na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. IZLET ZA STANOVALCE


27.5. smo organizirali že tradicionalni izlet za stanovalce, ki za svoje gibanje uporabljajo invalidske vozičke, do gostilne Krznar. Tudi letos je bilo veliko udeležencev, tako stanovalcev kot tudi njihovih svojcev, prostovoljcev in zaposlenih, skupno kar 135. Za varnost na poti so poskrbeli policisti Policijske postaje Litija.

Zaposleni v domu, smo imeli dve strokovni ekskurziji, 18. in 31. maja. Ogledali smo si Dom upokojencev Radovljica, po ogledu pa smo poskrbeli še za svoje zdravje, saj smo si ogledali Planico s skakalnicami, večina pa se je nato peš odpravila do doline Tamar in nazaj.

II. SREČANJE S SVOJCI NOVOSPREJETIH STANOVALCEV


V tem mesecu organiziramo tudi izlet za ostale stanovalce, izlet bo predvidoma 16.6., tokrat si gremo ogledati Planico in še druge zanimivosti Gorenjske. Izleta se lahko udeležite tudi svojci. Prispevek za stanovalce je 10,00 EUR. Za vse dodatne informacije pokličite socialno delavko na tel. 01 890 01 06 ali 01 890 01 07.

V preteklem mesecu smo imeli srečanje s svojci novosprejetih stanovalcev. Na srečanju so strokovne delavke doma skupaj z direktorico predstavile vizijo in filozofijo doma, organizacijo in izvajanje dejavnosti v posameznih službah doma in aktivnosti, ki potekajo v domu s stanovalci. Po sestanku je direktorica Vida Lukač, za svojce izvedla še predavanje o Demenci, po končanem predavanju pa so se o tej bolezni aktivno pogovarjali svojci s strokovnimi delavkami doma.


III. IZOBRAŽEVANJE – KULTURA NARAVNANA NA STANOVALCE


Dom Tisje si prizadeva, da bi zaposleni pridobili čim več znanja in kompetenc z različnih strokovnih področji, z namenom, da bi čim bolj kvalitetno poskrbeli za stanovalce in druge uporabnike, zato že vrsto let organiziramo različna izobraževanja, predavanja in delavnice za zaposlene. Postali smo učeča se ustanova, saj le znanje prinaša napredek tako ljudi kot ustanove. V tem mesecu zaključujemo večmesečno izobraževanje za zaposlene v enoti Litija, ki je usposabljalo zaposlene za kulturo odnosov, naravnano na stanovalce.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.