na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. Prenova doma

II. Tradicionalni izlet do Krznarja s stanovalci na vozičkih

III. Novice, obvestila

IV. Prireditve, srečanja, predavanja


I. Prenova doma 

-  Prenova doma – mansarda in fasada objekta B - osrednjega objekta je v polnem teku.     Trenutno poteka nameščanje ostrešja, zato prihaja do zapore ceste mimo doma in do zapore parkirišča. Predvidevamo, da se bodo ta dela zaključila sredi junija, seveda pa je vse odvisno tudi od vremenskih razmer.

- Po 10. juniju bodo potekala tudi dela na spodnjem objektu poleg pralnice. Na objektu bomo menjali dotrajano strešno kritino. Ta dela bodo zaključena predvidoma v 14 dneh.

 

II. Tradicionalni izlet do Krznarja s stanovalci na vozički


Tudi letos smo za stanovalce na vozičkih organizirali krajši izlet do Krznarja. Tako kot vsako leto, nam je tudi letos narava naklonila lepo, sončno vreme. Letos so se nam pridružili tudi učenci OVI programa OŠ Litija, ki so spremljali stanovalce na poti. Seveda tudi tokrat ni manjkala glasba, dva prostovoljca sta s harmoniko vnesla med udeležence veselo vzdušje.  Zaplesali smo tako tisti, ki nam noge še dobro služijo, kot tudi stanovalci na vozičkih.  Udeležencev je vsako leto več, tokrat jih je bilo 183, od tega: 73 stanovalcev na vozičkih ter številni spremljevalci: 29 svojcev, 25 delavcev, 7 gostov iz OVI OŠ Litija, 2 prostovoljca s harmonikama, 12 prostovoljcev – dijakov Gimnazije Litija, 11 prostovoljcev različnih generacij, 5 prostovoljcev iz Mladinskega centra Litija, 2 prostovoljca iz IC GEOSS in 3 prostovoljci Srednje šole Zagorje.

Ob druženju smo se zahvalili tudi učencem, učiteljem, spremljevalcem in vodstvu OVI programa, saj so z nami sodelovali v tem šolskem letu. V dom so prihajali vsakih 14 dni in skupaj z našimi stanovalci izvedli različne aktivnosti (kuhanje, kreativne delavnice, sajenje zelišč in urejanje cvetličnih gredic,..).

Dogajanje smo popestrili še z razstavo Marije Pirc, OVI Litija. Med mogočna drevesa ob lokalni cesti so organizatorji spretno namestili številne slike te mlade ustvarjalke.

Za varnost med potjo so skrbeli policisti Policijske postaje Litija in dva konjenika na konjih iz Ljubljane.

 


III. Novice, obvestil


 1) Skupina za podporo stanovalcem, svojcem in zaposlenim v zvezi z blažilno oskrbo in   žalovanjem KLASJE se bo ponovno sestala 11.6.2015 ob 14. uri.


2) Letni izlet bomo izvedli 10.6.2015. Odpeljali se bomo do našega morja, kjer sebomo vkrcali na ladjico in se popeljali po morju.

 

IV. Prireditve, srečanja, predavanja

 

SKUPINE ZA SAMOPOMOČ:

• ZARJA - vsak ponedeljek ob 13. uri,

• TRIMČEK IN CIKLAMA - torek ob 14. uri,

• NAGELJ, LOKVANJ, VRTNICE, LITERARNA SKUPINA VRTNICE- sreda ob 14. uri,

• TROBENTICE - vsak drugi četrtek od 13. do 15. ure


Sveta maša za stanovalce je vsako soboto ob 13.30 uri v domski jedilnici.

 

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.