na obisku pri predsedniku g. Pahorju


DOBRODOŠLO POLETJE!


V mesecu juniju, rožniku, smo občudovali cvetje tisočerih rož, ki so obarvale vrtove in travnike. Žito že oblikuje svoje klasje, čarobna bitja kresničke pa nam naznanjajo vstop v poletni čas. Z vsemi dogodki v našem domu nam je ta mesec poleg toplega sonca prinesel obilo veselja, sreče in navdušenja. Posebej pa nas veseli blagoslov znamenja Srca Jezusovega v medovitem parku ob domu.

Zibali smo se ob radostnih »country« ritmih in občudovali plesne gibe skupine »B&B«. Ples je kot meditacija, odklop od vsega negativnega, je užitek in je ljubezen. Z vsem tem nas je obdarila plesna skupina, zato smo jim iz srca hvaležni za njihov obisk.
Skozi cel mesec se je molitvena skupina stanovalcev enote Litija srečevala v domski kapeli, kjer je potekalo vrtnično branje. Zgodba Svetega Jožefa in skupna molitev nas je povezovala, prebujala upanje in krepila vero, ki nam lajša vsakdan.
Svojo kreativnost smo izrazili na kreativni delavnici pod vodstvom gospe Milene Dimec. Z njeno pomočjo smo ustvarjali veliko čebelic, pikapolonic in ježkov s katerimi smo okrasili svoje sobe, enote ali pa smo z njimi razveselili koga od stanovalcev. Pri kreativnih tehnikah delajo naše roke, pa tudi naše »sive celice«, zato je z ustvarjanjem vedno združeno »prijetno s koristnim«, pa tudi čas nam veliko hitreje mine.

Piknik

Po dolgem času smo dočakali naš domski piknik. Večina se nas je zbrala na vrtu kavarne Tisa, kjer smo prisluhnili Litijskemu odmevu, ki nas je s pestrim izborom ljudskih in slovenskih pesmi zabaval čez celo dopoldne. »Žar mojster« Žiga je s svojo prelestno pomočnico Valerijo poskrbel, da so bili naši želodčki potešeni z okusnim kosilom. Deležni so ga bili prav vsi stanovalci in zaposleni- tudi tisti, ki zaradi takšnega ali drugačnega razloga niso mogli biti z nami. Dopoldne je tako minilo ob prijetnem druženju, klepetu in prepevanju. Najbolj pogumni pa so celo zaplesali. Razšli smo se polni veselja, da smo prestali težko »koronsko« zimo in pomlad, hvaležni za vse dobrote in v pričakovanju bližajočega se poletja.

V veliko čast pa si štejemo, da smo bili deležni koncerta pevskega zbora Svetega Nikolaja. Obiskali so nas v soboto, 12. junija in kar topili smo se ob poslušanju teh res angelskih glasov. Upravičeno veljajo za enega od boljših zborov v Sloveniji in postregli so nam s pisanim izborom slovenskih pesmi. »Pesem je most, ki različnosti spaja, je kot studenec, ki žejo gasi…« in to smo v vsej polnosti občutili tudi mi, ko smo se s petjem združili in povezali s temi mladimi, kvalitetnimi pevci. S soncem obsijano dopoldne je minilo kot hip, lepa pesem pa je v naših dušah odmevala še dolgo.

Kresni večer je minil ob romantičnem vzdušju, gorele so dišeče svečke, vrt je bil poln praproti, kresničevja. Ob kresnih pravljicah, ki nam jih je brala socialna delavka, ga. Leonida Razpotnik, smo se počutili res čarobno. S pesmimi, ki smo jih prepevali skupaj z Zagorskimi prostovoljci, pa smo se spomnili tudi dneva državnosti- saj je minilo že 30 let odkar je naša domovina postala neodvisna. 30 let je že kar lepa starost, Slovenija že dolgo ni več v »viharni puberteti«, zato smo si ob tej priliki iz srca zaželeli, da se njeni voditelji, politiki in državljani začnemo ozirati k skupnim ciljem. Da dihamo kot eno ter iščemo skupne rešitve, ki bodo v pomoč domovini in vsem njenim državljanom.

Duhovna oskrba v domu

Zamisli in misli so kot dobro vzkaljeno seme, razcveteno v rožniku

Ob tri četrt stoletja delovanja Doma Tisje, trideseti obletnici razglasitve neodvisnosti in samostojnosti Republike Slovenije in tretji obletnici Rastoče knjige, smo v medovitem parku, slovesno blagoslovili znamenje kipa Srca Jezusovega, v sodelovanju z Župnijo Šmartno in glasbeno skupino sester Trobec Žagar. Kip Srca Jezusovega je donacija sestre Katarine in gospoda Tomaža Mittonija– Iskrena hvala!

Na svetovni dan osveščanja o nasilju nad starejšimi smo otvorili likovno razstavo in s predstavitvijo knjižnega dela Dober dan, življenje, Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana. Likovno umetnost smo obogatili z glasbo. Gospa Pavla Pavlin in Mili Penčur sta z igranjem na citre spremljali zakonca, g. Janeza in go. Betko Prašnikar. Nadobudna mlada člana Glasbene šole Bučar, Brina in Andraž pa sta združila zvok kitare in harmonike v prijeten nastop.

Mati Terezija pravi: «Naj bosta naša ljubezen in zvestoba olajšanje za presveto Srce Jezusovo.«
Gospa Lojzka Lušina je praznovala častitljivi, dvojni jubilej. Njen nasvet za dolgost življenja je preprost nasmeh, skromnost, zmernost in živeti za vsak trenutek.

Ogledali smo si razstavo savskih prodnikov, spoznavali ptice, ki jih lahko vidimo in slišimo ob prečudoviti reki Savi ter si ogledali vedno gostoljubno domačijo Paternoster. Med mnogimi zanimivimi oblikami in barvami teh kamnov smo občutili neizmerno moč narave, ki ima poleg vsega tudi veliko umetniško žilico, da lahko oblikuje nekaj tako lepega.
Hvaležni smo, da lahko v lepo okolico doma povabimo goste, ki nam s svojimi talenti bogatijo duha. Članice ŽPZ Laz smo po nastopu fotografirali v objemu novega parka. V senci pod kozolcem pa so članice DU Litija z nami ustvarjale barvite čestitke za rojstne dneve stanovalcev. Z velikim zanimanjem smo sodelovali pri zeliščni delavnici s predsednico Društva za zdravilne rastline Zasavje, Cvetka Drnovšek.

Junij nam je postregel z obilico lepih doživetij, za kar smo mu iz srca hvaležni! Veselimo se poletnih dni, saj jih bomo lahko preživljali v prijetnem zatočišču novega parka ob domu v Šmartnem, ob družbi dobrih ljudi. Vabimo svojce in druge obiskovalce, da se nam pridružite ob aktivnostih, ki jih pripravljamo to poletje. Seveda z obilo hladne pijače in sladoleda!

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.