na obisku pri predsedniku g. Pahorju

 

Stanovalci so se v juniju razveselili odprtja doma za obiskovalce


V mesecu juniju je po razglasitvi konca epidemije dom odprl svoja vrata in stanovalci so se spet lahko sprejeli obiskovalce, seveda ob izvajanju že znanih preventivnih ukrepov.

V mesecu juliju zaenkrat nadaljujemo z režimom obiskov:
- za obisk se naročite s klicem v recepcijo matičnega doma oz. enote v Litiji;
- z receptorjem se dogovorite za termin obiska in prejmete navodila o poteku vašega obiska.

Zaradi naraščajočega števila novih okužb z virusom Covid-19, prosimo vse obiskovalce, da v času obiska DOSLEDNO UPOŠTEVATE NAVODILA ZAPOSLENIH IN SE DRŽITE VSEH ZAŠČITNIH UKREPOV:

1. Na obisk se naročite samo, če ste epidemiološko zdravi!
2. Stanovalca lahko obiščeta največ dve osebi naenkrat!
3. Med obiskom uporabljajte maske in si razkužujete roke ter ohranjajte varnostno razdaljo!
4. Priporočamo, da na obisk prinašate čim manj hrane in predmetov!
5. Če je le možno, se poslužujte spodnjega parkirišča pri pralnici (če prihajate z avtom v matični dom)!
6. Vse, ki se vračate iz dopusta (ne glede na regijo ali državo), množičnih prireditev ali pa ste bili v kontaktu z večjim številom nepoznanih oseb, prosimo, da 14 dni po prihodu ne obiskujete svojih sorodnikov in prijateljev v domu!


REDNO SPREMLJAJTE OBJAVE NA NAŠI SPLETNI ALI FACEBOOK STRANI GLEDE REŽIMA OBISKOV, SAJ SE EPIDEMIOLOŠKA SLIKA V DRŽAVI ALI LOKALNEM OKOLJU HITRO SPREMINJA TER LAHKO PONOVNO PRIVEDE DO ZAPRTJA DOMA ZA OBISKOVALCE!


Z namenom varovanja zdravja vaših svojcev in drugih stanovalcev doma se Vam zahvaljujemo za razumevanje in prosimo za upoštevanje zgornjih navodil. Hvala!

Okus poletja


Prišel je mesec junij, s katerim počasi zakorakamo v poletni čas, čas počitnic in dopustov.

Poletna razigranost se je začutila tudi v našem domu, ko smo se v toplem popoldnevu zbrali na pikniku. Z njim smo proslavili praznik naše ljube domovine, pozdravili vroče poletno sonce in se skupaj poveselili ob misli, da smo prvi val epidemije uspešno prestali. »Veseli muzikant« Borut Peskar je neutrudno igral in pel lepe domače pesmi ob ritmu katerih so nas vse zasrbele pete. Najbolj pogumni so celo zaplesali, vsi ostali pa smo z nasmehom mrmrali ali glasno zapeli stare, znane melodije. Naš Žiga se je izkazal kot »žar mojster«, zato je dan ob okusni hrani, hladni pijači in prijetnem druženju na našem vrtu, kar prehitro minil.

    
V mesecu juniju smo poskrbeli tudi za naše duše, saj je gospa Fortuna vsak dan poskrbela za potek VRTNIC. Ta duhovno bogata srečanja so bila priložnost za molitev, prepevanje, poslušanje in obujanje spominov. V domski kapeli smo se med seboj še bolj povezali in napolnjeni smo bili z upanjem, da nas nekaj (oz. nekdo) nad nami z veliko skrbnostjo spremlja skozi življenje.

         


Čeprav v tem dopustniškem času nismo na obalah morja ali na vrhovih gora, so nam drobna srečanja po domskih prostorih v veselje.

Dnevi nam minevajo ob telovadbi, pomoči v kuhinji, pri urjenju spomina, prepevanju, igranju družabnih iger ali pa le z razigranim klepetom ob skodelici dobre, dišeče kave in nam pričarajo mnogo radostnih trenutkov.

V poletnih večerih se nam razodeva spoznanje, da za notranjo srečo ne potrebujemo veliko. Mir in izpolnjenost v srcih, svoboda in ljubezen, so dar našega duha. Lahko živimo skromno in imamo malo, pa se nam kljub temu lahko vsako jutro nasmehne sonce v naših srcih!

Vsem želimo lep poletni čas in naj vam
vsak dan prinese obilo lepih drobnih trenutkov sreče!


JUNIJSKI UTRINKI IZ MATIČNEGA DOMA


  

Joga


Na različne načine skrbimo za ravnovesje telesa, uma in duha, zato organiziramo jogo v parku s prostovoljko Natašo.

Praznovanje rojstnih dni in častitljivi jubilej


        


Gospa Lojzka


Njena zdrava disciplina, blagost do sebe in življenje v miru ves čas, so kratek povzetek in napotek za dolgo in srečno življenje nam vsem.

                              


                     

Zahvalili smo se zlatomašniku, gospodu Vinku Malovrhu, za duhovno podporo in skrb za kakovost osebnega življenja stanovalcev Doma Tisje. Iz srca smo mu hvaležni za njegove obiske v domu, molitev in dejanja.


Čudna so pota ljubezniPredstavitev druge knjige socialne delavke doma, gospe Leonide Razpotnik, z naslovom Čudna so pota ljubezni, smo izvedli v zelenem objemu parka pred domom. Z zanimanjem smo prisluhnili zgodbam in pogovoru z avtorico, ki ga je vodila stanovalka, gospa Bojana Videmšek. Po duševni hrani se je prilegel posladek. Družabnica Silva je spekla odlične palačinke.Ob dnevu državnosti

Ob dnevu državnosti, 29. obletnici samostojne države Slovenije, smo v parku pred domom priredili piknik.
Prijetni mladi glasbeniki Anže, David in Primož so nas razveselili s svojim obiskom in nastopom. Priredili so nam nepozabno zabavo. Hvala jim.


                      

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.