na obisku pri predsedniku g. Pahorju


POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


S soncem obsijani dnevi so kot nalašč za potepanja po prelepi Sloveniji. Tradicionalni letni izlet za stanovalce obeh domov nas je vodil v Lipico. Skupaj smo preživeli nepozaben dan v Kobilarni Lipica.

                    


Navdušenje stanovalcev nad šmarničnim branjem je bilo vodilo, da v okviru delovne terapije nadaljujemo z aktivnostjo duhovne oskrbe stanovalcev. V grajski kapeli smo v juniju brali Vrtnične zgodbe, Verujmo Ljubezni, avtorja patra Tomaža Podobnika.

V skrbi za zdravje sodi tudi poznavanje različnih bolezni. Društvo Spominčica je v okviru Alzheimer caffe organiziralo predavanje doc. dr. Maje Trošt, dr. med., spec. nevr. z naslovom Demenca ni le bolezen starejših ljudi. S svojo toplino in vsem razumljivo vsebino, smo s predavanja odšli vsi zadovoljni in bogatejši za nova znanja.

V okviru Tačkovega festivala, ki je potekal od 3.6. 2019 do 7.6.2019 na različnih lokacijah v mestu Litija, je tudi stanovalce Doma Tisje obiskal » radoveden in najbolj prijazen kuža Taček«. S svojim obiskom jih je razveselil, jim stisnil kakšno petko ter jih prijazno povohal. Stanovalci so mu za dobrodošlico spekli piškote v obliki tačke. Festival vsako leto organizira javni zavod Knjižnica Litija in Zavod za kulturo, mladino in šport Litija.
V začetku junija smo v družbi članic Društva podeželskih žena Polšnik, pekli okusno pecivo, katerega smo namenili stanovalcem, svojcem, prostovoljcem, ki so se udeležili Izleta z vozički do Krznarja.

Zaključna prireditev s prostovoljci OŠ Šmartno je potekala v parku pred domom, kjer smo se vsem prostovoljcem in koordinatoricama zahvalili za tesno sodelovanje skozi celo šolsko leto in jih povabili tudi v prihodnje. Tudi mesečno praznovanje rojstnih dni stanovalcev ne mine brez prostovoljcev, saj so prava popestritev dogajanja.

Častitljiva slavljenka meseca junija, gospa Lojzka– rojena leta 1917, je v krogu najbližjih praznovala rojstni dan.

            

Pri Krznarju smo organizirali zabavo, z znanim glasbenikom Markom Krebsom in pevcem Ivanom Hudnikom. Njegova pesem Vse življenje te bom ljubil, kot rekel sem in ti obljubil, četudi se bom kdaj utrudil,… nam je dala nove energije in nam pobožala dušo.

     
Stanovalci enote Litija so se podali že na tradicionalni izlet po mestu Litija. Obiskali so cerkev sv. Nikolaja, kjer jih je sprejel litijski župnik, gospod Jože Tomšič. V cerkvi so prepevali Marijine pesmi in prejeli božji blagoslov. Nato pa so z dobro voljo in druženjem nadaljevali v restavraciji Mona Lisa.
                      


Tudi letos so se stanovalci Doma Tisje iz obeh enot, skupaj s prostovoljci, svojci in z zaposlenimi, udeležili Tajinega teka in prehodili 1000 m dolgo traso v spomin in podporo. Prireditev poteka v okviru Litijskega teka, katerega organizira Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija. Tovrstni dogodek je namenjen tudi povezovanju v lokalnem okolju, medgeneracijski povezanosti in druženju, ter nenazadnje zdravemu in aktivnemu načinu življenju.
Ob dnevu državnosti, zaključku skupin za samopomoč in zaključku prostovoljskega dela smo organizirali piknik za stanovalce obeh domov, zapeli Zdravljico in uživali v čudoviti naravi v parku pred domom, okusnem kosilu ter nastopu Plesne skupine Dravlje.


Svetujemo, da v vročih poletnih dneh namenite posebno pozornost zaužitju zadostnih količini tekočin. Omejite gibanje na prostem na jutranje in večerne ure. Izogibajte se sončnim žarkom in poskrbite za primerno zaščito kože s pokrivali in sončno kremo.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.