na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. Dogodki v preteklem mesecu
II. Prostovoljec leta 2015


I. Dogodki v preteklem mesecu


Letošnje leto je radodarno s pogostim dežjem in bolj nizkimi temperaturami, vendar smo v preteklem mesecu le uspeli organizirati in uspešno zaključiti kar nekaj dogodkov.
V začetku junija so se naši zaposleni udeležili že 25. športnih iger slovenskih domov. Udeleženci so uspešno tekmovali, saj so na koncu dosegli skupno 11. mesto, Mojca Justin pa 2. mesto v krosu.
Zaposleni smo si letos v okviru strokovne ekskurzije ogledali dva domova: Dom Viharnik v Kranjski gori in Dom upokojencev v Radovljici. Prijazni gostitelji so nas popeljali na ogled vseh prostorov in nam hkrati predstavili njihovo vizijo, organizacijo dela in življenja v domu in načrte za prihodnost. Po ogledu doma smo v okviru promocije zdravja poskrbeli tudi za fizično aktivnost, saj smo si ogledali Planico, nato pa se peš odpravili do Tamarja in nazaj.

Na letnem izletu za stanovalce, 16. 6., so si ti letos ogledali Prešernovo rojstno hišo v Vrbi in skakalnice v Planici. Okusno kosilo so pripravili v Avsenikovi gostilni pri Jožovcu, kjer sta za dobro razpoloženje poskrbela še dva prostovoljca: Vilijem Lušina z igranjem na harmoniko, Anton Rappelj pa z igranjem na kitaro. Obiskali so tudi Marijino svetišče na Brezjah.

Za stanovalce na vozičkih smo 22. 6. pripravili krajši sprehod po starem delu Litije, ogledali smo si znameniti mozaik v župnijski cerkvi sv. Nikolaja, ki ga je leta 2013 izdelal p. Marko I. Rupnik. Gospod Jože Tomšič, litijski župnik, nam je razložil nastajanje in pomen slik v mozaiku, po predstavitvi pa so nas predstavniki Karitas pogostili z napitki, pecivom in sadjem. Zaigral nam je tudi harmonikaš, prostovoljec, gospod Pavle Kokalj. Pot smo nadaljevali mimo Farbarjevega gradu, mimo občinske zgradbe in nato nazaj v naš dom. Izlet smo zaključili s proslavo ob dnevu državnosti in sladkim piknikom. Na proslavi so sodelovali pevci domskega zbora Metulj, pod vodstvom Simone Pelko in recitatorki, gospa Jolanda Kocijančič in gospa Bojana Videmšek, ki sta recitirali svoje pesmi. Za sladke dobrote so poskrbele naše gospodinje na enotah, nekaj pa so napekle tudi kuharice v centralni kuhinji.
Letošnja proslava ob dnevu državnosti je bila tudi v matičnem domu dne 24. 6. Tokrat smo dogajanje prestavili pred dom, pod drevesa, tako da so lahko vsi sedeli v blagodejni senci. V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole v Litiji, pevci domskega pevskega zbora Tisa, za zabavo pa je po proslavi poskrbel pevec Zoran Cilenšek. Zahvalili smo se tudi prostovoljkam, ki vse leto sodelujejo z nami: gospe Mariji Smolej, Ani in Bredi Merčon in jim podarili simbolično darilo.

II. Prostovoljec leta 2015


Vsako leto se prijavimo na natečaj Prostovoljec leta. Najzaslužnejši prostovoljki leta 2015 sta Verica Sandevska in Saša Oshish. Prostovoljki Verica in Saša sta se s stanovalci veliko pogovarjali in družili, hkrati pa krepili čustveno stabilnost. Spremljali sta jih v okolico doma, ter sodelovali pri različnih delavnicah, kjer sta obujali in negovali stare običaje: od izdelovanja butaric, jasličarstva v domu, postavljanja novoletnih jelk skupaj s svojci stanovalcev, bralnih ur, izdelovanja naravnih mil in krem,... Stanovalcem sta s tem omogočili aktivno sooblikovanje dnevnega ritma.
Prostovoljki Verica Sandevska in Saša Oshish, sta se udeležili slavnostne zaključne prireditve in iz rok predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, prejeli zahvalo za plemenito delo.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.