomladna vila in združila vse tisto cvetoče, mlado in dišeče. V ta namen so se povezale vse starostne skupine, ki domujejo v Šmelcu in s pesmijo in plesom prikazale lepoto medgeneracijskega bivanja.

OBVESTILO


Spoštovani,

obveščamo vas, da vam račun za oskrbne stroške ali storitve pomoči na domu lahko pošljemo na e-mail naslov. Obrazec – VLOGA za prejemanje e-računa na elektronski naslov (e-mail) lahko piščete na naši spletni strani www.dom-tisje.com, pod zavihkom Za svojce ali pa se oglasite pri  nas

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.