na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V MESECU JUNIJU


V juniju so se zvrstili številni dogodki, saj je mesec junij, ko so dnevi najdaljši, najbolj primeren za organizacijo različnih prireditev, izletov, srečanj.

21. junija smo slavnostno praznovali 26. rojstni dan naše mlade države. Skupaj smo ustvarjali in se veselili stanovalci matičnega doma in enote Litija. Že ob 9. uri so se v parku pred domom začele različne delavnice: kreativna, športna, glasbena. Ob 10.30. uri smo v kratkem kulturnem programu obudili spomin na pretekle dogodke, ki so nam zagotovili življenje v samostojni državi. Po programu je bil organiziran piknik za vse prisotne.

V preteklem mesecu je praznovala svoj 100. rojstni dan naša stanovalka, gospa A.L. Praznovanje smo organizirali ob praznovanju rojstnih dni tudi za ostale stanovalce, gospe so dobre želje in čestitke izrekli številni stanovalci, zaposleni in tudi podžupanja občie Litija, gospa Lijana Lovše.

Letos smo se prvič udeležili Tajinega teka, v spomin na deklico, ki je v železniški nesreči izgubila življenje. Tek oz. hoja poteka v okviru prireditve Litijski tek. Udeleženci so bili tako stanovalci na vozičkih kot tudi drugi iz obeh domov. Stanovalci so v spomin na Tajo, naredili bele metulje in si jih pripeli na prsi.


Obiskala nas je Valvasorjeva konjenica, v kateri je sodelovalo skoraj 40 konjenikov iz vse Slovenije. Konjenico je vsem zbranim predstavil gospod Možina, ki je predstavnikoma občine, županu gospodu Rajku Meserku in direktorici doma, Vidi Lukač, izročil spominske plakete. Konjenica že 26 let obiskuje gradove, ki jih je v svoji knjigi Slava vojvodinje Kranjske opisal Janez Vajkard Valvasor, nekateri so bili tudi v njegovi lasti kot na primer naša graščina Črni Potok.
Letni izlet za stanovalce obeh enot je udeležence letos popeljal v Belo krajino. Ogledali smo si postopek obdelave lanu in izdelke iz njega in postopek izdelave belokranjskih pisanic. Obiskali smo tudi znamenito božjo pot Tri fare, ki se nahaja v ravninskem delu naselja Rosalnice pri Metliki. Romarski kompleks se odlikuje po treh gotskih cerkvah, stisnjenih znotraj visokega pokopališkega obzidja, ki je verjetno deloma še ostanek protiturškega tabora. Izlet smo zaključili s kosilom v prijetnem kmečkem turizmu v Rosalicah, kjer jim je gospodinja predstavila peko belokranjske pogače.

Zaposleni smo imeli strokovno ekskurzijo na Solčavsko, kjer smo imeli najprej predavanje o Harmoniji odnosov – gospoda patra Karla Geržana. Ogledali smo si več muzejev v Solčavi, v okviru promocije zdravja pa smo nato pot nadaljevali peš po delu etnografske poti po Logarski dolini, ogledali smo si slap Rinka in slapišče Palenk, nato pa se v večernih urah vrnili domov.

NAJ PROSTOVOLJEC 2016 iz Doma Tisje je Srečko Obolnar. Gospod Srečko že skoraj leto in pol prihaja v enoto Litija, kjer kot prostovoljec opravlja delo telefonista/receptorja. Pri tem delu komunicira tako s stanovalci, svojci, zaposlenimi in obiskovalci doma in kavarne. S svojo pozitivno energijo, prijaznostjo in optimizmom vnaša v medosebne odnose občutke miru in sprejetosti.
Priznanje mu je podelil predsednik držav, gospod Borut Pahor.
Hvala, gospod Srečko, za vse prijazne urice namenjene vsem v enoti Litija!

V obeh domovih so potekali še številni drugi dogodki, ki so razveselili stanovalce in na katerih so tudi aktivno sodelovali (Študijski krožek: Naj raste medgeneracijski vrt (IC Geoss, otroci PPP OŠ Litija, stanovalci doma) v Enoti Litija, poletna veselica v enoti Litija, ljudski pevci iz Polšnika v matičnem domu, in še…).

 

Dogodke lahko spremljate na našem facebook-u in spletni strani!


MERJENJE ZADOVOLJSTVA SVOJCEV


Vsem, ki ste poslali izpolnjene ankete se zahvaljujemo, hkrati pa vabimo tiste, ki anket še niste izpolnili, da nam jih pošljete do 15. julija.

 OBVESTILO


a) IZHODI, PRIHODI
Izhodi - opažamo, da se vse pogosteje dogaja, da obiskovalci pospremijo stanovalca iz enote, kjer prebiva, ne da bi o tem obvestili zaposlene na enoti, niti receptorke. Prosimo vas, da upoštevate določila hišnega reda glede izhodov, ki določa, da v kolikor stanovalec zapusti dom sam ali v spremstvu svojcev, o tem obvesti zaposleno osebo v posamezni enoti, ki vodi evidenco o odsotnosti.
Stanovalci, ki bi se zaradi demence izgubili, so nastanjeni v enoti s povečanim varstvom ali na varovanem oddelku, iz katerega je izhod omejen. Ti stanovalci lahko zapustijo enoto samo v spremstvu zaposlenih doma ali svojcev. Svojci, ki odpeljejo stanovalca iz te enote, so dolžni o odhodu obvestiti dežurno medicinsko sestro v enoti.
Če dom ni obveščen o odsotnosti stanovalca in ga pogreši, mora sprožiti akcijo iskanja. Najprej pokliče svojce, nato pregleda ožjo okolico in obvesti bližnjo policijsko postajo. V izogib temu vas prosimo, da upoštevate ta navodila.

Prihodi - prosimo vas, da svojce, ki so odšli iz doma za krajši ali daljši čas, pripeljete nazaj na enoto ob nedeljah in praznikih najkasneje do 18.ure, ob delavnikih do 19. ure, da jih zaposleni lahko ustrezno oskrbijo pred spanjem. To določilo velja za stanovalce, ki potrebujejo pomoč pri pripravi na spanje, storitve večerne higiene in drugo. Ob nedeljah, praznikih in tudi sicer je manj zaposlenih, zato teh storitev ne morejo izvajati v nočni izmeni. V izjemnih primerih se pogovorite z dipl. medicinsko sestro.

b) Julija bodo še potekala dela za ureditev športno, senzorno, družabnega parka za domom v Litiji. Začeli pa bomo tudi z rekonstrukcijo dveh prostorov v 1. nadstropju, enota Lipa. Dela bodo predvidoma zaključena konec julija.

c) V naslednjem mesecu bomo začeli z gradbenimi deli tudi v matičnem domu, potekala bo rekonstrukcija 1. etaže - enota Nagelj ter ureditev glavnega vhoda, dograditev zimskega vrta ter razširitev kvarne. Zaradi del na enoti Nagelj bomo morali začasno preseliti vse stanovalce te enote. Socialna služba pripravlja načrt kako bodo začasno nameščeni stanovalci, o preselitvah vas bo obvestila socialna služba. Gradnja bo trajala 3 mesece, dela se bodo začela 3. septembra 2017.

d) Prav tako bodo v avgustu potekala gradbena in strojno- instalacijska dela za zamenjavo obstoječega glavnega dvigala. Dela bodo potekala predvidoma 14 dni, končala se bodo konec avgusta. Prosimo vas, da v tem času uporabljate dvigalo, ki je v vmesnem prizidku.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.