na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V MESECU MAJU


V preteklem mesecu so se zvrstili številni dogodki, ki so popestrili življenje stanovalcev v domu: nastop Ženskega pevskega zbora KUD Fran Levstik iz Gabrovke, pevke so izvedle nastop v obeh enotah. »Čili, zdravi, informirani in dejavni« v Enoti Litija je bila skupna, medgeneracijska prireditev v kateri so se družili malčki iz vrtca Ribica in stanovalci obeh enot. Na prireditvi so sodelovali tudi člani skupine Žoga band iz matičnega doma, ki so pripravili kratek program.

Letos smo v maju organizirali in izvedli izlet za gibalno ovirane stanovalce na vozičkih v obeh enotah. Stanovalci enote Litija so se odpravili iz doma čez most v stari del mesta Litija. Na platoju pred cerkvijo so pod vodstvom delovne terapevtke Klavdije Zupančič iz vrvi stkali mrežo prijateljstva in dobre volje, potem pa so se napotili do gostišča Mona Liza, kjer so se osvežili z napitki in sladkimi dobrotami naših gospodinj in družabnic. Animatorka, Simona Pelko, je s kitaro izvabljala prešerne in poskočne zvoke slovenskih narodnih pesmi, stanovalci, zaposleni, prostovoljci in svojci pa so tudi zapeli.

Iskrena hvala vsem prostovoljcem in svojcem, ki ste se udeležili tega izleta in pomagali stanovalcem, da so lahko preživeli nepozaben dan!

Tudi gibalno ovirani stanovalci matičnega doma so se udeležili tradicionalnega izleta do Krznarja, skupaj s spremljevalci, se je zbralo kar 174 udeležencev. Izlet za gibalno ovirane stanovalce so nam z medgeneracijskim sodelovanjem popestrili prostovoljci Osnovne šole Šmartno, članice Šole zdravja, člani Društva upokojencev Šmartno in Gimnazija Litija. Dogodka so se udeležili tudi svojci, zaposleni ter študentke in dijaki, ki so na praktičnem usposabljanju v našem domu. Za prijetno vzdušje in glasbo so poskrbeli učenci OŠ Šmartno s harmonikami, kitarist Boštjan Hostnik in prostovoljec, gospod Vili Lušina. Za prometno varnost so poskrbeli policisti Policijske postaje Litija in policista konjenika Konjeniške policijske postaje Ljubljana. V sproščenem druženju, ob okusni potici, soku in kavici pri Krznarju, so z obrazov vseh udeležencev sijali veselje in sproščenost.

V imenu stanovalcev in zaposlenih se iskreno zahvaljujemo vsem svojcem, prostovoljcem, glasbenikom in policistom. Dobro se zavedamo, da nam brez vas takšen projekt ne bi uspel. S skupnimi močmi smo ustvarili tako nepozaben dogodek, ki nam daje navdih za nadaljevanje v smeri medgeneracijskega sodelovanja.

Izobraževalni center Geoss je v mesecu maju začel s študijskim krožkom na temo medgeneracijskega povezovanja in sprejemanja drugačnosti »Naj raste medgeneracijski vrt«. V študijskem krožku sta povezani dve ciljni skupini – stanovalci v Domu Tisje Litija ter otroci prilagojenega programa OŠ Litija. Krožek so namenili spoznavanju zdravilnih in kulturnih rastlin. Cilj krožka je zasaditi prvi medgeneracijski vrt v Litiji na eni izmed teras Doma Tisje v Litiji. Spodbujali bodo tudi uporabo zelišč za uživanje. Ob zaključku študijskega krožka bodo pridobljeno znanje predstavili javnosti z objavami v spletnih medijih ter socialnih omrežjih. Študijski krožek bo povezoval udeležence na 8. srečanjih, skupaj kar 32 ur.

Zaposleni so se v maju udeležili dveh strokovnih ekskurzij na obalo, obiskali so Dom upokojencev Koper, ki je enota Ptujskega doma. Po ogledu so poskrbeli tudi svoje zdravje, saj so opravili pešpot iz Portoroža v Strunjan in si tam ogledali še Strunjanske soline. Izlet smo organizirali skupaj z IC GEOSS, kjer se del delavcev usposablja v projektu Usposabljanje za življenjsko uspešnost (most do izobrazbe).


MERJENJE ZADOVOLJSTVA SVOJCEV


Tudi letos merimo vaše zadovoljstvo s storitvami, ki jih opravljamo. Pošiljamo vam ankete in vas prosimo, da izpolnjene ankete vrnete do 30. junija 2017. Analizo anket vseh vključenih (stanovalci, svojci, zaposleni) bo izvedlo podjetje Fabrika, ki izvaja analizo za večino slovenskih domov in tudi za uporabnike pomoči na domu. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo.

OBVESTILO - VABILO


Obveščamo vas, da bomo letos organizirali praznovanje ob Dnevu državnosti 21. junija 2017. Od 9.h do 10.30 h bodo v matičnem domu potekale različne kreativne delavnice za stanovalce. Ob 10.30 uri bo kulturna prireditev, nato pa bo za stanovalce kot tudi za svojce organiziran piknik v parku pred vhodom v dom.
Prireditve se bodo udeležili tudi stanovalci enote Litija. Prav tako ste na prireditev vabljeni uporabniki pomoči na domu in svojci.
Zaradi organizacije prireditve vas prosimo, da svojci svojo udeležbo potrdite do 19.junija socialni delavki na telefon 01 890 01 06 ali 01 890 01 07.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.