na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Vrtnični junij


Skozi cel mesec junij, vsak dan znova, je molitveno skupino povezovala pobožnost Vrtnic, ko so se stanovalci zbirali v kapeli in prosili za blagoslov ter prisluhnili zgodbi o Antonu Strletu. Bil je bil slovenski rimokatoliški duhovnik, teolog, prevajalec in je naš kandidat za svetnika. Vedno je živel asketsko življenje. Imel je oster pogled za pravilno in za zgrešeno, iz njegove ponižne ter dobrotljive osebnosti pa je vedno izhajala velika notranja svetloba. Njegov vzgled nas vse vabi, da želimo in zmoremo biti kot luč opore drug drugemu.

Z udeležbo na Tajinem teku smo se poklonili spominu na izjemno dekle, ki je prekmalu zapustila ta svet in poletela v večnost. Z mislijo na to, da je življenje res dragocen dar, smo »prevozili« progo teka s hvaležnostjo v srcu, da nam je dano živeti in delati dobra dela.

Aromaterapija in zelišča za zdravje in vitalnost domačega okolja - EU projekt


V zdravilno dišeč svet zelišč in aromaterapije nas je popeljala Monika Mulej, ter nas vsakič razvajala z opojnim čajem ter drobnimi darilci, ki so nastali izpod njenih rok, s pomočjo njenega obsežnega znanja. Zaposleni Manca Lesjak in Urška Kos pa sta sodelavcem predstavile svet aromaterapije z izdelavo mazil za nego kože.


Zadnji mesec prve polovice leta smo v matičnem domu preživeli precej aktivno. Obiskal nas je Mešani pevski zbor Zvon in za nas priredil odličen koncert na prostem, na koncu pa so člani še s stanovalci zapeli nekaj slovenskih, skoraj ponarodelih. Obiskali so nas tudi rdeči noski in nam polepšali popolne. Junija pa nismo samo peli in se zabavali, gostili smo tudi plesalce. Obiskale so nas članice društva Ples za stres in za nas odplesale plese v kavbojskih ritmih, konec meseca pa smo gostili tudi otroško Folklorno skupino Javorje in se spomnili otroških dni in iger. Člani Pihalnega orkestra Litija pa so stanovalcem prirpavili manjši koncert pred domom

Rojstne dni stanovalcev, rojenih v mesecu juniju, smo izjemoma praznovali 3. ponedeljek v mesecu. Pridružila se nam je prav posebna gostja, gospa Petra Trobec. Z našim dragim prostovoljcem Vilijem Lušina sta za stanovalce s svojo uigranostjo priredila nepozabno praznovanje. Že naslednji dan so v dom na obisk prišle pevke ženskega pevskega zbora LAZ in za nas pripravile odličen koncert.

Kresni večer


Romantično razpoloženje se je razširilo po vrtu, ko smo na kresnem večeru prižigali ogenj, se ob slovenski zastavi poklonili naši mali domovini, prisluhnili žametnim glasovom tria TRIAD in se pozibavali v ritmu glasbe skupaj s plesno skupino Bizonke. Gospa Leonida Razpotnik nam je pripovedovala šaljivo zgodbo, topel junijski večer pa nas je kar vabil k okušanju slastnega sladoleda. Ko smo tako zadovoljili vsa naša čutila in napolnili duše, smo odhajali k počitku z nekim posebnim, čarobnim občutkom, ki ga prinaša kresna noč.

 

Alzheimer cafeVeseli nas, da vas lahko zopet povabimo k srečanjem Alzheimer cafe, ki se bodo zvrstila v letošnjem letu. Na prvem srečanju v Domu Tisje Litija smo prisluhnili gospe Vidi Lukač. Razmišljali smo o poteh iz osamljenosti.
V matičnem domu pa se je direktoirca Irena Špela Cvetežar osredotočila na bolezen demenca in komunikacijo z osebami z demenco.

Kot vsako leto, tudi letos nismo pozabili na naše prostovoljce, ki so stanovalcem v preteklem šolskem letu krajšali čas, lepšali dneve in bili vedno pripravljeni pomagati v delovni terapiji. Na pikniku v Litiji smo se jim zahvalili za trud in delo.

Prostovoljci predstavljajo velik del družabnega življenja stanovalcev, saj to niso le posamezniki, ki prihajajo v dom in s stanovalci vzpostavljajo neposreden stik, pač pa so prostovoljci tudi vsi nastopajoči, ki se vedno z veseljem odzovejo našemu povabilu, ali pa se za nastop odločijo samoiniciativno. Seveda ne smemo pozabiti tudi prostovoljcev, ki za stanovalce organizirajo različne kreativne delavnice in s tem dodatno pripomorejo k ohranjanju in krepitvi finomotoričnih spretnosti stanovalcev. Letošnja nominiranka za naj prostovoljko leta s stani Doma Tisje je bila gospa Milena Dimec, ki s svojim delom bogati življenje stanovalcev v obeh domovih. Gospe Mileni in ostalim prostovoljcem še enkrat izrekamo veliko zahvalo in pohvalo, saj si težko predstavljamo bivanje v domu brez njih.


Investicija REACT - EU


Prva faza prenove enote Grajske gospe poteka po predvidenem terminskem planu. V juniju so se zaključila suhomontažna in inštalacijska dela. Stene in stropovi so izvedeni do zaključnega sloja, v kopalnicah so položene ploščice, tlak je pripravljan za polaganje izravnalne mase in talne obloge. Izdelan je bil vzorec masivnih vhodnih vrat v sobe. Izgled vrat je zahteva Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki je vzorec vrat, v izgledu prvotnih vrat, potrdil. Zaradi izvedenih del je bilo potrebno pripraviti novo študijo požarne varnosti za ta del objekta. Za zagotovitev vseh požarnovarnostnih pogojev bomo morali dodatno vgraditi nova protipožarna vrata na stopnišče za spodnje nadstropje in pri stopnišču za na podstrešje.
Vrednost izvedenih del v juniju znaša cca. 120.000 EUR.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.