na obisku pri predsedniku g. Pahorju


                 POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


Predavanje v okviru Alzheimer cafe


Kako se soočimo, ko se pojav
i demenca? Kakšni so občutki? Kakšen naj bo odziv? Na ta vprašanja nam je odgovarjala univ. dipl. psih. Maja Jurjevčič na predavanju z naslovom »Občutja svojcev oseb z demenco«, v okviru srečanj Alzheimer Cafe, ki potekajo v sodelovanju s slovenskim združenjem za pomoč pri demenci Spominčica-Alzheimer Slovenija.


Izlet za gibalno ovirane stanovalce

Ker je mesec junij kot nalašč za sprehode in pohode smo se stanovalci in svojci ter zaposleni in prostovoljci skupaj odpravili na potepe. Skupaj smo se družili na izletu za gibalno ovirane stanovalce »Z vozički do Krznarja« in sprehodu »Izlet z vozički po Litiji«. Udeležili smo se Tajinega teka v Litiji in se skupaj z velikim veseljem sprehodili od štarta do cilja.

   

 V sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Zasavje in Kinološkim društvom Zagorje nas je obiskala psička Ota. Psička Ota se je s stanovalci družila in igrala v Črnem Potoku ob sončnem vremenu. S svojo pridnostjo in igrivostjo nas je navdušila in nasmejala. Obljubila je, da se k nam vrne tudi v mesecu Juliju. Ob Dnevu državnosti smo ponosno zapeli Zdravljico, na kar nam je Plesna skupina Dravlje prikazala veščine plesnih korakov in nas povabili na ples

  

 

 

 
 

Na šentjanževo 23. junija se obudijo kresovi po vsej Sloveniji in pozdravijo najdaljši dan v letu, ki se dogodi v junijskih dneh. V enoti Litija smo ob spremljavi glasbil citer doživeli ta krasen tradicionalni običaj. Kresni večer ima pravljičnih pridih in čarobnost v svojem namenu, to pravljičnost nam je pričarala gospa Leonida Razpotnik ob pripovedovanju navdihujočih pravljic. Z radovednostjo so ji prisluhnile vse generacije, ob pripovedovanju pravljice svoje babice O pastirčku in debeli uši.

 

  


                                               OBVESTILO


V okviru medgeneracijskega sodelovanja nas bodo v juliju obiskale prostovoljke iz Španije. V Enoti Litija bodo preživele čas z nami 11.7.-13.7.. V Matičnem domu v Črnem Potoku nas bodo obiskale 23.7.-26.7..


Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.